• sofial86

    Gravid, beräknad september 2015! häng på!

    Hej hej! Plussade i måndags med nr 2 och är enligt appar i v 4+5, men känner mig lite osäker så ska försöka flirta till mig ett vul när jag är på inskrivningen om några veckor.

    Har inte jätte mycket symptom, men är skit trött idag iaf. Vi får se hur det fortlöper! :)

    Är så lycklig o spänd! Tyckte att det var super mysigt att vara gravid med dottern så jag lääängtar tills jag börjar känna rörelser och får lite mage!

  • sofial86

    Försöker komma på vad mer man ska undvika när man är gravid. Lakrits är väl rekommenderat intag/dag 50 g. Sen typ parmaskinka o salami måste varit fryst innan. Hmm.. Annars vet jag inte om jag kommer på något mer som ni inte sagt. Förutom energidrycker o sånt där, men det förstår nog dom flesta ;)

    slv.se så står allt med :)

  • sofial86
    Pluppla skrev 2015-01-23 00:00:47 följande:

    Hej! Är inte jätte aktiv på att skriva här men går in och kollar regelbundet :) jag är i vecka 7+5 nu undrar lite om vul.. Vill också göra det men hur begär man på det? Tror inte heller vi har nån privatklinik här där jag bor.. Bor i mindre stad..


    Med dottern så sa jag att jag inte hade någon riktig koll på när sista mensen var, och frågade om det gick att göra ett vul eller något för att kolla. Det var inga problem så jag fick göra det någon vecka senare :).
    Tänkte köra på samma grej igen och hoppas att det går denna gången med!
    Annars kan man säkert säga att man är jätteorolig och verkligen vill göra ett vul, då låter dom en säkert göra det. I början verkar det som att dem flesta får göra något sådant! Iaf i gbg och dem som jag har pratat med, det har aldrig varit något problem! :)
    Har du varit på inskrivning än? :)
  • sofial86
    Lissing skrev 2015-01-22 17:20:30 följande:

    Hade UL idag jag med
    Allt såg fint ut, hjärtat tickade på!
    Hon mätte mig till v 6+6,
    men jag tänker fortsätta räkna enligt ÄL-testen,
    så jag räknar att jag är i v 6+4 fortfarande.

     


    Vad underbart! Vill med! Går in i v6 idag, så tänkte vänta en 2-3 veckor innan jag kontaktar mvc. Hoppas jag med får göra ett vul då!
  • sofial86
    Skuggnäva skrev 2015-01-24 16:09:30 följande:

    Hej! Fick ett positivt test i morse, och ska enligt beräkningen vara i vecka 6 ( 5+2) med beräknad nedkomst den 24 sept.

    Är jätteglad och skitnervös, eftersom jag varit gravid en gång tidigare, vilket slutade i missfall..


    Åh då ligger vi precis samma tror jag! Bf den 24/9 och är i v 5+6 idag :). Spännande! När har du tänkt skriva in dig? Funderar på att ringa i nästa vecka när jag är i v 7 iaf :).
  • sofial86
    jennylinnea skrev 2015-01-29 15:59:57 följande:

    Är det någon av er som bor i Göteborg? :) jag har inga vänner som har barn konstigt nog (är 28). Dessutom har jag inte berättat för så många än. När tänker ni att ni kommer berätta? Lite frustrerande för det finns ju så mycket tankar å funderingar! Hur mår ni alla? Jag tror jag är i vecka 6, hade senaste mensens första dag den 18 dec. Mår faktiskt bra! Trött mest..lite mensvärk, kissnödig och extra hungrig men än så länge inget som stör ?


    Hej! Bor på hisingen! Har en del Mamma vänner sen dottern och några släktingar o vänner har fått barn, men lär gärna känna fler!

    Går in i v 7 imorgon, har vi samma bf då kanske? Är trött o illamående mest hela dagarna o molvärk.

    Väntar nog några v till innan de närmsta får veta, typ 9-10 tror jag.

    Berättade från 8 o framåt för vänner o släkt med dottern :).
  • sofial86
    anna tuva skrev 2015-01-29 19:39:24 följande:
    Bor i göteborg. Jag tänker berätta så sent jag klarar att vänta. Fick mage ganska tidigt sist. Men vecka 14 hoppas jag kunna vänta.

    När tänker du själv berätta?

    Jag är trött, svagt illamående.

    Hur gammalt är erat barn? Våran dotter är 3 :).


    Oj vad strongt att hålla ut så länge! Har redan berättat för några, och tänkte berätta för våra närmaste kompisar på söndag. Fast dom anar nog redan, så dom blir nog inte så förvånade. Sen får det vänta med resten av familjen o så tills efter vul och dottern vill jag nog vänta med till runt 12-14 eller något.

