• Anonym (n)

    Han vill inte ha barn än, hur länge ska jag behöva vänta?

    tyvärr låter han som en av alla dessa killar som har svårt att sätta sig in i att få barn. Klart det är svårt och abstrakt. Men att dra till med 5 år, njaee, tolkar det som att han kanske aldrig kommer bli redo, med mindre än att du blir gravid och han står där och "måste" få barn. Inget bra sätt förstås, men många män blir ju överlyckliga bara barnet väl finns där. 

    Jag vet inte, om jag var du skulle jag nog säga att jag vill vara ifred, ha tid för mig själv att fundera över mitt liv och om vi ens har nåt gemensamt liv tillsammans att se fram emot. Låter kanske hårt men om man väntat länge och som du säger, du är 33 om 5 år, så är de nog nu någon form av beslut måste tas. Kan han inte tänka sig börja försöka snart , måste ju du vara den som bestämmer om hur ditt liv ska vara. Förstår du inte vill lämna, men till slut kan det gå så om ni är fast i ett låst läge, länge. Har ni funderat på att gå i parterapi för att få hjälp att diskutera saken lite mer objektivt?

  • Anonym (n)

    kan tillägga att för oss, tog det 3 år från det vi bestämde att vi ville ha barn till att vi till slut fick ett, så ja, det kan ta tid!

  • Anonym (n)
    Anonym (längtan) skrev 2015-01-25 18:58:13 följande:
    Han skulle nog inte gå med på att gå i parterapi för den här saken.. Han inser inte att det är ett problem för oss. Han säger att jag ska ta det lugnt och att allt har sin tid, det kommer när det kommer och jada jada?. Blir så irriterad att han inte fattar att det kan ta lång tid när man väl har bestämt sig. Det är som att han tror att så fort vi har bestämt oss så har vi en unge i famnen dag efter. Även om det skulle gå fort så har han ju ändå nio månader på sig att bli redo. 

    Jag har "hotat" med att säga att han kanske inte är rätt för mig och att jag måste fundera på vad jag vill men han tar det inte riktigt seriöst. Fast en gång när vi diskuterade och jag till och med grät av frustration så tyckte han att jag skulle lämna honom om jag så gärna ville ha barn nu. Det var ju inte det jag vill höra, jag ville ju höra att han kunde gå med på det om något år eller så i alla fall. 
    hm, lite taskigt sagt av honom tycker jag. Kan det vara så att han faktiskt hellre ser att det tar slut än att ni ska börja skaffa barn? 

    Grejen är ju att det ÄR ett problem. Sen om han inte fattar det kanske du måste boka in terapi (om du nu skulle vilja gå på det) och säga att ni behöver en tredje part för att prata om detta eftersom han inte förstår hur du mår av det. Om han vägrar, kan han inte värdera er relation lika mycket som du? Han borde åtminstone kunna säga "ok vi går väl en gång då så får vi se hur det är", typ. 
  • Anonym (n)
    Planetes skrev 2015-01-25 19:23:41 följande:

    För att barn essentiellt är goodbye till hela hans liv, han kommer inte längre kunna kontrollera och själv bestämma vad han själv vill göra utan hela hans existens kommer att ändras till att bara gå ut på att försörja för barnet. 

    Sedan om ni skulle splittra på er, som är en trolig utveckling, så kommer han att ses som den mindre värderade föräldern av samhället där han egentligen inte har några rättigheter gällande barnet samtidigt som han fortfarande måste definiera sitt liv utifrån ett barn som han nu längre inte kan umgås med som han vill och ett ex som han aldrig kommer att komma undan samtidigt som han fortfarande måste försörja för barnet. Helt oförklarligt varför han inte vill ha barn... Men samtidigt så har svenska män ingen ryggrad, så han kommer givetvis ge med sig om ett tag om du gnäller och manipulerar tillräckligt länge då han troligtvis redan förblindat sig i den trygghet som er relation givit. Självklart, naiv som han är, så tror han ju att den tryggheten kommer att bestå men nej, det kommer den troligtvis inte göra. 

    Så tacksam för att chans till abort och vasektomi existerar i dagens samhälle, speciellt det senare som är det jag har kontroller över. 


    idiotinlägg och OT *just sayin*
  • Anonym (n)

    en mammas hela liv och existens förändras precis lika mycket som för pappan så det där inlägget var ju bara korkat

  • Anonym (n)
    Smecker skrev 2015-01-25 19:32:33 följande:
    Det är såklart lättare att avfärda ett inlägg som idiotinlägg än att bemöta det sakligt.
    det fanns just inget sakligt att bemöta. 
  • Anonym (N)

    Lämna honom ifred! Det är ett helvete att bli tjatad på. Respektera honom som vuxen människa, hans vilja är lika okej som din.

Svar på tråden Han vill inte ha barn än, hur länge ska jag behöva vänta?