Inlägg från: Anonym (F.d. "madrass") |Visa alla inlägg
  • Anonym (F.d. "madrass")

    Känslomässigt skadad p.g.a. ett promiskuöst förflutet. Försent göra nåt åt?

    Är strax 30 fyllda. Stadgad med sambo men inga barn. Oroar mig lite över mitt sexuella förflutna, vilket kommer över mig ibland framför allt så här nattetid när killen sover och jag tenderar att grubbla alldeles för mycket eftersom vi just haft sex. Det är inte bara mitt tidigare antal partner som gör mig bekymrad, utan mer hur lättvindigt jag ställde upp på saker redan i 15-årsåldern. Har en rätt skev bild av sex p.g.a. det jag gått igenom. Samhällets syn på promiskuösa kvinnor gör inte saken bättre. Att jag haft en del pojkvänner och även varit sambo tidigare spelar liksom ingen roll. Det är tydligen antalet dejter, KK:s och ons som avgör och svärtar ner en människa. Jag ska erkänna att jag är väldigt påverkad av normer och föreställningar kring detta med sexuell erfarenhet, men jag inser också nu i vuxen ålder att jag blev väldigt illa behandlad många gånger (snudd på våldtäkt i dagens juridiska mått mätt).

    Lärde mig tidigt att få orgasm och ta för mig sexuellt, men av någon anledning dröjde det 2-3 år innan jag sedan började tillämpa detta med en partner. Fram tills dess gjorde jag grejer (även för pengar) med i stort sett vem som helst, helt urskiljningslöst. Jag var urtypen för en ung vilsen tjej som sökte bekräftelse på fel sätt. Det har tagit sig uttryck i sexmissbruk och desperation utan dess like.

    Har nu äntligen lyckats hitta en man som jag känner att jag vill leva med på riktigt. Upplever mig dock vara ganska hämmad rent känslomässigt. Han känner till min bakgrund men säger sig inte döma mig mer än att om jag vaknar upp en morgon och vill börja knulla av mig igen så får vi prata om det då... Jag känner mig dock färdiglekt sedan länge. Har alltid testat mig för könssjukdomar (aldrig haft några trots slarv med skydd) och aldrig varit oplanerat gravid.

    Min orgasm har sedan åren av sexuell utnyttjning blivit lite av en symbol för att jag tagit tillbaka makten de tidigare unga männen stal från mig. Inser nu att sex är så mycket mer än orgasmen, och det är den biten jag verkligen känner att jag behöver jobba mer på. Att _älska_ med någon på riktigt.

    Går det att reparera en sån här sak?

  • Svar på tråden Känslomässigt skadad p.g.a. ett promiskuöst förflutet. Försent göra nåt åt?
  • Anonym (F.d. "madrass")
    Anonym (Marie) skrev 2015-01-27 01:39:48 följande:

    Igen aning, men din historia berörde mig!!! Hoppas att du får det svar du söker!


    Tack, Marie!
  • Anonym (F.d. "madrass")
    Anonym (Anna) skrev 2015-01-27 01:56:38 följande:

    Det tror jag absolut att det går. Har du pratat med någon psykolog?


    Oh, ja! Har dessutom en fast kontakt sedan ett par år tillbaka. Hon känner till dessa delar på ett mer övergripande plan, men hittills har jag tyvärr inte känt mig så bekväm med att prata om det.
  • Anonym (F.d. "madrass")
    Sensitiveguy skrev 2015-01-27 04:49:52 följande:

    Hur ser din sambo på allt?


    Han är inte så pratglad av sig och vi har bara hängt ihop nåt år, men han verkar inte döma mig särskilt utan är väl mer rädd att jag ska hamna där igen om behovet av andra män skulle dyka upp på nytt. Jag tror även han lekt av sig en del genom åren, men är någorlunda klar med den tiden nu (han är en bra bit äldre än jag).
  • Anonym (F.d. "madrass")
    MikNis skrev 2015-01-27 07:01:50 följande:

    Det verkar som det sitter en massa skam i dig?


    Jo, jag skäms mycket över den gränslöshet jag besatt tidigare. Känner mig lugnare idag.
  • Anonym (F.d. "madrass")
    Anonym (A) skrev 2015-01-27 08:21:56 följande:

    Jag tycker du är orättvis mot dig själv. Vad spelar det för roll hur många sexpartners du har haft egentligen?

    Jag har varit promiskuös, blev sexuellt utnyttjad (våldtäkt enl dagens lagtexter) och har även tagit betalt för sexuella tjänster vid enstaka tillfälle. Ingen har med det att göra och jag kan ha kärleksfullt sex trots min bakgrund. Det positiva är att jag är jävligt bra i sängen. Det negativa, ser inget negativt med det idag. Att jag själv varit utnyttjad som barn gör mig mer lyhörd för mina barn och det är viktigt att de förstår att deras kropp är deras. Min egen upplevelse har jag tack och lov kommit över (det tog tid).

    Sluta döma dig själv!


    Tack, ska försöka. Jo, vi är många som gått igenom nåt liknande. I normalfallet stör det mig inte särskilt utan då kan jag snarare se tillbaka på de trevligare ögonblicken, alla häftiga möten och erfarenheter dessa år fört med sig. Många män jag träffat pratas jag dessutom vid med än idag, de har fungerat som någon slags vägledare för mig i olika frågor. Min ex-sambo är min bästa vän, och kommer väldigt bra överens med min nuvarande.

    Det är nog inte siffran i sig som stör, mer omdömeslösheten där jag valt att beblanda mig med män som varit väldigt hänsynslösa och behandlat mig illa, tagit tillfällen i akt och utnyttjat min kropp och mina känslor på olika sätt. Och att jag tillät det trots magkänslan som hela tiden sa att någonting var väldigt väldigt fel.
  • Anonym (F.d. "madrass")
    MikNis skrev 2015-01-27 15:58:57 följande:

    Du kan vara fri tillsammans med de du tycker om.

    Det ska inte vara för att söka bekräftelse.

    Känner du till tantra?   och vad som därtil hör? 


    Ja, jag känner till det lite grann. Törs man prova? Får fråga vad sambon tycker när han kommer hem.
  • Anonym (F.d. "madrass")
    MikNis skrev 2015-01-27 16:51:28 följande:
    Det är inte allt man ska konsultera ens partner om. 
    Det finns en del kroppsterapier knutna till tantran.

    Är du i terapi nu?
    Har förstått att det är mer invecklat än vad jag trodde.

    Jag går hos en samtalskontakt sedan några år tillbaka och vi har diskuterat olika terapiformer såsom KBT och MBT men ännu inte kommit fram till vad som skulle passa just mig bäst.
Svar på tråden Känslomässigt skadad p.g.a. ett promiskuöst förflutet. Försent göra nåt åt?