Inlägg från: Anonym (Funderar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Funderar)

    Någon med erfarenhet av kopparspiral?

    Just nu är hag gravid och har mina funderingar kring kopparspiral eftersom jag inte har lust att ta hormoner och kondom står som sista skydd på våran lista. Eftersom jag fattat att man måste byta efter 5 år låter de ju toppen!

    Jag kan bara se fördelar med kopparspiral, men vad finns det för nackdelar? Vilka problem kan uppstå? Våran tanke är ett till barn, men nu står vi med 2 år emellan 1 an och 2 an och siktar runt 3-3,5 år mellan 2 an och 3 an, då är de ju heller inga hormoner som kan ta lång tid och få ur kroppen så som P-piller kan ställa till med.

  • Svar på tråden Någon med erfarenhet av kopparspiral?
  • Anonym (Funderar)
    Anonym ((sprial sen 4 år)) skrev 2015-01-26 17:31:45 följande:

    För min del fungerar spiral väldigt bra. Har haft spiral sen slutet på 2011 och ska alltså bytas i slutet på 2016, helt klart smidigt :) Den enda nackdelen för mig är att jag gick från mens i 3 dagar varje månad till 5 dagar med blödningar.


    Anonym (Har) skrev 2015-01-26 17:25:13 följande:

    Det är inga problem för mig. Bästa preventivmedel faktiskt, för mig då. Liknande mens som innan. Det var de första två mensen som var något rikligare. Nu räcker det med normaltampong. Samma menssmärta som innan. 


    Tack för era svar. Låter positivt:)
Svar på tråden Någon med erfarenhet av kopparspiral?