Inlägg från: Anonym (längtan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (längtan)

    Han vill inte ha barn än, hur länge ska jag behöva vänta?

    Jag har en stark längtan efter barn och har haft det länge. Det jobbiga är att min kille inte vill ha barn, än.. Han vill vänta minst fem år för han är minsann inte redo än.. Då är jag 33 år och jag känner bara nej! Aldrig att jag väntar så länge till. Tänk om vi får problem? Jag vill dessutom helst ha två-tre barn och då blir det stressigt att skaffa syskon sen. Han pratar ibland om våra framtida barn, men jag känner bara vilka framtida barn? 

    Tidigare har jag tjatat en del vilket han inte uppskattade, såklart. Men nu orkar jag inte hålla tyst längre, jag mår seriöst dåligt över att bära den här enorma längtan inom mig! Jag kan till och med sura en hel dag för att han inte vill försöka och då börjar han påpeka att han inte vill ha barn med någon som är så sur. Men jag blir ju sur för att han låter mig vänta! Det blir en ond cirkel. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag väntar så länge och så visar det sig att vi får problem med att skaffa barn.

    Vi har haft långa diskussioner om det här men han kan inte ens kompromissa eller ge mig något slags hopp. Han förstår inte att det verkligen tär psykiskt att vänta när jag så gärna vill ha barn nu! Gör jag slut (vilket jag inte vill!) så kommer jag ju behöva lära känna en ny kille och de kan ju också ta sin tid.. Vet inte vad jag ska göra :( Finns det något mer att göra än att vänta och vänta och vänta??

  • Svar på tråden Han vill inte ha barn än, hur länge ska jag behöva vänta?
  • Anonym (längtan)
    Anonym (m) skrev 2015-01-25 15:52:28 följande:

    Har han sagt varför han just vill vänta fem år? Jag menar hade han gått en utbildning på fem år så hade jag förstått att han velat vänta just fem år. Men fem år för att bli redo? Hur vet han ens om han är redo om fem år?

    Om man vill ha flera barn, som du vill, kan det ju vara bra att börja lite tidigare. Vet inte riktigt vad jag ske ge för råd, mer än att sluta tjata, det brukar aldrig fungera. Du skriver samtidigt att ni haft långa konversationer, och då har du redan försökt med allt.

    Vad är det han är rädd för? Att er relation ska förändras? Att han inte ska få någon egentid? Utövar han flera hobbies? Har han ett krävande jobb?


    Antar att han bara sa något som lät långt fram i tiden.. Ja jag undrar också hur han vet att han är redo då? Blir man någonsin riktigt "redo" för ett barn? Jag jobbar och han blir klar med sina studier om ett år så han har inget krävande jobb än så länge. Han är ingen person som har tusen bollar i luften och aldrig är hemma, snarare tvärtom. Jag tror att han är rädd för förändringen och att han inte kan tänka sig själv som pappa, det känns alldeles för främmande för honom.

    Det känns så stressande att alla runtomkring oss får barn till höger och vänster medan vi bara står och trampar? Det enda jag kan tänka mig skulle lösa det här är om jag bli oplanerat gravid för jag vet att han inte skulle tvinga mig att göra abort, jag tror till och med att han skulle bli glad. Men jag skulle aldrig lura honom in i något. 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (n) skrev 2015-01-25 18:20:40 följande:

    Jag vet inte, om jag var du skulle jag nog säga att jag vill vara ifred, ha tid för mig själv att fundera över mitt liv och om vi ens har nåt gemensamt liv tillsammans att se fram emot. Låter kanske hårt men om man väntat länge och som du säger, du är 33 om 5 år, så är de nog nu någon form av beslut måste tas. Kan han inte tänka sig börja försöka snart , måste ju du vara den som bestämmer om hur ditt liv ska vara. Förstår du inte vill lämna, men till slut kan det gå så om ni är fast i ett låst läge, länge. Har ni funderat på att gå i parterapi för att få hjälp att diskutera saken lite mer objektivt?


    Han skulle nog inte gå med på att gå i parterapi för den här saken.. Han inser inte att det är ett problem för oss. Han säger att jag ska ta det lugnt och att allt har sin tid, det kommer när det kommer och jada jada?. Blir så irriterad att han inte fattar att det kan ta lång tid när man väl har bestämt sig. Det är som att han tror att så fort vi har bestämt oss så har vi en unge i famnen dag efter. Även om det skulle gå fort så har han ju ändå nio månader på sig att bli redo. 

