Inlägg från: mr me |Visa alla inlägg
  • mr me

    Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?

    Jag tänkte på den här artikeln:

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20222818.ab

    En 32-årig afghansk så kallad "papperslös flykting" som förra året våldtog en kvinna i Linköping.

    "Emma", som Aftonbladet kallar henne, träffade på den helt okände papperslöse flyktingen på stan på väg hem till en killkompis och gjorde sällskap med honom. På vägen började han ställa frågor om hennes kille, om han hade stor kuk och en massa andra intima och skumma frågor. Sedan försökte han krama och kyssa henne. Alltihop slutade med att han slog ned och våldtog henne.

    Hela det fallet fick mig att osökt tänka på "massagemannen" i Uppsala för några år sedan. En 50-årig invandrare i Uppsala som gick runt och erbjöd kvinnor, ofta unga kvinnor, massage när de låg och solade i olika parker. Flera av tjejerna/kvinnorna gick med på att en helt okänd 50-årig man masserade dem, något som förbluffade polisen senare när de gick igenom mannens mobilkamera. Han hade fotograferat 34 olika kvinnor, några av dem nakna eller lättklädda. Vissa hade han bara masserat, andra även våldtagit.

    www.unt.se/uppland/uppsala/larare-levde-dubbelliv-894990.aspx

    Om det hade varit jag och jag legat och solat och en mer än dubbelt så gammal man kommit fram och erbjudit sig att massera mig så hade jag tagit mina saker och sprungit.

    Så min hypotes (ännu en som kommer reta gallfeber på de tunnelseende feministerna på Familjeliv) är att svenska kvinnor helt enkelt sänker garden och accepterar mer om det är en invandrare som står för övergreppen.

    Man vill inte riskera att bli stämplad som "rasist", "inskränkt", "intolerant", "fascist" och alla andra glåpord som de "goda människorna" häver ur sig mot alla som inte tycker och tänker som de gör (oh, huh, hemska tanke att få den stämpeln).

    Hellre våldtagen än rasist, helt enkelt. Kan det ligga något i det? Att kvinnor räds det sociala stigma som det innebär att få den jobbiga rasiststämpeln på sig MER än att bli utsatta för ett övergrepp?

    PS
    För att undvika en metadebatt om hur jag kan påstå att de är invandrare osv så har jag givetvis dubbelkollat uppgifterna med Linköpings respektive Uppsala tingsrätt.
    DS

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-02-02 07:59
    Kan tilläggas att jag med tråden syftar på RISKEN för att utsättas för ett övergrepp, inte att kvinnor vill bli våldtagna.

    Dvs att kvinnor blundar för en riskabel situation av rädsla för att en markering mot eller avvisande av en invandrad man riskerar att ge dem en rasiststämpel.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?
  • mr me
    LunaLovegood skrev 2015-01-28 15:03:47 följande:

    Jag skulle hellre bli kallad rasist än bli våldtagen......


    Kanske när du står inför fullbordat faktum

    Men du kanske ändå skulle utsätta dig för våldtäktsrisken för att undvika risken för att agera "rasistiskt" mot en invandrare.

    Aftonbladet hängde ju ut en sjukskriven och nyopererad kvinna i Göteborg förra året för att hon vägrat åka taxi med en hotfull arab (vilket hon givetvis stod i sin fulla rätt att tacka nej till).

    Jag kan tänka mig att i synnerhet kvinnor skräms av tanken på att själva bli hetsade mot om de begått tankebrott och därför har en högre acceptansnivå för invandrare som är hotfulla eller närgångna.

    Jag tror definitivt att de goda människornas, alla antirasisters och feministers hat och hets, kan förklara en hel del våldtäktsfall. Kvinnor som aldrig skulle acceptera ett visst beteende från en svensk man går med på det om mannen är invandrare.
  • mr me
    LunaLovegood skrev 2015-01-28 15:22:36 följande:
    Detdär stämmer inte på mig alls, och jag blir redan kallad rasist ibland just för att jag tar avstånd från invandrare. Jag är ganska försiktig och rädd av mig, speciellt när det gäller män från andra länder. Jag skräms inte av att bli kallad rasist. Jag undviker våldtäkt i största möjliga mån.
    Din sista meningen stämmer inte alls in på mig heller.
    Nej, okej, inte du och du har redan passerat "gränsen" och blir redan kallad diverse glåpord. Så några till gör ingen skada.

