Inlägg från: LindaM |Visa alla inlägg
  • LindaM

    Vad uppskattas som förälder och pedagog?

    Vi är i startgroparna att starta en förskola och funderar på vad ni som föräldrar uppskattar med er förskola och vad ni saknar på er förskola om ni skulle få önska helt fritt?

    Gratis blöjor, mycket/lite utevistelse, pyssel, hemmagjord mat, mer personal, sova ute/inne, ja allt ni kan komma på helt enkelt.

    Sen en fråga till er som arbetar inom förskolan, vad uppskattar ni på er arbetsplats?  Och vad skulle ni få vilja ha om ni fick önska?

    Fria arbetskläder? Fri mat? fruktkorg? fler/färre utbildningsdagar? ja vad uppskattar/skulle ni uppskatta?


    Lever livet som polyfamilj med mamma, pappa, pappa och 5 barn www.polyfamiljen.blogg.se
  • Svar på tråden Vad uppskattas som förälder och pedagog?
  • LindaM

    Ledsen jag inte svarat, har varit så mycket planering att allt bara gått runt runt:) nu börjar vi dock landa i allt och hoppas på att vi under veckan löst lokalfrågan (som varit svårast)

    Lokaler på 450kvm för 34 barn och utegård på 2500kvm:)

    Vill tacka för alla era kommentarer, skönt att få höra lite hur alla tänker och känner.

    Vi kommer satsa på ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt, mycket utevistelse, hemlagad mat och hembakt bröd.

    Kom gärna med mer tips på vad ni uppskattar på förskolan. Vi har verkligen chansen att utveckla en toppenförskola för både barn, föräldrar och pedagoger, den chansen vill vi ta tillvara på!

  • LindaM

    Många bitar att tänka på. Givetvis kommer vi sträva efter att ha engagerad och bra personal som ger trygghet till barnen. En önskan hade ju sedan varit att dom aldrig sedan blev sjuka eller behövde vara borta från sitt arbete men tyvärr fungerar det ju inte alltid så i praktiken. Personal blir sjuk, gravida eller gör sig illa så dom måste bara sjukskrivna. Egen vikariepool kommer vi ha, det är ett måste och en självklarhet.

    Som det är nu har vi bara anställt fsk som kännts wow på intervjun, ni vet sånna man vill ska börja direkt. Dom känns engagerade, lyhörda, ha mycket idéer och vill vara ute mycket.

    Någon nämnde torkskåp, dagens kläder är så bra och mycket kläder ska inte ens vara i torkskåp då dom blir förstörda, detta har gjort att vi givetvis kommer ha ett torkskåp men valt ett mindre där endast det som verkligen måste och förvara där ska in. Upplever själva att då våra barn gick på fsk, lastades alla kläder in i torkskåpet, vare sig det behövdes eller inte. Många av de kläder våra barn haft har tyvärr blivit förstörda av just det. Eftersom vi upplevt det själva kommer vi vara noga med vad som får och inte får vara där i.

    Utegården kommer somsagt vara 2500 kvm, uppdelad i olika "rum" vi ska växthus och pallkragar där barnen får vara med och odla, grillplats dör vi kan laga mat, en del med gungor och sandlåda, en del med hinderbana...sen vill vi inte köpa in en stor klätterställning för 500 000 utan vi vill att barnen ska får bara med och bygga och utveckla gården, den ska vara föränderlig och utvecklas med barnen och deras intressen.

    Vi kommer sopsortera med barnen, ha en tanke bakom det vi köper in, låta sång och musik ha en given plats på förskolan... Känner jag kan skriva en hel roman...:)

Svar på tråden Vad uppskattas som förälder och pedagog?