• Guavasylt

    Särskola för 6åring med autism

    Min lille kille börjar bli stor och nu är det hög tid att tänka på att lämna dagis. Vi föräldrar, nuvarande förskola (resursavdelning med hög personaltäthet och massa autisautismkompetens) och Hab är överens om att vi tänker särskola. Men hur gör vi med förskoleklass? Han känns för stor för att vara på dagis med en massa treåringar men särskolan verkar lite tveksamma att ta emot honom som sexåring.

    Hur har ni andra gjort?

    Min son kan ganska mycket, men har dålig språkförståelse och behöver mkt stöd för att kunna delta. Han behöver tät tillsyn och "fösas" rätt.

  • Svar på tråden Särskola för 6åring med autism
  • Guavasylt

    Vi har pratat med en rektor på en särskola som nämnde att man ev kan få dispens och börja i ettan på särskolan redan som sexåring. Hoppa upp en "klass". Vanlig förskoleklass med någon mindre kompetent elevassistent känns som ett nedköp, så egentligen har vi inte ens kontaktat någon vänlig skola.

  • Guavasylt

    Jag är ganska säker på sonens utvecklingsstörningsdiagnos, men han medverkar dåligt i tester. Han är i vilket fall en udda fågel och jag grunnar på hur han ska få en så bra skolgång som möjligt.

  • Guavasylt

    Jag delar Mamoris erfarenhet om utredningen. Den var inte så omfattande som jag trott och Hab har inte varit aktiva i skolvalet. Känns så svårt att bestämma hur vi ska göra och eftersom vi har flera olika alternativ har jag beslutsångest.

Svar på tråden Särskola för 6åring med autism