Inlägg från: Janna84 |Visa alla inlägg
  • Janna84

    Numera gravida (från tråden "Pratsjuk 35+ försöker få en trea")

    Nu är de flesta av oss gravida och det är på tiden att vi skapar en tråd där vi kan prata om allt från rädslor, krämpor och oro till ultraljud och allt annat mysigt som hör till när man är gravid.

    Glöm inte heja på våra vänner i originaltråden:
    http://www.familjeliv.se/forum/thread/73837094-pratsjuk-35-forsoker-fa-en-trea

    BIM och BF-lista:
    http://www.familjeliv.se/forum/thread/74231472-bim-trad-for-pratsjuk-35-forsoker-fa-en-trea

  • Svar på tråden Numera gravida (från tråden "Pratsjuk 35+ försöker få en trea")
  • Janna84

    Åh, vad mysigt att få känna första rörelserna! När jag väntade första barnet hade jag moderkakan i framvägg och kände inget förrän ca v 17-18 men tvåan var så vild att han t o m sparkade på dopplern i v 15 (barnmorskan hade aldrig tidigare sett en spark så tidigt). Den här gången är jag inte fullt lika smal så jag tror det dröjer längre tills man ser rörelserna Däremot hoppas jag att jag kommer känna bebisen om några veckor (är i v 8 nu).

    Jag mår oförskämt bra och det skrämmer mig. Jag har ömma bröst och lite växtvärk i livmodern och kan ibland bli liiite illamående när jag är hungrig. Jag borde vara överlycklig men jag är livrädd att något är fel. Jag fick se ett pyttelitet hjärta slå i v 5+5 och ska göra ett nytt VUL nästa vecka i v 8+4. Om allt ser bra ut då så tror jag att jag kommer bli lite lugnare.

  • Janna84
    Micka! skrev 2015-01-26 12:58:31 följande:

    Skönt att du mår bra, men förstår...har själv oro för att då är det tok, man har nog för mycket historik! Mådde jätteilla med mina 2 barn...och då gick det bra! Fick se lilla ärtan i 9+6, var så härligt, men gud vad jag var nervös innan!!!! Är lika långt gången som beräknat enl mens, får se om det ändras lite vid rul!!

    Visst är det härligt när man känner dem i magen, längtar tills ikväll, då verkar det vara mest fart på bebis

    Äter mest hela tiden för att undvika illamående, har gått upp 1kg! Ömmar lite i mina bröst också!


    Ja, jag har nog för mycket dålig historik. Vid alla missfall har jag saknat symtom och nu har jag hamnat i ett mellanläge med väldigt svaga symtom. Jag tror dock att oron lättar om allt ser bra ut nästa vecka för jag har aldrig haft så sena missfall.

    Jag brukar alltid få några dagar gratis vid RUL men jag tror det beror på att barnens pappa är lång (194 cm) och barnen brås på honom Det verkar inte stämma att alla barn växer lika mycket fram till v 20.

    Ett kilo är väl inte särskilt mycke. Jag har säkert också ökat ett kilo men det beror nog på mitt enorma sötsug...

    Hur mår du förutom illamåendet?
  • Janna84
    TheLe003 skrev 2015-01-26 18:27:17 följande:

    Det var väl riktigt härligt att man kunde få hoppa över hit. Än så länge ligger jag ganska lågt 4+0 idag. Jag har mått illa  och varit jättetrött i en vecka, ömma bröst och ett fenomenalt luktsinne. Jag har mått riktigt dåligt mina två andra graviditeter så jag bävar lite. Samtidigt skulle jag känna mig orolig om jag inte mådde illa.

    Hoppas de närmaste veckorna går fort nu :) så att man kan slappna av lite...

    Hur kommer det sig att man får göra vul så tidigt i graviditeten? Jag fick göra det med min pojk, men det var för att jag hade ett flertal blödningar.


    Jag går på en privat klinik och går under progesteronbehandling, jag har haft problem med missfall och ofrivillig barnlöshet och får därför extra kontroller.
  • Janna84
    Minxy skrev 2015-01-26 21:01:53 följande:

    Hittat hit! :)

    Jag är för tillfället inne i spökveckorna (är i v.11) och känner mig totalt ogravid.

    Nojjar såklart och har därför bokat ett UL till nu på torsdag då jag kommer vara i v.12 (11+1)

    Om allt ser bra ut ska jag försöka slappna av.