    Men kan du tänka dig att ANDRA kvinnor än du, kvinnor som försöker upprätthålla en godhetsfasad, resonerar annorlunda? Som känner att de inte får säga nej eller vara avvisande och att de måste jobba med sina fördomar och kanske är så upptagna med att dubbeltänka, att tänka rätt och göra rätt, att de plötsligt sitter där på Södersjukhusets mottagning för våldtagna kvinnor.

    Jag har hört det från andra kvinnor nämligen. Att de blivi tillsagda av väninnor att det är rasistiskt att säga till en invandrare att inte bli kladdade på på krogen eftersom man måste ha respekt för att de har en annan kultur.

    Jag tänkte att det kan vara tillämpligt här med.
  • mr me
    Anonym (Tjosan) skrev 2015-01-28 15:27:37 följande:
    Du är en kvinna alltså? Annars måste du byta ut "dubbelt så gammal man" mot "dubbelt så gammal kvinna" i ditt exempel ovan.
    Jag hade inte velat ha en okänd man som kladdade på mig heller, trots att jag själv är man.

    Men om jag varit kvinna hade jag sprungit därifrån, som man hade jag förmodligen slagit ihjäl personen om jag bedömt det som att jag hade goda förutsättningar för att lyckas med det.
  • mr me
    Anonym (Tjosan) skrev 2015-01-28 15:32:25 följande:
    Ja, det är ju det jag menar! Hur hade du reagerat om det var en dubbelt så gammal kvinna som kom fram till dig?
    Situationen hade förmodligen känts mindre hotfull. Jag hade utgått ifrån att personen ifråga är psykiskt störd, avvaktat för att se vad hon tänkt göra och sedan ringt polisen.

    Jag hade troligen sagt samma sak till polisen som jag sade en gång när en full man gick runt och ofredade kvinnor i en park.

    "Ni får tio minuter på er att komma och ta hand om honom. Om ni inte är här innan dess, så löser vi det och ringer Fonus istället."

    De var där på fyra minuter.
  • mr me
    LunaLovegood skrev 2015-01-28 15:39:36 följande:
    Jag tror att många idag, och i synnerlighet kvinnor är rädda för att ses som rasister, ja. Som känner att de inte får säga nej eller säga något minsta lilla som kan uppfattas som rasistiskt.
    Jag har också väninnor som är värsta anti-rasisterna.
    Det var ju det som var min poäng.

    Du kanske inte känner så, men det kan finnas andra kvinnor som gör det. Och som låter det gå så långt att det går ut över deras självbevarelsedrift.

    En våldtäkt är ju "bara" en våldtäkt. Men att dra på sig en rasiststämpel kan vara likvärdigt med socialt självmord för många kvinnor.

    Så då kanske man hellre tar den där våldtäkten, låter det ske, och får vara kvar i kompisgänget, istället för att säga ifrån och markera mot en tafsande eller närgången invandrare och omedelbart bannlysas som den "rasist" man är av feministerna och SSU:arna i tjejgänget.
  • mr me
    Anonym (m) skrev 2015-01-28 15:44:00 följande:

    det är pantade människor som låter en okänd människa massera dem. Spelar ingen roll vilken nationalitet massören har. Säkert var det kvinnor som tyckte det var lite spännande med en massage (dumt nog)


    Du menar att en 18-20-årig tjej skulle gå med på att bli masserad av en helt främmande man som är ca 50, bara för att det är "spännande"?

    Tror du att samma tjejer skulle gå med på en massage om jag erbjöd dem det, som inte är i närheten av 50, fast svensk?

    Jag har aldrig provat att fråga, men jag måste säga att jag är skeptisk.
  • mr me
    Drottningen70 skrev 2015-01-28 17:28:03 följande:

    Maken till smaklösa vinklar ni rasister försöker er på. Ni skyr verkligen inga medel. Inte mycket som skiljer en sån som dig från terroristerna i Frankrike inte. Ändamålet helgar tydligen medlen...