    Jag har "hotat" med att säga att han kanske inte är rätt för mig och att jag måste fundera på vad jag vill men han tar det inte riktigt seriöst. Fast en gång när vi diskuterade och jag till och med grät av frustration så tyckte han att jag skulle lämna honom om jag så gärna ville ha barn nu. Det var ju inte det jag vill höra, jag ville ju höra att han kunde gå med på det om något år eller så i alla fall. 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (n) skrev 2015-01-25 19:02:47 följande:
    hm, lite taskigt sagt av honom tycker jag. Kan det vara så att han faktiskt hellre ser att det tar slut än att ni ska börja skaffa barn? 

    Grejen är ju att det ÄR ett problem. Sen om han inte fattar det kanske du måste boka in terapi (om du nu skulle vilja gå på det) och säga att ni behöver en tredje part för att prata om detta eftersom han inte förstår hur du mår av det. Om han vägrar, kan han inte värdera er relation lika mycket som du? Han borde åtminstone kunna säga "ok vi går väl en gång då så får vi se hur det är", typ. 
    Ja man börjar ju fundera.. Ska ta ett seriöst snack med honom igen och se vad han säger. Det blir väl en repris på alla tidigare snack vi har haft men men. Har försökt med alla sorters metoder för att övertyga honom, visat studier på hur snabbt fertiliteten sjunker efter 30, hur lång tid det kan ta att bli gravid osv men inget får honom att ändra sig.
  • Anonym (längtan)
    Anonym (har också den där barnlängtan.) skrev 2015-01-25 19:54:56 följande:

    Jag fick en dotter för 5 månader sen och har redan barnlängtan efter ett syskon till min dotter dock tycker jag det är lite för tidigt att skaffa en till redan nu men kanske när min dotter är 1 år, men min sambo vill inte ha fler  han säger att han kommer inte ha tid för ett barn till och älskar min sambo över allt annat och kan inte tänka mig skaffa barn med någon annan så hur jag ska få han att ändra på sig vet jag inte . Så jag förstår dig ts  , sen finns det aldrig en rätt tidpunkt att skaffa barn jag var heller inte redo för mitt första utan va vettskrämd över tanken   , varför vill han vänta så länge ? är han kanske rädd?


    Jag tror att det som skrämmer honom allra mest är planerandet. Han är livrädd för att planera en sådan stor sak, det blir för seriöst då. Han vill heller inte planera vardagliga saker som resor eller kommande sommaren så jag tror är det är där skon klämmer mest. Men som sagt, jag skulle aldrig lura honom utan jag vill ju såklart att han ska vilja lika mycket som jag. 

    Jag tror absolut inte att han skulle gå med på att skaffa barn för att han "saknar ryggrad" som någon skrev här uppe. Han skulle aldrig göra något som han inte vill bara för att någon tjatar. 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (har också den där barnlängtan.) skrev 2015-01-25 22:10:40 följande:

    Jag är också en person som hatar att planera och tar vardagen som den kommer, men varför inte ta ett steg i taget och sluta med preventivmedel och självklart måste  han också vara med på de , och blir du gravid så blir du det kan ta upp till ett år innan du  blir gravid till och med längre vissa har det lättare andra har det svårare 

    är han medveten om att det kan ta tid att bli gravid ?  Har han barn sedan tidigare?


    Vi kör faktiskt utan preventivmedel men han kommer inte i mig. Det funkar (tyvärr) väldigt bra hittills. Förstår dock inte hur han vågar med tanke på att han inte vill ha barn än. Han
  • Anonym (längtan)
    Anonym (längtan) skrev 2015-01-25 23:22:49 följande:

    Vi kör faktiskt utan preventivmedel men han kommer inte i mig. Det funkar (tyvärr) väldigt bra hittills. Förstår dock inte hur han vågar med tanke på att han inte vill ha barn än. Han


    Oj råkade skicka. Han har inga barn sedan innan. Han vet ju att det kan ta tid men det är som att han får för sig att det kommer gå superfort för oss.
  • Anonym (längtan)
    Anonym (Ella) skrev 2015-01-25 22:15:22 följande:

    Jag har varit i din situation. Min sambo sa precis som din, att han kanske ville ha barn om 5 år. Jag försökte med alla tänkbara sätt att övertala honom. Men det funderade inte särskilt bra. Jag sa precis som du att jag inte visste om jag skulle klara av att vänta.