  • sofial86
    anna tuva skrev 2015-01-30 11:11:24 följande:
    Vårt barn fyller 2 i april. Igår fick jag en blödning, liten. Är så orolig nu och de på mvc sa att först i v 9-10 kan man se ett hjärta ticka så jag fick vänta. Men flera här verkar sett betydligt tidigare än så. Har ringt spec mvc dör jag ska gå pga av min diabetes och de borde kunna erbjuda ett tidigare vul. Så orolig.
    Usch vad jobbigt! Men blödningar är otroligt vanligt under gravidteten och känner flera som haft stora blödningar utan att det varit någon fara med bebis!
    Gud vad konstigt att de sa så! Från v 6 ska man kunna se hjärtat genom vul! Jag tycker att du ska vända dig till en annan mvc för dom verkar ju inte riktigt kompetenta om dom säger så!
    Förstår att du är jätte orolig! Håller tummarna hårt!!
  • sofial86
    26number1 skrev 2015-01-30 20:02:36 följande:

    Det här är vårt första barn, sambon är 32 och jag 26 än så länge. Ingen i vår närmaste vänkrets har barn så det är lite tråkigt, däremot kommer vi från en liten stad med många nyblivna mammor så jag ska nog hitta någon att umgås med :)

    Jag är i vecka 7 (6+3) och vi har berättat för våra föräldrar och varsin "bästis", imorgon berättar vi däremot för hela hans familj. Det är inte ofta vi är samlade så när svärmor bjuder till kalkonmiddag kände vi att det passar :) Går det illa känns det som att vi hade talat om det ändå..


    Grattis! Vad spännande! Berätta gärna hur dom reagareade!
    Berättade för makens mamma o pappa strax efter vi plussat och dom blev som väntat överlyckliga och började gråta. Vi gjorde det på telefon då de bor 100 mil bort. Vi väntar lite med min familj då dom inte är riktigt lika bra på att bli 100% glada direkt utan blir mer oroliga över allt som kan hända istället =P.
  • sofial86
    jennylinnea skrev 2015-01-29 15:59:57 följande:

    Är det någon av er som bor i Göteborg? :) jag har inga vänner som har barn konstigt nog (är 28). Dessutom har jag inte berättat för så många än. När tänker ni att ni kommer berätta? Lite frustrerande för det finns ju så mycket tankar å funderingar! Hur mår ni alla? Jag tror jag är i vecka 6, hade senaste mensens första dag den 18 dec. Mår faktiskt bra! Trött mest..lite mensvärk, kissnödig och extra hungrig men än så länge inget som stör ?


    anna tuva skrev 2015-01-29 19:39:24 följande:
    Bor i göteborg. Jag tänker berätta så sent jag klarar att vänta. Fick mage ganska tidigt sist. Men vecka 14 hoppas jag kunna vänta.

    När tänker du själv berätta?

    Jag är trött, svagt illamående.
    Freya1 skrev 2015-01-31 16:18:07 följande:
    Jag bor i Gbg !:) har inte heller så många vänner som väntar barn just nu.

    Fick reda på igår att jag är gravid, antagligen i v.6 eller 5, vet inte exakt för att jag nyss har haft MF.

    vi har inte berättat för någon ännu, funderar på att berätta för den blivande mormorn i morgon ! :)

    Skapade en grupp för oss Göteborgare där jag tänkte att det är lite lättare att följas om ni vill.
    Den heter Mammor sept/okt-15 Göteborg :).
    Välkomna att bjuda in om ni känner någon mer som väntar barn sept/okt och bor i Gbg med omnejd :).


     

  • sofial86
    Längtanefterenliten skrev 2015-02-01 21:25:27 följande:

    Är det nån här inne som har NOLL symptom? Jag känner mig totalt ogravid.. Är i v 6+2 och har en dotter sedan innan.. Hon är 2 år. Kan kroppen vara van vid hormonökningen och därför inte reagera så starkt nu med andra barnet? Var på vul i fredags och då syntes ett litet hjärta. Dags för vul igen på tisdag och jag är skitnojjig att det inte slår längre då:/ får liksom ta gravtest då och då för att verkligen fatta att jag är gravid..


    Jag hade typ inga symptom under hela graviditeten med dottern. Det gick hur bra som helst!
    Dock önskar jag redan at denna gaviditet var likadan, mår stundtals väldigt illa och är väldigt trött. Var mycket roligare att må bra, även om det istället gjorde att jag var väldigt illamående hela tiden.
    Har du varit på inskrivning också eller har du gjort vul för att du är orolig?

    Jag har inte kontaktat mvc än, känns för tidigt ä, är i v 6+5 idag. Tänkte ringa mvc denna veckan. Men får se om jag får tummen ur eller om jag väntar lite till. Känns ju inte som någon panik, mer än att jag gärna vill göra ett vul snart!
  • sofial86
    Längtanefterenliten skrev 2015-02-03 20:43:49 följande:

    Allt såg fint ut idag med ?? helt sjukt att man kan vara gravid utan ett endaste symptom!!!


    Vad härligt! Längtar tills jag får se våran plutt första gången!
  • sofial86
    26number1 skrev 2015-02-11 22:07:57 följande:

    Hur tänker ni med gravidförsäkring? Har tecknat Länsförsäkringar gravidförsäkring bas, är det värt att betala 1200kr för Plus?


    Tänker nog teckna Trygg hansa, har det på våra personförsäkringar alla tre, och tar nog även den som man betalar för. Vi var med om en hel del grejer med dottern (efter födseln) och det känns som att man inte kan vara nog förberedd, så därför kommer jag troligtvis köra på det!
    Vad ingår i Länsförsäkringars plus då? :) 
Svar på tråden Gravid, beräknad september 2015! häng på!