Inlägg från: Anonym (boendeförälder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (boendeförälder)

    Avdrag på underhåll

    Jag har tre barn med min exman. De hälsar på honom varannan helg (torsdag kväll till måndag morgon). Jag betalar barnomsorg, försäkringar, alla fritidsaktiviteter, alla mediciner. Allt förutom vad de förbrukar hemma hos honom.

    Jag får barnbidragen. Han betalar 1900 kr i underhåll för alla tre barnen tillsammans.  Minimum är ju annars 1273 per barn vilket alltså borde bli 3819 kr i månaden, inte 1900 kr. Jag har varit schysst och accepterat det alldeles för länge. Men nu känner jag att det inte funkar längre, barnen blir inte precis billigare heller när de blir äldre. Han tjatar om att han inte har råd och att han har rätt att göra avdrag.

    Som jag har förstått det får man göra ett avdrag för varje helt dygn som barnen är hos umgängesföräldern om det är 6 dygn eller mer per månad. 1/40 av underhållsstödet. Han har barnen exakt 6 hela dygn per månad då de dagar han hämtar och lämnar inte räknas. Hur mycket får han då dra av? Knappast 2000 kr.

    Vad betalar era umgängesföräldrar i underhåll? Hur mycket drar de av? Betalar de via fk eller direkt till er? Har ni behövt bråka om det?

    Jag överväger att vända mig till fk, men jag vet att det kommer bli ett himla liv i så fall.

  • Svar på tråden Avdrag på underhåll
  • Anonym (boendeförälder)

    Vi har inte kommit överens om 1900 kr, HAN har kommit överens om det. Det första 1,5 året betalade han ingenting i underhåll så jag var tacksam för 1900 kr.

    Han säger också att det är nätterna som räknas, men jag kan inte hitta något om det någonstans? När jag kollade på svenska domstolar stod det bara att det var hela dygn som räknas. Inte för att det spelar någon större roll om han drar av för 8 eller 6 dagar. Och att diskutera kring barnens utgifter är inte mycket lönt, han kommer inte betala en krona mer än vad han måste enligt lag. 

  • Anonym (boendeförälder)

    Tack, Tutilure. Då är det inte så komplicerat att göra det i alla fall. Får kanske sluta vara schysst på den punkten.

Svar på tråden Avdrag på underhåll