    Ska till Sthlm på utbildning nästa vecka så då kommer jag glida in i v.13 utan att tänka så mycket på det! (Hoppas jag)


    Vad skönt att slippa illamående men samtidigt läskigt med spökveckor. Jag hoppas du känner bebisen om några veckor Lycka till på utbildningen och passa på att njuta nu när du mår bra, fy tusan för att vara på utbildning med illamående.
  • Janna84
    Micka! skrev 2015-01-26 15:46:03 följande:

    Jag hade ett MA i v. 19, men nu känner jag ju av bebis, så när den kommer vara busig och vara helt lugn, kommer jag bli orolig!

    Är illamående, har ömma bröst, mest ömma bröstvårtor! Är trött också...men det kan ju bero på annat!

    Syskonen längtar också väldigt mycket, de skulle vilja se bebis...min 6-åriga tyckte jag skulle ta fram den så han får se den!!!


    Klart barnen vill se bebisen Vi har inte berättat för barnen än men jag ser fram emot deras reaktion när vi gör det. Jag tror vi kommer berätta nästa vecka om allt ser bra ut vid vul.

    När berättade ni andra? Eller när planerar ni att berätta?
  • Janna84
    Minxy skrev 2015-01-28 11:15:56 följande:

    Mina barn sa idag att dom tyckte vi skulle "skaffa" en bebis. Sonen säger att han vill bli dubbelstorebror och dottern vill bli storasyster :)


    Bra tajming

    Vad mysigt att få se bebisen! Jag ska på ny kontroll på tisdag
  • Janna84

    Välkommen moeol!

    Imorgon bitti är det dags för VUL igen och jag är riktigt nervös. Det har inte blivit någon trevlig start för mig eftersom jag inledde graviditeten med en långdragen magsjuka och nu är jag dunderförkyld. Jag hade vanligtvis ombokat tiden för att skona omgivningen men den här gången vill jag verkligen se att bebisen överlevt sjukdomarna. Jag har tid redan kl 7:45 så det borde inte bli några förseningar och man träffar endast ett fåtal människor eftersom det är en liten privat klinik. Jag har dåligt samvete över min egoism men jag blir snart knäpp över att inte veta hur det står till med bebisen, jag önskar att jag hade haft fler symtom att förlita mig på. Nu har till och med magen har pyst ihop... Det kan iofs bero på att tarmarna har roterar färdigt men ändå, vecka 9 med tredje barnet och det syns knappt. När blev ni runda om magen?

    Hur mår ni andra? Har ni klarat er från alla virus och bakterier som cirkulerar?

  • Janna84
    moeol skrev 2015-02-03 05:43:19 följande:

    Janna: jag åkte på förkylning och hosta men det börjar ge med sig nu :). Var och gjorde Kub test i Fredags och ska få svar på Onsdag(lite nervös faktiskt). Hur gick det på vul?


    Jag hoppas att ni får fina siffror imorgon moeol! Själv får jag inte göra KUB eftersom jag är för ung.

    Det gick alldeles utmärkt idag så nu ska jag börja njuta av min symtomfria graviditet Jag får dessutom sluta med progesteron och behöver inte gå på några fler extra kontroller. På torsdag är det inskrivning och efter det väntar några intensiva arbetsveckor plus en resa till Finland. Sedan blir det fjällen mer eller mindre varje helg fram till maj så tiden fram till RUL borde gå snabbt.

    Enligt VUL är jag i v 9+1 men jag är egentligen i v 8+4 (samma tillbakaflyttning med alla barn men jag tror det beror på att maken är 194 cm lång). På första bilden ser ni bebisen från sidan och på andra bilden ser ni bebisen rakt framifrån.

  • Janna84
    Micka! skrev 2015-02-03 12:56:18 följande:

    Härligt

    Var hos bm på inskrivning igår, känns mer verkligt nu när man berättat för nästan alla utom jobbet!!!! Ska göra det snart...nervös!!! Och så har jag känt lilla ärtan i magen, så mysigt! ser verkligen gravid ut nu....är i v. 14!!!!!


    Åh, vilken lycka att känna bebisen! När ska du berätta på jobbet?
  • Janna84
    moeol skrev 2015-02-03 22:09:14 följande:

    Hoppas också det går bra :).. Vad skönt att allt gick bra med vul,kan man slappna av lite. Det kan ju kännas som en evighet till RUL men bra att ha lite uppbokat för det får ju tiden att gå lite fortare. Uppdaterar imorgon om resultat :)


    Hur har det gått?
  • Janna84

    Nu har vi berättat för 7-åringen som blev väldigt glad 3-åringen får veta lite längre fram.

    Inskrivning idag så nu är det bara att avvakta fram till RUL i april.

Svar på tråden Numera gravida (från tråden "Pratsjuk 35+ försöker få en trea")