• Anonym (jj)

    När kommer sexlusten tillbaka efter amning?

    Jag förstår ångesten. Hade inte heller nån större lust medan jag ammade (lite över ett år). Tvivlade också på vårt förhållande, tyckte synd om partnern och skämdes samtidigt för tappad sexlust. Det där med att vänta iaf 4-6 veckor med att ha sex efter förlossningen kändes som ett hån.

    Men det har blivit bättre, mest faktiskt för att barnet är äldre, kan vara hos mor och farföräldrar osv. så att jag och mannen haft barnfri tid att hitta tillbaka till varandra. Det är skönt att inte ha extra hormoner i kroppen, de har satt all världens käppar i hjulet sen graviditetens start.

    Vi hade sex några gånger innan bara för att, men efter att barnet fyllt 1 så gick torkan över så att säga. Vi pratade mycket, kollade på film tillsammans, kramades och så under tiden för att iaf hålla lite liv i förhållandet.

    Prata med din man, stressa inte upp dig utan försök att njuta av erat barn och amningen, har ni en stabil relation löser det sig.

  • Anonym (jj)
    Anonym (ingen lust alls) skrev 2015-01-19 17:10:32 följande:

    Tack för att du delade med dig.. Skönt att höra att det kan ordna upp sig.. Just nu känns det så himla avlägset. Det jobbiga är väl att min sambo börjat tröttna..själv lider jag ju egentligen inte. Men han förstår inte, och pressen gör ju inte saken bättre.. Jag vill ju inte sluta amma endast för att få tillbaka sexlusten..!


    Jo jag förstår verkligen, man lider ju inte av att inte ha sex när man inte känner sexlust. Vad jobbigt att din partner inte förstår, jag antar att du har pratat med honom om detta en hel del.

    När jag var deprimerad tidigare, långt innan graviditeten, sa jag till mannen att han fick ha sex med andra mest för att lätta på mitt samvete för att jag inte hade nån lust alls. Som tur var så ville han inte men såna desperata tankegångar hade jag.

    Jag har egentligen inga andra råd att ge förutom att tex försöka få upp lusten på egen hand först. Att sluta amma garanterar ju inte att lusten kommer tillbaka. Och som Okänd sa att tänka på sex, läsa erotiska noveller osv.

    Hur var erat förhållande innan graviditeten? Och under graviditeten?

    Sexlusten sitter i hjärnan så det kan vara värt att undersöka om det finns andra psykiska hinder. Kanske hjälper det din partner att se att du iaf gör något för att hitta tillbaka till lusten? Lycka till!
Svar på tråden När kommer sexlusten tillbaka efter amning?