Inlägg från: Anonym (Eh?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eh?)

    Kvinnor särbehandlas på arbetet

    Jag tror inte för ett ögonblick på det. På min arbetsplats gjordes det en undersökning om hur mycket män och kvinnor talade på möten. Man fick också fylla i hur många procent man själv uppskattade att män respektive kvinnor pratade. De flesta gissade helt fel. Om kvinnorna pratade 40% av tiden trodde många att de pratade 80%. De gånger vi pratade ungefär 30% av tiden ansåg de flesta att taltiden var ungefär 50-50. Som ett resultat av detta försöker vi nu låta kvinnor komma till tals oftare. I alla fall på möten.

  • Anonym (Eh?)
    Anonym (M) skrev 2014-12-18 15:06:36 följande:
    Då har ni något att jobba på där. Själv så har jag order om att släppa fram kvinnorna rejält.

    Om kvinnorna varit tysta ett tag så försöker jag snyggt flika in att vad tycker XXXX om det hela och så får jag se till att hennes förslag väger tungt. 

    Jag tror att det under ledningens genomgång av olika avdelningar och när man tittar på t.ex. lön, och jämställdhetsarbetet som regionschefen vill kunna glänsa. Vi har de senaste åren fått mellan raderna beröm av ledningen att vara avdelningen som ser mest till jämställdhet. 

    Men jag känner mig lite obekväm med att medvetet se till att kvinnorna tar mer plats än männen och får mer förmåner än männen. Men om jag känner ledningen rätt så sitter nog min chef och gottar sig i extra löneförhöjningar tack vare att han skött avdelningen "så bra". 
    Jag tror faktiskt inte på att kvinnorna tar mer plats än männen på din arbetsplats. Jag tror att du tolkar det så, precis på samma sätt som vi trodde att kvinnorna pratade klart mest när det visade sig att vi pratade knappt 40% av tiden. Man är så van vid att det är på ett sätt - att kvinnor till exempel inte syns och hörs så mycket, så när de plötsligt syns och hörs lika mycket som männen verkar de som att de tagit över.
Svar på tråden Kvinnor särbehandlas på arbetet