Inlägg från: 26number1 |Visa alla inlägg
  • 26number1

    Gravid, beräknad september 2015! häng på!

    Hej!

    Är redan med i några september-trådar men jag hoppar in här med, det kan ju inte bli för många ;)

    Plussade igår och gick in i vecka 5 idag enligt appen NaturalCycles som hjälpte mig bli gravid. Vill berätta för hela världen redan men har bestämt att vi ska berätta för våra föräldrar till helgen, vänta till vecka 8 med närmsta vännerna och försöka hålla oss till vecka 12 innan det blir offentligt "på riktigt" :)

    Hur gör ni med vitaminer och så? Jag har ätit både hallonketoner och grönt kaffe mot sötsug, silicea för hår och naglar och så D-vitamin. Nu vågar jag inte ta något extra alls, hur gör ni? Har dessutom redan gått upp ett kilo (är 178cm och väger nu 73kg) så är livrädd att gå upp för mycket i vikt :/

  • 26number1

    Ja men jag ska nog ta och köpa gravid-tabletterna. Största problemet just nu är att jag kommer från en mindre stad där mer eller mindre ALLA känner min sambo, får köpa de när jag är i någon annan stad eller så :)


    nåldyna skrev 2015-01-21 09:59:19 följande:

    Det enda jag äter är multivitamin och folsyra. Åt också D-vitamin förut men glömde fråga barnmorskan hur det är med det. Det hon sa var att dom överlag ratar alla hälsokostpreparat och liknande. 


  • 26number1

    Slutade också med vitaminer och naturtillskott direkt jag fick veta att jag var gravid, ska köpa gravidtabletter så fort jag är "av byn" :)

    Jag är inte på något sätt stor just nu men idealvikten ligger på ca 67kg för mig. Så då borde det bli bra om jag håller mig till ungefär +10kg räknat från nu då :) Behöver ju i alla fall inte oroa mig för beach 2015 längre!


    Blondabelle skrev 2015-01-21 11:23:00 följande:

    Jag äter multivitaminerna "Gravid" från Aco. Hade även dem förra graviditeten :) Innan jag blev gravid åt jag extra tillskott av vitamin b12, b6, magnesium, folsyra och silicea (hud&hår) men slutade med allt när jag upptäckte att jag var gravid och började med gravidtabletterna istället.. Var en oplanerad graviditet men glad att jag åt extra tillskott av folsyra när det inträffade iallafall! ;)

    Ja vikten tänkte jag mycket på förra graviditeten. Startade på 60 kg då (174 cm lång) och gick endast upp 10 kg, och det var INTE kul kan jag säga för jag mådde skit efter förlossningen, jag hade behövt gå upp säkert 6-7 kg till egentligen för att ha lite fettreserver på kroppen. Jag orkade ingenting, kändes som jag skulle svimma hela tiden veckan efter förlossning. Har alltid varit väldigt smal och haft svårt att lägga på mig i vikt. Rasade efter förlossningen snabbt ner till 57 som jag väger idag, amningen gjorde nog sitt.

    Denna gången vill jag gå upp minst 15 kg. Tro mig, man behöver de där extra kilona!!! Iallafall jag :/


  • 26number1

    Jag har aldrig ätit folsyra vad jag vet, hade ingen aning om att det var viktigt? Vad är det bra för?


    Dettaärbörjan skrev 2015-01-21 20:03:23 följande:

    Undrar om du äter eller ätit folsyra? De är jätteviktigt att börja med redan innan man blivit gravid så därför jag frågar, ifall att du inte visste.. Förstår de där med att handla i en liten by, jag har samma problem ;) man kan beställa på nätet också :D


  • 26number1

    Jag har beställt hem Acos gravidtabletter, de verkade bäst och innehåller rekommenderade dosen av folsyra :) Herregud, vad mer har jag missat? :/


    Dettaärbörjan skrev 2015-01-21 22:11:09 följande:

    Googla gärna på det o börja så snart du kan, man ska helst ätit de 3 månader innan man blir gravid har ja läst på många sidor men tror egentligen de är viktigast att ta de när man blir gravid.. Lägger in en printscreen o sen får du söka runt, finns mycket om det..


  • 26number1

    Nej egentligen inte, förutom det självklara med inget rött kött och bara fisk från haven :) Har också läst någonstans att man inte ska få i sig för mycket koffein så jag har slutat med kaffe och att man ska undvika vakuumförpackad mat om man kan.


    Dettaärbörjan skrev 2015-01-22 07:53:38 följande:

    Men så bra! Ha ingen ångest, du visste inte och har beställt så du börjar ju ta dom :) ja har ingen aning om du missat mer, jag tar inga andra tillskott förutom de (tabletter för gravida som då innehåller folsyra också).. Har iaf inte hört att man behöver något annat.. Har ni bra koll på vad man får äta o inte ? Ja måste läsa mig in på det, ja har definitivt inte stenkoll ännu..


