• Gladskit

    Tar examen: jobb eller barn först?

    Jag tycker man får tänka lite långsiktigt och se till sitt eget behov av trygghet.
    Är det viktigt för dig att ha ett jobb att komma tillbaka till eller är du en person som kan ta någon annan sorts jobb om du inte får jobb som det du är utbildad till, direkt efter ledigheten?
    Vad har ni för ekonomi, behöver du höja din SGI innan ni skaffar barn?
    Har ni andra saker ni vill kunna göra under den första tiden med barn som kommer kosta pengar, jag tänker resor, hobbies, byta boende mm?

    Jag kan bara tala för mig själv men för mig var det jätteviktigt att ha ett jobb jag trivdes med, en fastställd SGI och något att komma tillbaka till. Den tryggheten var viktig för mig. Jag visste också att vi hade en kollektivavtalad föräldralön och att jag kunde komma in och jobba extra vid behov.
    Nu råkade det bli så att jag skolade om mig efter min föräldraledighet så jag gick från föräldraledig till student och sedan vidare på ett nytt spår. Men det berodde på helt andra saker
    För oss var det också viktigt att ha så pass bra föräldrapenning att vi kunde ta ut relativt sett få dagar under ledigheten och spara till senare. Och det har varit guld värt att kunna ha långa sommarledigheter tillsammans.

    Å andra sidan går ju det mesta att lösa MED barn också, det ska man väl inte glömma

Svar på tråden Tar examen: jobb eller barn först?