Inlägg från: Anonym (Fd bonusmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fd bonusmamma)

    Trött och frågande bonusmamma

    Anonym (BonusEva) skrev 2014-12-18 10:22:32 följande:
    Jag har full förståelse för att det blir förändringar i tonåren. Problemet här är att pappan inte ser något. Han känns helt blind för vad som händer och vad de gör eller inte gör. Troligtvis har det kanske att göra med att jag alltid fixar allt och att han tror att jag överdriver. Skulle nog behöva åka bort ett par dagar för att han ska se... Men jag har märkt att de till viss del har en snedvriden syn på rollerna här hemma för när jag är borta någon kväll så hjälper de honom med matlagning, bortplockning, soppåse etc. Jag kan inte förstå varför de släpper allt när jag är hemma. 

    Jag försöker och försöker prata med pappan om det men med så dålig respons. Han tycker så ofta synd om barnen bara för att de är skilda. Det är såklart synd om dem pga det men det kan ju inte göra att de inte behöver lära sig hur man agerar i ett hem....
    ja det märks ju att det är pappan som är egentligen den jobbigaste parten eftersom han inte inser vad som händer och daltar i onödan med de. 
    Det sättet förstör bara barnen och deras utveckling, och ja som u sa visst har de snedvriden syn definitivt, pappan lär ju inte så hur enkelt blir det då för dig ?
    Som sagt du måste nog ta ett seriöst snack med pappan först och sedan där ifrån utgå vad du ska göra.
    Kanske som någon sa i ett inlägg att särboskap vore i så fall ett alternativ.
    Förstår om du inte vill flytta men du är ju inte behöva slava runt för de för att det ska passa pappan.
    Det där med att du ska säga till de, det klart du ska, precis som man tar en ren tallrik ur skåpet så kan man återlämna den i samma skick, det är sånt man får lära sig hemifrån annars kommer de ju att ha svårigheter i framtiden med tjejer då de kommer att ha egna hem.
    Eller hur ? 
  • Anonym (Fd bonusmamma)
    Anonym (varför) skrev 2014-12-18 20:07:46 följande:

    Skyldigheterna har du väl tagit på dig frivilligt? Jag har egna barn jag lägger tid, energi och kärlek på. Finns inte på kartan att jag skulle göra det i någon större utsträckning med någon annans barn, och definitivt inte på heltid!


    Men hallå hon lever med sin sambo så oavsett om hon vill eller ej så finns hon runt de, någon skyldighet har hon inte gentemot de det är inte hennes barn det är pappan som har skyldighet mot sina barn , men hon är ju schysst som bryr sig om de.
  • Anonym (Fd bonusmamma)
    Anonym (Eller hur!) skrev 2014-12-19 09:19:07 följande:
    Tycker också det är konstigt att folk går med på det. Jag har från början varit tydlig med att vissa saker är inte okej. Vissa saker iförstår mannen helt och andra verkar han ha missat i sin roll som förälder, men efter lite tankar brukar han inse att han inte bara kan tänka som förälder utan också måste tänka på mig och vår vuxenrelation.

    Jag skulle för övrigt aldrig inleda en relation med någon som har attityden att "barnen går alltid först" utan för mig är det viktigt att ALLA sätts på samma plats och att man går efter de behov som finns just där och då. Om föräldern alltid bara sätter barnen först kommer man förr eller senare hamna i den sitsen som Ts nu gjort och som så många bonusföräldrar gör.

    Och det är INTE okej.
    Helt korrekt !
Svar på tråden Trött och frågande bonusmamma