Inlägg från: Anonym (BonusFarzan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (BonusFarzan)

    Tänker jag fel här ang sambons barn?

    Hej,

    Jag är frånskild och sambo med en ny kvinna sedan 5 års tid. Under alla dessa 5 år har hennes numera 12-åriga dotter bott med oss på heltid då hennes pappa är alkolist. För en tid sedan flyttade även sambons 21-åriga son hem till oss då han blev av med sitt eget boende och har väldigt svårt att hitta nytt boende, p.g.a att han inte får nytt jobb så lätt då han är straffad för narkotikabrott och finns med i polisens brottsregister.

    Jag har alltid betalat hälften av alla gemensamma räkningar hemma som mat, el, vatten, bredband, TV-licens m.m under alla åren jag & sambon bott tillsammans.

    Nu börjar hennes dotter bli betydligt dyrare i drift då hon tränar 3 ggr i veckan och därmed äter mer än sin både mig och sin egen mamma ibland och definitivt duschar betydligt längre (vi bor i bostadsrätt som vi äger 50/50 med egen panna) och dessutom slår hon på både TV, datorer och lampor överallt utan att slå av det efter sig fast jag tjatar på henne att göra det. Nu har även hennes son flyttat in och han är precis likadan, han äter som en häst, duschar ibland slut på vårt varmvatten så jag har fått duscha kallt på morgonen till jobbet, tänder alla lampor han hittar och går hemifrån på nätterna utan att vare sig släcka dem eller ens låsa dörren ibland när vi ligger och sover.

    Jag känner nu att jag inte längre har nån lust att betala hälften av det sambons barn förbrukar, det handlar om ganska stora pengar över tid. Jag kan tycka att hon ska betala 3/4 delar (för henne och sina två barn) av hushållets gemensamma utgifter när det gäller mat, el & vatten.

    Tycker ni att jag tänker fel här?

    Jag har redan två egna barn sedan tidigare på 24 och 21 år att supporta som bor själva som hon inte behöver betala en krona för.

  • Svar på tråden Tänker jag fel här ang sambons barn?
  • Anonym (BonusFarzan)
    Alexi skrev 2014-12-20 12:06:09 följande:

    Men 21-åringen betalar väl för sig själv??


    21-åringen ska bara betala hyra, som sambon enväldigt bestämt till 2.000:- / mån. Hyran kommer hon ta säger hon. Jag ska betala hälften av allt som vanligt, vilket för mig innebär att hon plötsligt går 2.000 :- plus per månad. Mat behöver bara betala nån gång ibland, typ när han har råd har hon enväldigt bestämt. Då han är uppe hela nätterna och sover bort en del dagar har jag svårt och förstå hur han ska kunna jobba ihop det han förbrukar. Jag har försökt ta upp detta med henne och då blir hon alltid arg och tycker jag är snål...nu börjar jag ruttna på hennes agerande! Därför jag vill vädra mina tankar här med er innan jag agerar konkret...
Svar på tråden Tänker jag fel här ang sambons barn?