    Var det där riktat mot mig och vad var du egentligen du reagerade på?

    "skyr verkligen inga medel", för vadå? Och vad är det för ändamål som helgats?
  • mr me
    Anonym (Tjosan) skrev 2015-01-29 10:06:20 följande:
    En våldtäkt är inte BARA en våldtäkt. Det är det värsta jag kan föreställa mig. Jag kallas hellre för rasist. Jag har aldrig varit med om eller hört talas om en kvinna som fredat sig från en utländsk man och därför stämplats som rasist. Det var en "kladdare" i Lund för ett antal år sedan, han är utvisad nu. Ingen av de kvinnorna blev kallad rasist.
    Ta bort det röda skynket två sekunder tack.

    Jag satte det inom citationstecken och jag försöker förklara ett fenomen utifrån två tidningsartiklar där kvinnor tycks ha låtit en man göra olustiga saker mot dem.

    Jag tror definitivt att det kan vara en delförklaring. Inte att man vill bli våldtagen eller tycker att det är så "bara", men att stämpeln av att vara en rasist är så pass hotfull att man låter det pågå tills det går för långt.
    persikofjaril skrev 2015-01-29 11:09:33 följande:

    Tycker du själv att detta känns troligt, ts?


    Ja?

  • mr me
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-29 10:35:02 följande:

    Jag hoppas innerligt att dessa vidriga funderingar kommer från en handfull provokatörer. Som om det inte är svårt nog för en våldtagen kvinna redan att bli tagen på allvar. Ska det läggas ytterligare tvivel på den kvinna som har varit med om bland det värsta man kan bli utsatt för.

    Utöver klädsel, promillehalt, antalet "nej", våldsamt motstånd eller ej, nivå av flirtighet, så ska det dessutom läggas till "du är säker på att du inte ville bli våldtagen då? Så du inte skulle stämplas som rasist?"

    Hur många kvinnor tror ni inte det är som lever med en fruktansvärd skam, känner sig smutsiga och maktlösa över att ha blivit våldtagna? Hur många kvinnor känner ni som känner samma sak över att ha blivit anklagade för att vara rasisister?

    Jag lovar er, med allt detta informationsflöde som finns idag, att varenda kvinna, och tyvärr även unga flickor, är fullt medveten om hur illa det är att bli våldtagen, och att en eventuell rasiststämpel är långt ifrån lika illa att bli utsatt för. 

    En mer rimlig förklaring i mitt tycke är väl snarare att folk idag lever under allt större press och därmed är mer mottagliga för den typen av uppvakning, som "massagemannen" t ex, och därmed utsätter sig för större risker. Det är inget jag orkar utveckla vidare, men en sak är säker:

    Ingen kvinna, ingen, tar en våldtäkt över en rasistanklagelse!


    Jag tror att du missuppfattade lite av poängen med tråden. Den handlar inte om att skuldbelägga kvinnor utan om varför så pass många kvinnor inte markerat tydligare mot i det här fallet två våldtäktsmän när de faktiskt haft chansen.
  • mr me
    suziz skrev 2015-01-29 11:51:12 följande:

    Men, det var ju ingen invandrare, utan han var en svensk man med en synlig utvecklingsstörning...


    Aha, det där är en intressant aspekt. Väldigt intressant fall!

    För tänk om kvinnan hade sagt nej och när den utvecklingsstörde mannen fortsatt tafsa på henne helt enkelt gett honom en rak höger, krossat näsbenet på honom och han medvetslös fallit till marken och fått en skallfraktur.

    Hur hade omgivningen reagerat då? "Men Emma, slår du stackars Peter? Han kan ju inte hjälpa att han är som han är!"

    Så då låter hon honom helt enkelt hållas för att inte ställa till med en "scen" eller få problem i sitt sociala umgänge.
  • mr me
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-29 13:59:37 följande:
    Nej poängen missade jag inte, men däremot tog jag upp en möjlig problematik med ditt resonemang, och berättade varför jag är övertygad om att ditt inbillade scenario inte är rimligt.
    Scenariot är ju korrekt, dvs det som beskrivs i TS. Däremot kanske min förklaring till att kvinnorna agerat som de gjort är fel.

