Inlägg från: Anonym (Hej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej)

    hormon blodprov

    Varför kollar man det? Känner att jag är i en väldans obalans i kroppen. Har mått dåligt i över 2, år. Kan man kräva ett sådant test?

  • Anonym (Hej)

    PS har varit på en väldigt många läkar och gynekolog besök men de hittar inger fel.

  • Anonym (Hej)

    Allt började med att min mens blev konstig den kommer i tid men den var bara annorlunda. Jag mådde illa, fick uppstötningar blev trött. Pms besvär och vallningar.Det värsta av allt var att jag hade ont bak ryggslutet höger sida. En tryckande och brännande känsla. Jag blev förstoppad mm. Blev gravid och det visade sig vara en druvbörd som är väldigt ovanligt. Graviditeten blev ej ett foster utan den växte okontrollerat likt cancer men det var godartat. Fick metastaser på lungor och lever. Fick göra en skrapning och sen gå på 2 olika relativt milda cellgifter. Det var aldrig någon tvekan om att jag inte skulle bli frisk eller inte få barn i framtiden. Men 1 års graviditets förbud fick jag. Går på ständiga hcg (graviditetshormonet) kontroller, eftersom just hcg går upp väldigt högt av druvbörd. Nu ska jag vara frisk men mår fortfarande dåligt i kroppen. Får även finnar vid mens. De har nog gjort över 20 vul, flera olika rönkten och koloskopi. De hittar inget fel. Håller på att bli galen snart. Sa upp mig från jobbet eftersom jag inte mår bra. Läkarna säger att de tror jag mår dåligt eftersom jag går och känner efter hela tiden.

  • Anonym (Hej)

    Gulligt! Mitt råd till dig är att inte läsa så mycket om sjukdomar på nätet. Jag gjorde det under en period och fick ångest och mådde ännu sämre. Ta det lugnt och slappna av. Mensen blev mindre och liksom. Fick pms ont i bröst och nästan ingen mensvärk. Mensen kunde dröja någon dag och hålla på i ca 2-3 dagar bara. Jag har alltid gått som en "klocka" tidigare. Läkarna säger att allt ser jättefint ut på vul. Jag har tydligen en tunn slemhinna pga p-piller så de säger att det är normalt. Jag har försökt tänka positivt och det har blivit bättre. Känner däremot att det börjar bli värre igen. Min bästa vän har pco. Ibland får hon utskrivet tabletter som gör att hon får mens. Men har du mens nu eller inget alls.

  • Anonym (Hej)

    Förresten har du varit på vul och kollat. Är ingen expert men äggen brukar ligga lite annorlunda vid pco så man kan se en misstänkt pco där.

  • Anonym (Hej)

    Ok varför tror du att du har pco? Tror att du liksom jag kanske har tunn slemhinna och att det kanske inte ska komma så mycket mens. Efter missfall så kan ju mensen bli störd. Bra att du går och kollar iallafall fall. Försöker du bli gravid nu?

  • Anonym (Hej)

    Jo man kan se på vul hur tunn slemhinnan är. Tror det finns tabletter för att bygga upp slemhinnan.I min kompis fall så kommer hon få behandling när hon vill bli gravid. Tabletterna får igång ägglossning mm. Du har ju ägglossning så det är ju bra. Tror inte du ska oroa dig för pco. När jag pratade med min läkare om rädsla för att inte kunna bli gravid igen så var de inte alls oroliga. De sa att jag har varit gravid. Min vän har med pco övervikt och mörkare behåring och finnar i 27 års ålder. Hon gick ner lite i vikt och tycker att det blev bättre. Självklart kan man vara smal och ha pco men många är överviktiga. Du har nog läst om alla symtom iallafall. Tror dina symtom kan komma av dels missfallet (kan ta lång tid att återställa sig) och sedan stressen.

  • Anonym (Hej)

    Hej ja du borde ju få ägglossning om det syns på testerna. Har aldrig prövat såna tester så jag vet inte hur de fungerar. Nej min vän får ingen mens alls om hon inte får hjälp av tabletterna. Ingen av oss försöker bli gravida. Hon pluggar just nu och tror de kommer dröja några år innan hon skaffar barn. Samma med mig min graviditet var oplanerad och jag vill ha en lite bättre ekonomisk grund att stå på innan jag skaffar barn. Men jag längtar väldigt mycket efter barn..

Svar på tråden hormon blodprov