Inlägg från: Anonym (2 saker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2 saker)

    Just nu: vill begå självmord

    Det finns egentligen bara två saker man kan göra när man mår så dåligt. Antingen ta steget och ta sitt eget liv. Eller försöka hitta något som man är tacksam för. Något som gör livet värt att fortsätta leva. Försök hitta det ts. Vet att det är svårt. För mig var det att jag skaffade en hund. Min hund fick mig att vilja fortsätta leva. Kan låta banalt så här i efterhand. Men det var faktiskt så.
    Nu har jag min son som gör att jag aldrig skulle ta mitt liv. Försök hitta små ljusglimtar.

  • Anonym (2 saker)

    Jag gjorde ett flertal allvarliga försök då jag blev hittad i sista stund. Samt har varit inlagd ett par gånger pga det. Så jag har en hel del erfarenhet..

  • Anonym (2 saker)

    Därför jag kan säga att det egentligen bara finns två saker du kan göra ts.
    Förhoppningsvis gör du inte som jag gjorde.

  • Anonym (2 saker)
    Anonym (TS) skrev 2014-12-23 01:31:52 följande:
    Jag har inte försökt begå självmord, men jag har varit likgiltig till vissa saker. När jag kör bil så kan jag gasa på jättesnabbt och tänka "det kvittar om jag krockar", eller när jag tar mina ångestpiller (Bezo) så tar jag ibland överdos för "kvittar om jag dör". Men jag försöker nu skärpa mig. Är ärlig mot min psykolog och hon hjälper mig med KBT. Har inte hjälp så mycket nu, men det kanske hjälper i längden?
    Jag gick i terapi en gång i veckan i många år. Ibland flera gånger i veckan. Det kan ta lång tid. Så ha tålamod. Att prata med någon professionell är livsviktigt. Ibland kanske du inte pratar om något speciellt där, men bara att komma dit gör dig gott.
    Men det är också viktigt att du inte har för mycket annat runt omkring dig som tar en massa energi. Utan du måste prioritera för att bli frisk. Måste du jobba nu?
    Måste du gå i skolan? Kan du ta en paus ifrån något? Din pojkvän. Kanske är det bästa nu att ni bryter helt? Det viktigaste är att du tänker på dig själv.
  • Anonym (2 saker)
    Anonym (TS) skrev 2014-12-23 01:42:49 följande:
    Jag har funderat på att ta uppehåll från skolan, och jobb. Men jag inser att både jobbet och skolan är viktiga för mig så jag har en viss rutin på dagen. Att ta uppehåll från skolan skrämmer mig. Och mitt jobb är jätteviktigt för min framtid. Det är så klart jobbigt att jobba och ha skolan, men jag tror att dessa är viktiga i nuläget.
    Ok. Bara du känner om du orkar. Men jag tror ju att du har för mycket runtomkring dig. Och behöver vila för att kunna må bättre. Har inte din psykolog pratat med dig om det? Du kanske kan bli sjukskriven ett tag. Om du inte tar tag i din depression så kan du tyvärr krascha helt till slut.
    Och din rubrik till den här tråden är inte så bra om man säger så. Utan som jag ser det ett rop på hjälp.
Svar på tråden Just nu: vill begå självmord