    Samtidigt har jag hört från andra håll att kvinnor agerar och resonerar just så när det gäller invandrare och ovälkommet tafsande, exempelvis, så jag tror ju inte att jag är helt fel ute.

    Sedan får väl du tycka att jag är "vidrig" och allt du skriver för att jag förutsättningslöst reflekterar över ett socialt fenomen. Av någon anledning anser sig feminister som du ha frisedel att kränka andra människor.

    Jag kan ta de där kränkningarna, men jag kan tänka mig att en ung tonårstjej inte kan göra det och att hon, på grund av typer som du, inte vågar säga ifrån mot en tafsande man för att inte riskera glåporden från den antirasistiska feministkören.
  • mr me
    Anonym (Victimblaming) skrev 2015-01-29 19:36:17 följande:

    Det är väldigt ovanligt att en person blir utsatt för våldtäkt av en främling på en offentlig plats. Därför är det ganska märkligt att anse att alla kvinnor ska låta rädsla för våldtäkt styra deras liv och beteende.

    Det skulle kunna jämföras med män som blir misshandlade på stan, något som är mycket vanligare. Trots det är det ganska ovanligt att personer som du startar trådar om mäns beteende, och hur de borde betett sig för att inte bli nerslagna.

    De flesta män, såväl svenska som invandrare, skulle aldrig våldta någon. Utgår man ifrån att alla män är våldtäktsmän och lägger benen på ryggen så fort en främmande man försöker interagera med en så kommer man att missa en massa spännande konversationer, och potentiella vänner. Endel kvinnor gör det valet, andra väljer att inte låta sina liv styras av rädsla för våldtäkt.

    Att du antyder att kvinnor "väljer" att bli våldtagna är ren victimblaming. Du skuldbelägger offret för ett helt normalt beteende, istället för förövaren för det brott denne begått.

    Du gör även antagandet att "svenska kvinnor", eller de kvinnor du refererar till skulle vara mer öppna mot män med invandrarbakgrund än män med svensk bakgrund. Det antagandet har du ingen grund för att göra, och enligt min erfarenhet är det helt felaktigt. Snarare är nog de flesta mer öppna för personer de kan identifiera sig med, exempelvis personer med samma kön, ursprung eller klädstil som de själva.


    Nej, jag håller inte på med victim blaming, däremot feminist blaming och anti-racist blaming. Jag lägger inte skulden på kvinnorna som utsätts utan på den vänsterpolitiskt vridna sociala kontext som många kvinnor lever i.

    Det framgår väldigt tydligt. Att du vrider tråden till något annat är ju enbart ett bevis på att du själv håller på med sådan blaming och tar strid för dina feministiska medsystrars rätt att kränka kvinnor i utsatta situationer.

    Och nej, jag tror inte att särskilt många kvinnor i 20-årsåldern ser ett möte med en 50-årig främmande gubbe som vill ge dem "massage" när de ligger och solar som en "spännande konversation". Att du ens anför det som argument?

    Som någon annan skrev. Det lutar kanske lite åt "confirmation bias" för min del, men någonstans går väl ändå en gräns mellan "bias" och "fact" när feminister gång på gång på gång tycks så sugna på att bekräfta de hypoteser man ställer upp.
  • mr me
    Haskel skrev 2015-01-29 19:50:59 följande:

    Jag tror din fråga är lite felaktigt ställd TS.

    Ingen kvinna blir nog "hellre" våldtagen, än kallad rasist.

    En mer riktig fråga hade varit: "Riskerar du hellre att bli våldtagen än kallad rasist".

    Jag, som man har ingen som helst aning om hur kvinnor resonerar. Men kanske ligger det något i att kvinnor iaf tar högre risker, för att inte bli kallade rasister.


    Ja,men om du läst tråden så ser du att jag reflekterat över det också och modifierat mitt antagande något. Jag har till och med gått så långt som att helt slopa "rasaspekten" efter att någon anförde att en utvecklingsstörd svensk kille tafsat på en kvinna.

