Inlägg från: Anonym (en vän) |Visa alla inlägg
  • Anonym (en vän)

    Snälla ge mig råd

    En vän till mig hjälper en kvinna som lever med skyddad adress.

    Pappan till hennes barn tog stryptag på henne under en psykos orsakad av knark och alkohol.
    Barnet låg då i magen och såg alltså inget.

    Kvinnan fick skyddad adress och mannen fängelse.

    Nu, ca 2½ år senare får kvinnan fortfarande inte låta barnet träffa sin pappa ens under övervakning, då riskerar hon att förlora barnet trots att mannen nu sedan flera månader bor på ett behandlingshem för att bli drogfri.

    Inte riktigt samma sits som för dig, men där ser du hur långt soc går fall i vissa för att skydda barn från en otrygg miljö.

  • Anonym (en vän)
    Anna990603 skrev 2014-12-21 16:00:25 följande:

    Nej det har har inte, soc sa det per tel

    Men det känns som allt är kört fast jag känner honom som jag skrev har jag levt med han i många år, och som sagt det blev för mycket när jag skickade sms till honom han har aldrig nånsin gjort oss nåt han är värdens snällaste och nu känns det som hur jag än gör så kan jag inte få ett liv med honom fast jag vet hur han är hur han funkar och tänker, hade hoppas dom kunde lyssna på mig och barnen


    Som sagts: soc prioritet är barnen och de är vana vid att föräldrar säger vad som helst för att få  som de vill.
     
    I fallet jag beskrev ovan tror kvinnan att soc inte fattar att det hon innerst inne vill är att han ska bli drogfri och vilja ha henne och barnet igen. Barnet har han aldrig gjort något mot och inte heller mot barnet han har sedan tidigare med en annan kvinna.
    Han har fått träffa barnet, men få ggr och när soc märkte att mamman eg bara vill att de ska bli ett par igen har de stoppat detta då mamman vägrar låta barnet vara utan henne, bra förvisso anser jag då barnet inte är vant att vara utan sin mamma, men bra att soc säger ifrån eftersom mamman inte kan se förbi sina egna önskningar, hon känner pappan och ja han är en FANTASTISK man om han kan hålla sig från drogerna, men han är 40 år och har drogat sen han var 15. Inga andra tidigare insatser har fått honom drogfri så jag förstår skepsisen hos soc.

    Mamman blundar för verkligheten som den ser ut och därför skyddar soc barnet.

    I ert fall måste soc först utreda hur det verkligen ligger till. Om du inte kände dig hotad, varför anmälde du? Varför ens skicka sms om att du bryter upp och vill skiljas om du inte var rädd för hans reaktion?

    Ert förhållande låter allt annat än sunt iaf just nu.
  • Anonym (en vän)
    Anna990603 skrev 2014-12-21 17:25:32 följande:

    För att jag va inne på att skiljas och ville inte se han sårad ledsen därav gjorde jag så, vilket jag ångrar, varför jag anmälde till polis ca för att en vän sa det skulle hjälpa mig om jag fick problem nån gång i framtiden med han, nu är det så att jag ångrar mig, saknar han och känner hur dum jag vart, vilken underbar pappa han kan vara och man, alla kan tvivla på sin kärlek inget konstigt anser jag, jag och han har visst haft snurra på tråden men aldrig bråkat eller vart osams definitivt inte inför våra barn,


    Du har ju hattat fram och tillbaka, det är ju inte första gången du har gjort slut via sms som jag förstod det.
    Göra slut på sms gör ju bara småungar liksom. Tror soc kommer se det som att ert för hållande är osunt för barnen, tyvärr.

Svar på tråden Snälla ge mig råd