Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Hur förklara att man vill vara själv på förlossningen?

    Är gravid med vårt tredje barn. Första förlossningen var han med på, men andra satt han utanför och väntade och fick komma in direkt efter.
    Jag var mycket lugnare vid andra och det kändes mycket bättre att få vara själv, han är stressen själv och jag känner bara mer och mer att jag vill inte ha honom med på nästa heller, men vet inte hur jag ska förklara det.
    Efter andra så pratade vi mycket om det och båda var överens om att det är det bästa, men nu har han bestämt att han vill vara med på den här ändå och så är det med den saken..

    Vill inte behöva känna stress inför förlossningen, jag vill att han sitter utanför men han verkar helt ha glömt vad vi sagt tidigare :(

  • Svar på tråden Hur förklara att man vill vara själv på förlossningen?
  • Anonym (Mamma)

    Första förlossningen gick så snabbt så barnet var på väg ut när vi kom in, så det var inte mycket mer än det.. Men den där halvtimmen jag krystade var fullt tillräcklig för att inte vilja ha honom med i fortsättningen.. 
    Han lyssnar inte alls, han säger bara åt mig att sluta oroa mig.

  • Anonym (Mamma)
    nokla skrev 2015-01-25 14:23:20 följande:

    Kan ni inte komma överens om att han håller sig i bakgrunden och håller tyst, tror du han skulle klara det. När min första föddes var pappan sen och kom 5 minuter innan bebisen var ute, helt ok. Andra gången var han med från början, fy fan. Några ordentliga tillsägelser fick han att hålla tyst å backa undan så jag kunde koncentrera mig, men till sist fattade han i alla fall


    Fungerar inte, när han är stressad går det inte att nå fram alls.. Första förlossningen var jag övertygad att han skulle slita av mig handen, hade jag inte varit så snäll hade jag slapat till honom.
  • Anonym (Mamma)
    Donum skrev 2015-01-25 14:27:40 följande:
    Men om han får komma in först när typ halva huvudet är ute då?
    Jag vill inte ha honom där... Och med min historik lär han bara ha sekunder på sig att öht komma in när förlossningen gått så långt..
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Taskigt) skrev 2015-01-25 14:56:05 följande:

    Jag tycker faktiskt det är elakt att utesluta pappan från förlossningen om han vill vara med. Det är trots allt hans barn också , inte bara ditt. För många pappor är det en stor sak att se sitt barn födas. Varför ska vi kvinnor ta ifrån dom rätten att närvara.? Sen undrar jag hur man kan känna sig obekväm med att ha mannen med? Vad är det då för typ ni skaffat barn med? Som sagt man är 2 om att få barn så i detta fallet får man inte vara så egoistisk.


    Det är jag som ska föda, hur jag mår och känner mig under förlossningen påverkar barnet, så nej, jag ser det inte som att vara egoistiskt.
    Det handlar inte om att vara obekväm med honom i sig, jag hade inte velat ha med någon som stressar mig på samma sätt som han.
    Är det inte minst lika egoistiskt att han insisterar på att vara med när det bara är för hans skull och inte för min eller barnets?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Taskigt) skrev 2015-01-25 15:12:39 följande:
    Jo det är egoistiskt och taskigt att säga nej. Du beskriver bara dina egna känslor här. Inte pappans ett dugg....... Försök tänka dig in hur han känner när du säger nej!
    Mina känslor ja, det är hur jag mår som spelar in i hur förlossningen går.
    Han var med på första fast jag var skeptisk, han bevisade att jag hade rätt i att han inte är något stöd öht, snarare tvärtom.
  • Anonym (Mamma)
    Donum skrev 2015-01-25 15:34:00 följande:
    Det kan ju vara värdefulla sekunder för honom att få vara med när barnet föds.
    Jag förstår det, men jag känner ändå att det är viktigare att jag får känna mig lugn..
  • Anonym (Mamma)
    Donum skrev 2015-01-25 15:43:23 följande:
    Ok. Att han skulle stressa dig under förlossningsarbetet är en sak, men jag förstår inte riktigt vad som är så stressande när barnet är halvvägs ute. Jag har inte haft en tanke alls på vem som befinner sig i rummet då. Jag har inte ens noterat personalen för att jag har varit helt upptagen med att krysta ut barnet. Hinner du alltså bli så stressad på de sekunderna att du slutar krysta? Eller vad händer?
    Nej men jag vet ju att han kommer att komma in redan innan då.
Svar på tråden Hur förklara att man vill vara själv på förlossningen?