• Juliii86

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Hej, jag hoppar in här!
    Innan jag sökte hjälp har jag haft missfall för många årsen och gjordes utredning som visade positiva svar. Ingenting var negativt. Då fick vi klara oss själva i ett år tills vi fick ta kontakt igen, om vi inte blev gravida. När jag kom tillbaka fick jag veta att jag har liknande PCO men det har jag vetat det ganska länge på grund av  att jag har lång menscykel. Läkaren skrev ut enkelkur pergotime och fick ägglossning dom 3 gångerna men ingen graviditet. Tog paus i två års tid innan vi bestämde oss försöka igen (alltså förra året tog jag kontakten igen) då skrev läkaren ut enkel kur pergotime och dubbel kur som resulterade ingen ägglossning. Nu ska jag försöka mig på trippel kur. Planen är att det blir sista försök med pergotime innan det blir remiss till IVF, om jag inte lyckas få ägglossning.

    Eftersom det har varit slut på pergotime fick jag äntligen ett sms om att det har fått in pergotime (har förbeställt på apotekhjärtat). Åkte jag raka vägen till apoteket efter jobbet för att hämta ut. Snacka om att jag blev jätte glad! Så nu får jag vänta tills nästa mens om jag inte blir gravid naturlig vilket jag misstänker att jag inte kommer bli det. Har testat mig med ägglossningstest har inte fått en enda utslag. Imorgon går jag in på CD26.


    Anonym (En till) skrev 2015-02-24 18:55:50 följande:

    Tänkte höra om någon kan hjälpa mig.. har snurrat till det gyn sa till mig med Provera, Pergotime och ultraljud..

    Jag började med Provera förra veckan, har 4 dagar kvar på den och sedan ska jag gå över till Pergotime på 5e mensdagen, om jag minns rätt..? Sedan sa hon att jag skulle höra av mig till mottagningen en viss dag för att boka in ett ultraljud då vi ska se om någon äggblåsa mognat. Nu har jag dock snurrat till det och är osäker på när det var jag skulle ringa för att boka tid... Första mensdagen? Första dagen med Pergotime? Efter jag slutat mer Pergotime?

    Jag försökte ringa mottagningen idag, men de har bara telefontid en halvtimma varje dag och det verkar vara otroligt många som ringer för det tutar bara upptaget..


    Min läkaren har sagt att jag ska höra av mig när jag får min första mensdag för att kunna boka in VUL. Det stämmer, på 5 dagen ska du börja med pergotime. Mensen ska alltså vara rött (ursäkta detaljerna). Jag brukar få bruna flytningar innan min mens börjar komma igång det är då jag räknar det som dag 1.
  • Juliii86
    Anonym (Sommar) skrev 2015-02-25 12:18:28 följande:
    Välkommen hit!
    tack tack =)

    har du också väntat på pergotime? tråkigt att man inte hann med pergotime denna omgången.
  • Juliii86
    Anonym (Sommar) skrev 2015-02-25 19:57:59 följande:
    Ja, jag har tagit 3 kurer pergotime redan men denna cykel inget alls, eftersom pergotime var slut... Nu har jag fått tag på Letrozole som jag tänkte testa nästa cykel. Och ska hämta ut pergotime också så att jag har det hemma.
    ok jag förstår. Hoppas att letrozole ger bättre resultat. Verkar som många börjat testa den när pergotime var slut. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde testa det.
  • Juliii86

    Happ, då kom mensen oväntat Obestämd Mensen har ju varit långa men nu kom den på dag 28 vilket är ovanligt för mig. Så nu gäller det testa trippel kur. Får se hur det går. Hur går det för er?

  • Juliii86
    Anonym (Längtan) skrev 2015-02-28 11:32:27 följande:
    Jodå.. Går och väntar på äl.. Testar med äl test som en galning ;) jag är iofs inte mer än på dag 12 ..
    ok :) vad spännande! hoppas det blir fin ägglossning. Tyvärr så fick jag ingen positiv test på äl då jag inte åt pergotime. Nu håller vi tummarna för oss alla!
  • Juliii86
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-01 00:35:54 följande:
    Vad härligt att du äntligen lyckats få tag i pergotime :)) och allt annat också förstås ;)

    Har idag på cd 12 haft grym mensvärk, hoppas det är äl värken som gör sig påmind :)

    Förresten äter ni vitaminer? I förebyggande syfte..
    Jag har försökt ge mig på omega3 men är så dålig på att komma ihåg ta tabletterna.

    Nu är det inte så långt kvar tills jag kan börja med pergotime. På tisdags börjar jag med det och sen blir att boka en tid för vul. Läkaren skulle höra av sig igår men han gjorde aldrig det och ringde idag när jag var i väg med min sambo på en shopping tur. Får se när VUL blir av. Jag hoppas verkligen att läkaren ser stora fina ägg. Hoppas!
  • Juliii86
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-01 21:33:51 följande:

    Detta är min första pergotime kur, och hade lite typ som mensvärk när jag ätit tabletterna i fyra dagar, sen inget mer.

    Igår och idag på cd 12 och 13 har jag haft sån grym typ molvärk i äggstockarna, nästan så jag funderade ett tag på att ta alvedon.

    Har ni varit med om liknande? Kan det var äl som känns så?


    Jag har också haft molvärk när jag första gången åt pergotime för många år sen. Det kändes som en stark mensvärk och det visade sig vara äl. Vissa som äter pergotime kan få det tidigt medans andra får det senare.
    Har du tagit äl test eller tempat dig?
    Det låter som du har äl =)
  • Juliii86
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-01 23:44:38 följande:

    Ja de ser ut så här.. Har inte fått fullt utslag :/


    det var konstigt Obestämd försök testa vid samma tid punk så man inte missar stegring. Det kan hända att du har missat stegring eller så har du äl senare Glad Sexade ni den dagen du hade molvärk?
  • Juliii86
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-02 19:10:52 följande:
    Ja vi har sexat ibland varje och varannan ;) har ju haft molvärk sedan i fredags-lördags tror jag.. :) har än idag, fast inte lika stark .
    aha oki :) hoppas att det blir ett fint plus!
  • Juliii86
    Unaangelita skrev 2015-03-03 11:39:41 följande:

    Härligt! Kan man börja hoppas igen då :)

    Är det bara jag som får en kur utskrivet i taget?
    Första gången börjar man alltid med en enkel kur för att se om det ger ägglossning och slemhinnan ser bra ut. Får du ägglossning så skrivs det ut enkel kur. Sen är det lite olika på vart man bor som man får ett viss antal försök innan dom kan skriva ut dubbel kur, och efter det trippel kur.

    Gör ni VUL för att se om det finns ägglossning som är på gång?
Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!