    Men efter att ha pratat med min sambo ordentligt så beslutade jag mig för att sluta försöka övertala honom. Pratade om barn lite allmänt någon gång ibland men aldrig något försök att övertala eller ens om när vi två skulle börja försöka. Efter en tid så började min sambo ta upp ämnet lite då och då och helt plötsligt så säger han att han vill börja försöka. Så nu ska vi börja försöka om en månad!

    Jag vet inte om det är någon hjälp för dig att jag berättar om mig och min sambo. Jag trodde aldrig att min sambo skulle ändra sig. Jag vet egentligen inte vad som gjorde att han ändrade sig, men jag tror att han behövde tid att vänja sig med tanken. Prata om det ordentligt med din sambo och ge det sedan lite tid. Ändrar sig inte din sambo så kanske du måste fundera på om du kan vänta eller inte. Man kan ju trots allt inte gå runt och vänta på att man ska få börja leva det liv man vill leva hur länge som helst.


    Skönt att höra att det finns hopp ;) hur lång tid tog det innan han sa att han ville försöka?
  • Anonym (längtan)
    Isola80 skrev 2015-01-26 00:35:12 följande:

    Hur länge kan du vänta tycker du? 33 år och vänta i 5 år och sedan skaffa 2-3 barn låter ju inte optimalt. Tänk om ni inte kan bli gravida? Då tar det ännu längre tid.

    Om barn är viktigare än din partner ( vilket jag kan förstå om det ä) så kanske det är dags för ett ultimatum. Säg att du vill ha barn med honom men att du inte vill vänta längre. Om han då inte vill så kanske du måste gå vidare? Känns ju väldigt tufft men kanske det enda du kan göra.


    Alltså jag är 28 nu så jag är 33 om fem år :) Jag känner väl spontant att jag kan vänta max ett år till.. Men det känns väldigt jobbigt att vänta så länge till! 

    Jag vet inte vad jag ska säga till honom för att han ska förstå att jag menar allvar och att jag verkligen mår dåligt av det här? Jag har ställt ultimatum tidigare men då blev han bara arg och sa att man inte kan göra så får då känner han sig ju tvingad. Det känns väl inte helt schysst.. Och han är en sådan som vill ännu mindre om man tjatar om saker. Alltid när vi pratar om det här så blir det tårar från min sida och prat om att vi kanske borde flytta isär men sen rinner det ut i sanden igen och vi lever på som vanligt som om ingenting har hänt. 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (Ella) skrev 2015-01-26 13:05:13 följande:
    Ja hopp finns det allt! :)

    Det hela började väl egentligen för 1,5-2 år sedan. Men från det att jag slutade mitt "tjatande" tills att han sa att han ville så tog det ca 6 månader.

    Jag tror nästan att han saknade mitt tjat om barn och att han då själv började känna att han ville ta upp ämnet. Sedan kan det nog ha haft viss inverkan att några vänner till oss skaffat barn. Förut brukade han nästan bli irriterad när jag tog upp barnfrågan, men det blir han inte längre.
    Sex månader kan jag definitivt leva med, men det känns tyvärr inte som att det kommer vända så fort. Hur höll du dig från att tjata eller ta upp något om barn? haha.. Det känns ju jättesvårt när det är det enda jag tänker på. Känner mig helt psycho som redan kollar på barnvagnar, inredning till barnrum och namn till våra framtida barn? Förstår ju att han blir skrämd när jag tänker efter. 

    Det är flera vänner och bekanta runtomkring oss som har fått barn nyligen men det får tydligen inte honom att vilja mer för det. En kompis till honom har till och med försökt övertyga honom att det är underbart att få barn och att det inte är någon idé att vänta. De har redan två barn och försöker få en tredje.. Min närmsta kompis och hennes kille försöker dessutom bli gravida nu och det stressar mig ännu mer. 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (Ella) skrev 2015-01-26 23:21:26 följande:
    Nä det är ju tyvärr omöjligt att veta om din sambo kommer att ändra sig oavsett vad du säger eller gör. Men jag hoppas verkligen att din sambo också ska ändra sig! :) Visst var det så att din sambo pluggar? I sådana fall kanske han ändrar sig när han har pluggat färdigt. Många väljer ju att vänta tills plugget är färdigt.

