Inlägg från: hejnina |Visa alla inlägg
  • hejnina

    Ni som åker tåg med hund

    Jag vill bara säga till de som menar att man får betala egen biljett för större hundar, att det är inget SJ själva går ut med i alla fall. Sen kan jag förstå att det är bra om man gör det, både för hundens, sin egen och medresenärernas skull, men det verkar då inte vara ett krav från SJ:s håll.. 
    kundo.se/org/sj/d/djur-ombord/

    Själv reser jag med en hund på hela 2,8 kilo och hon är inte direkt ett problem :) haha

  • hejnina

    Okej, intressant, för jag tittade på två sidor på SJ.se och på ingen av sidorna stod det där om ungdomsbiljetten.


    kundo.se/org/sj/d/djur-ombord/ och www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp&a=158611&l=sv

    Hade jag faktiskt behövt den informationen hade jag alltså inte hittat den? Jag sökte på "hund" i deras sökmotor och det var de enda träffarna som var relevanta. De andra gällde ledarhundar och hundar på ersättningsbussar. Dessutom har ju SJ två olika ungdomsbiljetter med olika priser (16-19 år och 20-25 år) så även om jag skulle ha hittat informationen om att det krävs ungdomsbiljett för större hundar så hade jag ju fått fortsätta leta för att hitta den informationen..

    Haha ja, nu snöade jag in mig på det här känner jag. Tycker nog att SJ kan vara lite tydligare.. 

  • hejnina

    Ah fattar nu att det kommer fram om man söker på "sällskapsdjur" istället för hund. Ganska logiskt. Men tycker nog den sidan borde ge träff på "hund" också, eller att de träffar man får på "hund" borde innehålla samma information :P

Svar på tråden Ni som åker tåg med hund