• stor grön drake

    Hur mycket spenderade ni på julklappar i år?

    Berätta gärna hur mycket pengar ni spenderade på julklappar i år.

    Gärna även hur mycket tid som gick åt, både om det var springande i butik för att leta, eller om ni gjort/tillverkat julklapparna själv.

    Hur många julklappar/mottagare handlar det om?

    Tycker du själv att du lade mycket, lagom eller lite pengar på julklappar?

    Hade du spenderat mer/mindre om du hade kunnat? Vad hindrade dig?

  • Svar på tråden Hur mycket spenderade ni på julklappar i år?
  • Tacksamt

    ska fira med föräldrarna och eftersom vi alla är vuxna ska vi inte byta igentligen ,men sa max en hundralapp,bara för sakens skull.
    pappa: handuksset 50kr (halva priset) 2st axe duschcreme 47kr.
    mamma: badsalt 30kr,handuksset 50kr(halva priset) te 34kr.
    mamma/pappa tillsammans: kalender 80kr.
    totalt 291kr.

  • MEE83

    Ca 7 500 SEK totalt.

    Jag har inte stressat direkt, jag köpte den första julklappen i Oktober och sedan så har jag köpte när jag funnit något jag gillat. Har också tillverkat en julklapp. Svårt att säga hur mycket effektiv tid jag har spenderat på det.

    Jag ger julklappar till Morsan, Tjejen, Tjejens Morsa, Farsa, lilla syster. Dyrast blev det till tjejens farsa. Dom andra får fler än en julklapp, men det har kostat mindre per skalle. 

    Jag tycker egentligen julklappar är onödigt. Personligen så behöver jag inte något, böcker är alltid trevligt dock, det kan man aldrig ha nog av, men böcker tar tid i anspråk, och tid har man ju inte oändligt mycket av. Jag har dock inte något i mot att ge andra.

  • Caneya

    Cirka 5500 - 6000 kr.

    Ger till sambo, dotter, mamma, pappa, 2 syskon + respektive, 4 syskonbarn och 1 bonusbarn, Sedan ger sambon till hans pappa+sambo och mormor.

    Vill inte säga vad jag ska ge, ifall någon skulle hitta tråden innan jul. På min sida har vi 100 kr´s gräns/vuxen, men den överträder jag i stort sätt alltid och har gjort så även i år. Sambon får för cirka 2500 kr i år. Dottern är bara 3 månader så får 1 gosedjur, 1 bok och 1 leksak, saker som hon egentligen skulle ha fått ändå.

    Brukar egentligen vara klar med alla julklappar innan oktober är slut, men eftersom jag fick barn i slutet av september, fick det bli en senare lösning i år. Alla klappar utom ett fåtal är köpta online. Inget flängande i butiker, utan besökt t.ex. en leksaksaffär och handlat till flera där. Bara gått till butiker där jag visste att jag skulle ha något specifikt.

    Jag har handlat för mer pengar än vad jag behöver. Men tycker att det är superkul att ge och det är ett fullt medvetet val att spendera det jag har spenderat För mig är det oerhört viktigt att känna att jag hittat "rätt" julklapp till personen jag ska ge julklappen till och sedan kommer priset i andra hand.

  • happysunday

    Har inte kolla exakt vilken summa, men tror att det är mellan 17 000-20 000kr.
    Tre tonårsbarn som får för ca 4000 kr/pers. Mannen som får för ca 5000kr av mig. Jag som kommer får för ca 5000kr av min man (tror jag, vet ju inte vad jag får men det brukar bli något sånt).
    Sen är det till morföräldrar för ca 1000kr. Farföräldrar 1000kr Syskonbarn x antal 100-tals kr. Mina syskon ca 500kr/pers.

    Har inte så bra koll på exakta summor. Det är viktigare att de får något de vill ha och önskat sig.
    Sen kommer barnen få av sina andra släktingar också.

    För oss är julen årets störts högtid och jag älskar att ge bort julklappar. Längtar efter att se deras reaktioner när de öppnar. 

  • LaLola

    1500 kanske.
    Har köpt till mina barn, min systerson o hans sambo, till min syrra och till ex-maken o hans tjej.

  • Teresiat

    Sambon och jag har gemensam gett för ca 4500kr till våra två familjer. Dvs. Svärföräldrar, var sitt syskon med respektive o barn samt två farbröder.

    Till sambon gav jag för 3800. Vi brukar inte ge så "mycket" men i Kände jag för det :)

  • Poison82

    Mamma och pappa 800:-

    Mina barn 2 st drygt 1500:-

    Sambon 3000:-

    Mormor 200:-

    Syskonbarn 2 st 500:-

    Julklapps spel 250:-

    Mig själv 3000:-

  • mamma till 12åring

    Säkert 10 000 kr, men vi har råd med det så det är helt ok. Många saker är praktiska som en tröja eller ett par tofflor, och en del personer kanske köper sånt ändå.

Svar på tråden Hur mycket spenderade ni på julklappar i år?