Inlägg från: Anonym (Väljarätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Väljarätt)

    Särbo eller sambo?

    Jag skulle vilja höra vad ni har att säga som flyttade ihop (med egna tidigare barn inblandade), och om ni ärligt talat ångrar er., eller tycker det var jättebra Jag står vid ett vägskäl efter två års fin relation. Ibland så tycker jag att det är jätteskönt att bo i sär i varsin lägenhet i samma stad, det blir så jättetrevligt när vi väl ses. Men ibland saknar jag t ex någon i ett spontant vuxensamtal. Någon (min särbo:) som sitter och läser någonstans i någon fåtölj. flytta ihop eller bo kvar isär?

  • Svar på tråden Särbo eller sambo?
  • Anonym (Väljarätt)
    Anonym (eei) skrev 2015-01-18 19:54:32 följande:

    Nej så är det inte.


    Nej, kan nog inte heller håll med om det. Skillnaden är att man har starka känslor för varandra, t ex reser tillsammans (med el utan barn), pratat framtidsplaner (sommarhus, släktträffar, jul och påsk), etc etc förknippat med ömhet och det som brukar finnas i en parrelation. Kk är ju en överenskommelse där man ses för sex?! Man kan ju gilla varandra, visst, men den är väl lite mer fokuserad på just det (därav benämningen antar jag)
  • Anonym (Väljarätt)
    marmik skrev 2015-01-18 22:17:04 följande:

    Ingen kan väl svara på hur det kommer att vara för er, oavsett om ni är sambo eller särbo? Det är ju helt beroende på hur ni är som människor, hur barnen är etc... Prova på ett tag är väl det enda sättet att ta reda på hur det kommer att vara för er. Ha kvar båda boenden och hyr ev ut i andra hand, om ni nu båda är sugna på att vara sambo istället.


    (Tack för alla svar:), nej, det tror inte jag heller, men det är ändå intressant att få höra hur andra resonerar. För min del är det mest att jag tänker på (han har inga barn själv,bara jag) på att han kanske tycker det är jobbigt i en barnfamilj. Att jag får någon slags "beskyddarroll" om jag (som är van vid det mesta när det gäller stök och bök kring familjeliv) upplever att han tycker det är besvärligt att vara i det. Men som sagt, man kan testa t ex en lång semester kan vara en bra början för att se hållbarheten i det hela. Kram och ha en bra dag!
  • Anonym (Väljarätt)
    Anonym (Beatrice) skrev 2015-01-19 10:09:58 följande:

    Om du på förhand dömer ut ert förhållande och inte tror på er som sambos, ja då kommer det nog att krascha också.

    Det känns lite som att du kör safe-spel här. Det är väl dumt?

    Ett förhållande håller ju inte bättre av att ni är särbo istället för sambo. Det är ju inte så det funkar.


    Hej,
    ja, det är nog en smärtsam sanning att det kan vara så. Jag tror det är en nackdel att vi inte båda har upplevt föräldrarollen på riktigt, i ur och skur. Det skulle säkert fungera att bli sambos, men jag känner att jag landat så bra i detta nu att jag kanske är lite rädd att förstöra något. 

    Jag tror det finns gott och dåligt i allt, som sagt - i särbo finns saknaden efter att vara "i närheten" men det är lyx att det blir russinen i kakan hela tiden, i sambo vadar man runt i både mys och elände tillsammans, det är en härlig charm i det med. Har ju upplevt båda av dessa liv.
  • Anonym (Väljarätt)
    Anonym (Isär) skrev 2015-01-18 19:23:37 följande:

    Har svårt att se hur jag skulle kunna bli sambo med någon så länge jag har barnen boende hemma. Min prioritering kommer alltid vara barnen, skulle jag ha någon annan boende här skulle jag definitivt känna mig skyldig till denna prioritering. Sen, så tror jag särbolivet är bra. Då saknar man varandra ibland. De värsta vardagsslitningarna blir mindre, man värdesätter mer de stunder man ses istället för att ta varandra för givet.


    Jag håller med, och det kan också vara svårt (speciellt om den andre aldrig haft barn) att just dela det värsta "slitet", ibland tror jag nästan att man måste ha varit med från början för att växa in i det och klara av det, från baby - genom hela tonåren till vuxen. Det finns inga garantier för att alla i "nya familjen" tål varandra heller, det finns hur många historier som helst där bonuspappor och mammor aldrig riktigt blir  accepterade och det i sin tur skapar slitningar. Man vill så gärna att allt ska bli så "familj" kanske när man flyttar ihop,  och det kan det säkert bli också men jag tror det är tufft om man märker för sent, att det inte funkar för alla.
Svar på tråden Särbo eller sambo?