  • 26number1

    Igår var det dags för begravningen av min sambos mormor (som dog 2 dagar innan jag borde blivit gravid, nästan så att man blir religiös) och vi hade bestämt att berätta för både mormor och sambons föräldrar att vi väntade barn. Eftersom jag känt väldigt lite symptom gjorde vi igår vårt TREDJE test, efter några sekunder kunde man se tydligt resultat och vi känner inte längre några som helst tvivel :D Helt ofattbart att vi två äntligen ska bli tre!!

  • 26number1

    Det här är vårt första barn, sambon är 32 och jag 26 än så länge. Ingen i vår närmaste vänkrets har barn så det är lite tråkigt, däremot kommer vi från en liten stad med många nyblivna mammor så jag ska nog hitta någon att umgås med :)

    Jag är i vecka 7 (6+3) och vi har berättat för våra föräldrar och varsin "bästis", imorgon berättar vi däremot för hela hans familj. Det är inte ofta vi är samlade så när svärmor bjuder till kalkonmiddag kände vi att det passar :) Går det illa känns det som att vi hade talat om det ändå..


    jennylinnea skrev 2015-01-29 15:59:57 följande:

    Är det någon av er som bor i Göteborg? :) jag har inga vänner som har barn konstigt nog (är 28). Dessutom har jag inte berättat för så många än. När tänker ni att ni kommer berätta? Lite frustrerande för det finns ju så mycket tankar å funderingar! Hur mår ni alla? Jag tror jag är i vecka 6, hade senaste mensens första dag den 18 dec. Mår faktiskt bra! Trött mest..lite mensvärk, kissnödig och extra hungrig men än så länge inget som stör ?


  • 26number1

    De blev jätteglada och faktiskt lite chockade! :) Erbjöd direkt diverse barngrejer så det var superkul!


    sofial86 skrev 2015-01-31 10:09:00 följande:

    Grattis! Vad spännande! Berätta gärna hur dom reagareade!

    Berättade för makens mamma o pappa strax efter vi plussat och dom blev som väntat överlyckliga och började gråta. Vi gjorde det på telefon då de bor 100 mil bort. Vi väntar lite med min familj då dom inte är riktigt lika bra på att bli 100% glada direkt utan blir mer oroliga över allt som kan hända istället =P.


  • 26number1

    Det här kanske låter sjukt men jag och sambon har nästan haft mer sex sen vi plussade :) Mina bröst har blivit gigantiska så det kanske hjälper till :P Har googlat en massa och det ska ju inte vara någon fara, så känns som att vi får passa på innan magen blir gigantisk och jag tappar lusten..


    jennylinnea skrev 2015-01-31 11:11:28 följande:

    Jag tänker också en del på det där med sex vid graviditet. Jag vet att inte sex kan öka risken för missfall men jag blir ändå orolig. Jag och min kille hade sex för ca 2 veckor sedan (senast) och då började jag blöda direkt efter..har aldrig varit med om det. Trodde verkligen det var ett missfall. sen har jag ju läst mig till att livmodertappen svullnar vid en graviditet och att man då kan komma åt den vid sex..men det kan väl inte heller vara så bra eller?

    Sen efter det har jag omedvetet eller medvetet känt att jag inte vill ha sex..det är jobbigt för jag vill ju ha det egentligen men kan inte skaka av mig rädslan att det är något som kan skada och då stänger jag av den biten. 


  • 26number1

    Hur tänker ni med gravidförsäkring? Har tecknat Länsförsäkringar gravidförsäkring bas, är det värt att betala 1200kr för Plus?

  • 26number1

    Nu behöver jag lite hjälp. På måndag ska jag på arbetsintervju för ett vikariat till våren 2016. Jag tänker självklart inte berätta att jag väntar barn, men hyr funkar det med pengar från försäkringskassan?

    Om jag fortfarande är mammaledig när mitt vikariat är slut, hur fungerar det då med föräldrapenningen? Vad baseras den egentligen på?

  • 26number1

    Oj det var en väldig massa, så svårt att veta vad det är viktigt att lägga pengar på :/


    sofial86 skrev 2015-02-12 10:41:17 följande:

    Tänker nog teckna Trygg hansa, har det på våra personförsäkringar alla tre, och tar nog även den som man betalar för. Vi var med om en hel del grejer med dottern (efter födseln) och det känns som att man inte kan vara nog förberedd, så därför kommer jag troligtvis köra på det!

    Vad ingår i Länsförsäkringars plus då? :) 


  • 26number1
    Ccvd skrev 2015-03-23 12:09:57 följande:

    Hej ! Hoppar också in här , är 27 år och väntar första barnet .

    Beräknad till 19:e september .

    Bor i värmland men ska flytta till Dalarna.


    Jag bor också i Dalarna! Var flyttar ni? :)
  • 26number1
    Ccvd skrev 2015-03-24 07:49:28 följande:

    Okej :) . Min pojkvän är ifrån Falun , så jag flyttar till honom :) . Både spännande och lite skrämmande .


    Det är en väldigt fin stad, speciellt på sommaren! Lycka till med flytt och allt :D
Svar på tråden Gravid, beräknad september 2015! häng på!