    Jag spenderade rätt mycket tid här på fl och skrev av mig en del. Försökte även bearbeta mina känslor genom att skriva "dagbok". Vissa dagar var det oerhört jobbigt och jag har känt mig väldigt nedstämd. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat trycka bort alla jobbiga känslor som jag hade och istället fokuserat på att göra saker som jag tycker om. Jag tror nästan att det hade varit bättre att inte läsa så mycket här på fl och kanske avskärma mig lite från sociala medier.

    Jag bestämde mig bara för att sluta tjata. Tycker att det gick rätt bra ändå. Men som sagt så pratade vi ändå allmänt om barn lite då och då. Jag har också gjort sånt som du pratar om, har sedan länge haft en lista i telefonen med massa tänkbara barnnamn. Men jag försökte dölja en del av de knäppa sakerna som jag gjorde pga. min barnlängtan! Vågar nog inte berätta för min sambo förrän jag är gravid, haha ;p

    Jag tycker också att det är jobbigt när människor i min närhet blir gravida. Vill verkligen känna glädje för dem men det har inte varit enkelt vissa dagar:/ Hoppas verkligen att det är din tur snart! :)
    Jo han säger att han vill plugga klart men det hinner han ju göra ändå innan barnet kommer. Men han vill ju ta en sak i taget i livet så han kanske vill få det avklarat innan han börjar tänka på något annat. 

    Ja att hålla sig bort så gott det går från FL och sociala medier vore nog bra, speciellt fl. Det är som att jag plågar mig själv med att läsa en massa trådar om bebisplanerande. 

    Haha ja allt vet han inte om och det är nog bäst att hålla det inom sig. Men du har nog rätt i att det är dags att sluta tjata och se om han ändrar sig i frågan.. Jag höll tyst om det i något halvår förut men det hjälpte inte ett dugg så jag kanske måste ge det lite mer tid.
  • Anonym (längtan)
    Anonym (-.-) skrev 2015-01-26 23:41:39 följande:

    Han kanske vill försöka bli förälder för att han vill det och inte för att du vill det? Du vet ju säkert själv hur det fungerar med tjat. Vad händer? Man känner precis tvärtom! Hur ska han kunna få de där känslorna och dessutom presentera dem för dig när han aldrig får riktig möjlighet att känna efter vad HAN egentligen vill? Dina känslor för detta kanske tar för stor plats helt enkelt för att han ska KUNNA känna någonting?

    Jag tycker att det var en jättebra idé och oerhört moget gjort som någon beskrev ovan att hon bestämde sig för att inte tjata eller diskutera det längre. Det måste ha varit jättesvårt men måste vara det absolut smartaste men också det mest respektfulla man kan göra i ett sånt här läge.

    Sedan tycker jag också att du ska vara respektfull mot dig själv. Vill du ha barn så gärna som det verkar så tycker inte jag att man ska låta alla chanser till det gå förbi en för att man måste vänta på någon som aldrig kan bestämma sig och ge ett besked. När det beskedet behöver komma kan du ju göra upp en mental gräns för själv. Säg att du är villig att vara tyst om detta och vänta i tio månader. Då ger du det den tiden och sedan kanske du måste vata beredd att fatta beslut om ifall den här mannen är värd att offra barn för, eller om du måste bryts upp och ge dig in i en ny, jobbig men potentiell fantastisk ny erfarenhet med en annan man framöver.

    Jag är själv lyckligt lottad och har tre barn, är 31 år. Kan inte tänka mig ett liv utan barn och jag stödjer alla som känner på samma sätt som jag. Gör vad som krävs och var lite klok nu.

    Lycka till!


    Såklart jag vill att han ska vilja själv, just därför ogillar jag själv att jag tjatar också för jag vill ju att genuint ska mena att han vill ha barn med mig. Du har rätt i att han  blir helt tvärtom med tjat.. Jag har aldrig tänkt på att han inte får någon chans att faktiskt känna efter vad han vill pga mitt ständiga tjat, men det låter ju logiskt att det är så. 

