Inlägg från: YokohamaNr2 |Visa alla inlägg
  • YokohamaNr2

    Mörkrädd 8-åring

    Min son som är precis fyllda 8 har gått igenom något liknande på sista tiden, han är inte mörkrädd men har helt enkelt börjat bli rädd för att inte kunna somna och sen blivit upprörd över detta, har blivit som en ond cirkel att han börjar oroa sig för att gå och lägga sig osv. Värst är det efter lov, eller helger när vi har varit lediga.

    Vi har pratat och pratat och legat länge och läst, gått och lagt oss lite senare, han har fått somna i vår säng och det verkar ha släppt lite nu.

    Jag tror helt enkelt att iom att han alltid har somnat på två röda sekunder så har han inte haft strategier för att ligga en stund och vänta på att sömnen ska infinna sig. Att ha små projekt att tänka på har hjälpt, senast var att han skulle tänka på hur han ska omorganisera sin anslagstavla med nya roliga bilder osv.

    Han har också varit orolig för att vi ska bli arga på honom, vilket vi absolut inte blir (även om det är lite halvjobbigt...

    Så mitt råd är att gör ingen stor sak av det hela utan prata om det och kanske prova olika ställen att somna på, er säng?

Svar på tråden Mörkrädd 8-åring