• kittykat

    Fler äldre som ska göra ivf?

    Hej. Är 36, gjorde första IVFn i augusti 2013 där jag blev gravid på ET. Tyvärr föddes vår son prematurt och dog vid förlossningen. Vi har gjort 2 FET sen dess, inget tog. 2a färskförsöket i november slutade i tidigt mf. Nu har vi en liten blasto kvar i frysen, men har inga förhoppningar på att det ska fästa. Vi kommer i så fall att dra vidare till Danmark för ny ivf. Är så rädd att vår lilla son blir vårt enda barn. :(

  • kittykat
    Angelique skrev 2015-01-06 19:16:35 följande:

    Kittykat: varför tänker ni er Danmark?


    Anledningen till det är att vi redan lagt 55 000 hos RMC i malmö, och det börjar kännas lite drygt..speciellt med tanke på deras "löpande-band-behandling". De är inte öppna för att testa ngt annat fast det inte fungerar (bortsett från vår son då). Vi använder donator också och det får man ej lov på de privata, svenska klinikerna, medans det är vanligt i DK.

    Nu har vi ju i en i frysen hos RMC, och hoppas så klart att det blir bebis! Men som ex på det jag skrev ovan, så bestämde jag själv att det ska vara ett stimulerat försök, istället för att köra i egen cykel, då det misslyckats vid 2 tillfällen. De var inte glada ha ha
  • kittykat
    zasu skrev 2015-01-06 22:21:34 följande:

    Kittykat: menar du simulerat försök med FET? Vad innebär det? Har aldrig gått igenom FET så nyfiken


    Vid FET utan stimulering så gör man det i egen cykel, dvs helt utan tillskott av hormoner. Man äl- testar o ringer till kliniken vid utslag, sen sätts ägget in efter det antal dagar som det är gammalt.

    Nu ska jag börja med östrogen vid mens, käka det tills typ v7-8 vid graviditet, samt anv crinone flera ggr per dag tills test (el längre minns inte). Och på dag 7 i cykeln gör dem vul, det gör man inte i egen cykel.
  • kittykat
    Stockholmsmilen skrev 2015-01-06 22:02:18 följande:

    Vad sorgligt. Vet inte vad jag ska säga. Kram.


    Tack <3
  • kittykat

    Hur länge har ni andra försökt bli gravida? Vi körde själv i ca 4 år, sedan utredning. Det var 3.5 år sedan :/

  • kittykat
    Helendi skrev 2015-01-10 19:17:54 följande:

    MoM11: Har inte gjort undersökningen du ska göra. Hur har du fått en remiss till en hysteroskopi? Har du några andra problem förutom att äggen inte fäster? 

    En annan fråga till er som gjort flera IVF - hur har era protokoll sett ut om ni gjort långa med nedreglering med spray? De flesta som jag talat med fortsatte med sprayen under tiden de sprutade men det ska inte jag göra Obestämd... Någon som har gjort ett liknande mitt?


    Jag sprayade fram tills vul, vilket var på dag 7 med sprutorna. Sen skulle jag eg, fortsatt med sprutor men inte med spray, men blåsorna var tidigt mogna denna gången, så det blev stopp och inplanering av ÄP två dagar senare! På den första IVF:n fortsatte jag spruta några dagar tror jag.

    Vad spännande med flera ÄP nu! Jag fick min mens idag, på dag 39 (!). Antagligen är det på grund av det tidiga missfallet, för annars är min cykel som en klocka typ. Konstigt att ett mf så tidigt ruckar på kroppen, det kan ju knappt ha hunnit fästa innan det släppte?! Nåja, nu blir det tablettstart i kväll, och sen vul om 7-10 dagar!
  • kittykat

    Och sen FET, glömde jag säga
    Någon som gjort stimulerat fet? När sätter man in, är det ngn skillnad jäntemot i egen cykel?

  • kittykat
    lisodan skrev 2015-01-13 17:03:52 följande:

    2 små ägg blev det idag. Känner mig inte besviken, för vi var nog lite förberedda, men blir nervös om de överhuvudtaget ska bli befruktade nu o klara celldelning. Bättre än noll! Behövs ju bara ett litet guldägg! Får veta torsdag då det då förhoppningsvis blir insättning. Äggplocket var kul! Fick lustgas och det kan rekommenderas om ni får valmöjligheten! Gjorde inte alls ont denna gång, men känns lite mer nu efteråt. Undrar om jag kan jobba...

    Lycka till imorgon Zasu!


    Vad kul att det blev två u alla fall, då håller vi tummarna nu att minst ett är guldägget! <3
  • kittykat
    Helendi skrev 2015-01-25 18:51:05 följande:

    Hur går det för trådens ruvare? Lisodan, Stockholmsmilen? Känner mig skeptisk till att det här försöket kommer att funka då kliniken har laborerat så med dosen. Ska hur som helst ta min Ovitrelle ikväll och sen får man se hur det ser ut på ÄP på tisdag.Liil - har du fått tid för FET i februari nu?JenJon5 - Du börjar snart "spraya", var det inte så? Hur vanligt är det att man får sprutor istället för spray vid nedreglering?Kittykat - du bör väl ha gjort ditt stimulerade FET nu, eller hur?


    Får tillbaka på onsdag! Är också skeptisk, fet verkar inte vara vår grej riktigt. Men men vi får väl se!
Svar på tråden Fler äldre som ska göra ivf?