    Jag får helt enkelt hålla tyst om det ett tag och se om han säger något själv. Jag tror att det är så att jag är rädd att han ska glömma bort att jag vill ha barn om jag inte nämner något om det under en längre period. Men det lär han ju inte göra..

    Han nämnde igår att han vill hinna fylla åtminstone 30 innan han börjar tänka på barn, förstår dock inte varför det skulle vara någon magisk gräns? Är det för att det låter lite vuxnare? Han fyller 30 om tre år? 
  • Anonym (längtan)
    Anonym (Lyckligt slut.) skrev 2015-01-27 16:53:47 följande:

    Du kan inte få honom att vilja ha barn. Du kan bara bestämma hur länge du vill vänta. Eller om livet med honom känns mer värt än att ha barn, stanna ändå även om det inte blir några barn.

    Jag kan berätta hur jag gjorde när jag var i precis din sits (fast några år äldre).

    Jag ville ha barn så det värkte inom mig. Men han ville inte nu, utan sen. Jag slutade med P-piller, han kom inte i mig och han höll bra koll på mina osäkra/säkra perioder. Jag bestämde mig för att sluta tjata, hålla tyst om det och ge det ett år. Om ingen förändring skett skulle jag lämna honom. 

    Efter att jag bestämt mig kändes det som att jag kunde slappna av. Jag var övertygad om att han inte skulle vilja ha barn inom ett år, men jag var nöjd att valet ändå var mitt. Att det var jag som tog kommando över min egen situation och inte blev en tjatig kärring som blev sur och otrevlig och mådde dåligt över min längtan.

    Ett halvår efter mitt beslut (som jag givetvis höll tyst om) blev jag, trots våra små försiktighetsåtgärder, gravid. Jag behövde aldrig göra allvar av mina planer vilket jag är tacksam för. Vi behöll barnet. Den blivande fadern sa efteråt att det var bra att jag blev oplanerat gravid, för om vi skulle vänta på att han själv skulle vilja få barn, hade det aldrig hänt. 

    Jag har aldrig talat om för honom att jag var beredd att lämna honom. Det är min hemlighet. Men vi lever fortfarande ihop, har fått en handfull barn till och känner oss nöjda med tillvaron och varandra. 


    Jag känner väl att jag kan vänta i max ett år, så jag får väl ge honom den tiden. Jag skulle aldrig kunna välja bort barn och familj framför en kille även om han är den finaste killen jag vet. Det vore oerhört smärtsamt att behöva lämna honom men vad finns det att göra om han inte vill ha barn. 

    Attans att dom ska ha sådan koll på dom osäkra perioderna ;) Du hade tur! Jag skulle bli förvånad om jag skulle råka bli gravid med tanke på hur länge vi har kört på utan skydd. Han har kommit i mig ett par gånger men det har varit precis när mensen har tagit slut så det är ju inte så stor chans att det blir något. Det skulle säkert vara samma sak med min kille, att händer det så blir han superglad men får han bestämma själv så skjuter han på det så länge som möjligt. 

    Det som oroar mig med den här "lämna om ett år"-grejen är att; tänk om jag blir singel och inte hittar någon på en gång? Jag var singel i tre år innan jag träffade min nuvarande. Sen när jag väl har träffat någon så ska man lära känna varandra och komma överens om framtiden, det tar tid! Det jag menar är att tänk om det ändå lönar sig att stanna och vänta in honom? Annat vore det ju såklart om han sa rakt ut att han aldrig vill ha barn, men nu säger han ju att han vill, men inte än...
  • Anonym (längtan)

    Han har nu sagt att han förstår mig men att han står fast vid att han inte vill ha barn än. Jag frågade om han ens visste om han någonsin skulle vilja ha barn och det ville han men gärna om några år.. Han sa dock att han förstod att det inte var rimligt att vänta så länge och att det är dumt att sätta sig själv i en situation där det kanske blir problematiskt att få barn, så det känns ju bra att han har den insikten i alla fall. 

    En grej som fick Mig att tänka till var att han var osäker på om han till slut kommer vilja har barn för att ha kvar mig/för att jag tjatar eller om han genuint vill ha barn själv.. Såå jag antar att det är dags att knipa för att han ska få känna efter ordentligt utan att jag hetsar! Tyst

Svar på tråden Han vill inte ha barn än, hur länge ska jag behöva vänta?