    Det kan helt enkelt vara det sociala stigmat som är förknippat med att markera mot eller helt enkelt fysiskt försvara sig från någon som anses tillhöra en "utsatt" grupp.

    .
    mr me skrev 2015-01-29 13:32:29 följande:
    Aha, det där är en intressant aspekt. Väldigt intressant fall!

    För tänk om kvinnan hade sagt nej och när den utvecklingsstörde mannen fortsatt tafsa på henne helt enkelt gett honom en rak höger, krossat näsbenet på honom och han medvetslös fallit till marken och fått en skallfraktur.

    Hur hade omgivningen reagerat då? "Men Emma, slår du stackars Peter? Han kan ju inte hjälpa att han är som han är!"

    Så då låter hon honom helt enkelt hållas för att inte ställa till med en "scen" eller få problem i sitt sociala umgänge.
  • mr me
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-30 08:49:10 följande:
    Det inbillade scenariot är ju givetvis det där kvinnan "väljer" att bli våldtagen hellre än att sättas i rasistfacket. Att dina i ts nämnda fall är inkorrekta har jag aldrig hävdat.
    Eller väljer att utsätta sig för risken att bli våldtagen av rädsla för att ett "låt mig vara jävla äckel" kombinerat med en välriktad spark skulle kunna få obehagliga implikationer. Det kan ju leda till snyftreportage i lokaltidningen om den missförstådde invandraren och att om feministerna i bekantskapskretsen får reda på vilken rasist man är så är man inte välkommen med ut på krogen nästa gång. Som exempel.

    .
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-30 08:49:10 följande:
    Nej, jag kallade inte dig som person vidrig, jag kallade sättet att resonera vidrigt, just för det skuldbeläggandet som ett sådant resonemang leder till. Det var jag väldigt tydlig med.

    Att du känner dig kränkt gör dig enbart till en överkänslig person. Du hade redan i trådstarten bestämt dig för att det skulle dyka upp en "tunnelseende feminist", och vilken lycka då när du kunde tillskriva mig den titeln.

    Nej, ditt inlägg var väl inte så farligt jämfört med vissa andra feministers, som den här t.ex:
    Drottningen70 skrev 2015-01-28 17:28:03 följande:

    Maken till smaklösa vinklar ni rasister försöker er på. Ni skyr verkligen inga medel. Inte mycket som skiljer en sån som dig från terroristerna i Frankrike inte. Ändamålet helgar tydligen medlen...


    Ganska symptomatiskt för feminister att inte tåla att en man vill reflektera över eller diskutera ett viktigt samhällsfenomen. Man vill ha monpol på all diskussion som handlar om kvinnor eller kvinnofrågor. Man vill "äga frågan" och alla som har en avvikande åsikt (eller otäcka män) är terrorister.

    Drömmer

    .
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-30 08:49:10 följande:
    Du har ingen aning om vem jag är, vad jag har gått igenom eller hur mitt liv har sett ut. Om du tror att jag tillhör den rabiata gruppen kvinnor som hatar allt vad män heter så är du fullkomligt helt ute och cyklar. Att man inte reagerar så som du vill över ditt påstående, innebär inte per automatik att man krånglat på sig rödstrumporna. Rättvisa könen emellan - ja absolut, vem vill något annat? Allt ovan- och nedanför detta betackar jag mig för. 
    Nej, men du vet väl inte vem jag är eller hur mitt liv ser ut?

    Ett så typiskt Familjelivsargument, vad har det ens med tråden att göra?

    Visst du kanske tog illa upp av tråden för att du blivit våldtagen, men på vilket sätt förändrar det någonting alls? Innebär det att man inte längre ska få prata om känsliga frågor?

    Jag tycker att hela tråden hittills pekar väldigt tydligt på att det här är ett extremt viktigt samhällsproblem i Sverige idag där i synnerhet kvinnor faller offer för för den röda antirasistiska feminismen. För om man kan sprida sådana påhopp och sådant hat som feminister gör här på forumet mot helt okända människor, hur är ni då mot era egna "medsystrar" som inte anses vara helt renlärliga och överlåtna till den enda rätta läran?

    Inte konstigt då att många kvinnor inte vågar säga ifrån när det är fara för att övergrepp.
Svar på tråden Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?