• mr me

    Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?

    Jag tänkte på den här artikeln:

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20222818.ab

    En 32-årig afghansk så kallad "papperslös flykting" som förra året våldtog en kvinna i Linköping.

    "Emma", som Aftonbladet kallar henne, träffade på den helt okände papperslöse flyktingen på stan på väg hem till en killkompis och gjorde sällskap med honom. På vägen började han ställa frågor om hennes kille, om han hade stor kuk och en massa andra intima och skumma frågor. Sedan försökte han krama och kyssa henne. Alltihop slutade med att han slog ned och våldtog henne.

    Hela det fallet fick mig att osökt tänka på "massagemannen" i Uppsala för några år sedan. En 50-årig invandrare i Uppsala som gick runt och erbjöd kvinnor, ofta unga kvinnor, massage när de låg och solade i olika parker. Flera av tjejerna/kvinnorna gick med på att en helt okänd 50-årig man masserade dem, något som förbluffade polisen senare när de gick igenom mannens mobilkamera. Han hade fotograferat 34 olika kvinnor, några av dem nakna eller lättklädda. Vissa hade han bara masserat, andra även våldtagit.

    www.unt.se/uppland/uppsala/larare-levde-dubbelliv-894990.aspx

    Om det hade varit jag och jag legat och solat och en mer än dubbelt så gammal man kommit fram och erbjudit sig att massera mig så hade jag tagit mina saker och sprungit.

    Så min hypotes (ännu en som kommer reta gallfeber på de tunnelseende feministerna på Familjeliv) är att svenska kvinnor helt enkelt sänker garden och accepterar mer om det är en invandrare som står för övergreppen.

    Man vill inte riskera att bli stämplad som "rasist", "inskränkt", "intolerant", "fascist" och alla andra glåpord som de "goda människorna" häver ur sig mot alla som inte tycker och tänker som de gör (oh, huh, hemska tanke att få den stämpeln).

    Hellre våldtagen än rasist, helt enkelt. Kan det ligga något i det? Att kvinnor räds det sociala stigma som det innebär att få den jobbiga rasiststämpeln på sig MER än att bli utsatta för ett övergrepp?

    PS
    För att undvika en metadebatt om hur jag kan påstå att de är invandrare osv så har jag givetvis dubbelkollat uppgifterna med Linköpings respektive Uppsala tingsrätt.
    DS

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-02-02 07:59
    Kan tilläggas att jag med tråden syftar på RISKEN för att utsättas för ett övergrepp, inte att kvinnor vill bli våldtagna.

    Dvs att kvinnor blundar för en riskabel situation av rädsla för att en markering mot eller avvisande av en invandrad man riskerar att ge dem en rasiststämpel.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?
  • Anonym (Tjosan)
    mr me skrev 2015-01-28 15:43:34 följande:
    En våldtäkt är ju "bara" en våldtäkt. Men att dra på sig en rasiststämpel kan vara likvärdigt med socialt självmord för många kvinnor.

    Så då kanske man hellre tar den där våldtäkten,
    En våldtäkt är inte BARA en våldtäkt. Det är det värsta jag kan föreställa mig. Jag kallas hellre för rasist. Jag har aldrig varit med om eller hört talas om en kvinna som fredat sig från en utländsk man och därför stämplats som rasist. Det var en "kladdare" i Lund för ett antal år sedan, han är utvisad nu. Ingen av de kvinnorna blev kallad rasist.
  • Utflykt i verkligheten

    I brist på något annat lämpligt svenskt uttryck: Are you shitting me?!?!

    En sån vidrig trådstart var det längesen jag såg, och då får man tänka på att detta är Familjeliv trots allt.

    Tror minsann att intelligensreserven är på rymmen...

  • Utflykt i verkligheten
    Anonym (Tjosan) skrev 2015-01-29 10:06:20 följande:
    En våldtäkt är inte BARA en våldtäkt. Det är det värsta jag kan föreställa mig. Jag kallas hellre för rasist. Jag har aldrig varit med om eller hört talas om en kvinna som fredat sig från en utländsk man och därför stämplats som rasist. Det var en "kladdare" i Lund för ett antal år sedan, han är utvisad nu. Ingen av de kvinnorna blev kallad rasist.
    Att det ens ska behöva förklaras, men du har helt rätt.
  • Utflykt i verkligheten

    Jag hoppas innerligt att dessa vidriga funderingar kommer från en handfull provokatörer. Som om det inte är svårt nog för en våldtagen kvinna redan att bli tagen på allvar. Ska det läggas ytterligare tvivel på den kvinna som har varit med om bland det värsta man kan bli utsatt för.

    Utöver klädsel, promillehalt, antalet "nej", våldsamt motstånd eller ej, nivå av flirtighet, så ska det dessutom läggas till "du är säker på att du inte ville bli våldtagen då? Så du inte skulle stämplas som rasist?"

    Hur många kvinnor tror ni inte det är som lever med en fruktansvärd skam, känner sig smutsiga och maktlösa över att ha blivit våldtagna? Hur många kvinnor känner ni som känner samma sak över att ha blivit anklagade för att vara rasisister?

    Jag lovar er, med allt detta informationsflöde som finns idag, att varenda kvinna, och tyvärr även unga flickor, är fullt medveten om hur illa det är att bli våldtagen, och att en eventuell rasiststämpel är långt ifrån lika illa att bli utsatt för. 

    En mer rimlig förklaring i mitt tycke är väl snarare att folk idag lever under allt större press och därmed är mer mottagliga för den typen av uppvakning, som "massagemannen" t ex, och därmed utsätter sig för större risker. Det är inget jag orkar utveckla vidare, men en sak är säker:

    Ingen kvinna, ingen, tar en våldtäkt över en rasistanklagelse!

  • Utflykt i verkligheten
    FrihetOchMod skrev 2015-01-29 11:12:13 följande:

    Men NEJ!!!
    Jag är kvinna och jag VET vilka man ska passa sig för om kvällarna.
    Till kvinnoforumet jag jobbar på, kom för några månader sedan två poliser (en utländsk och en "svenne-banan", om det nu har någon betydelse) och själva bekräftade, efter utfrågning, att JA, invandrare begår flest sådana brott.

    Det är INTE rasistiskt att säga att UTLÄNNINGAR ÄR I HÖG MAJORITET NÄR DET KOMMER TILL VÅLDSBROTT ÖVER LAG. Det är REALISTISKT för det är så det är!


    Fast nu var det ju inte det som var frågan...
  • FrihetOchMod
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-01-29 11:14:42 följande:
    Fast nu var det ju inte det som var frågan...
    Det är ändå värt att nämnas.
    Man är inte rasist om man bekräftar och talar om den sanna verkligheten.
  • Anonym (Tjosan)
    FrihetOchMod skrev 2015-01-29 11:17:18 följande:
    Det är ändå värt att nämnas.
    Man är inte rasist om man bekräftar och talar om den sanna verkligheten.
    Nej, och man är inte rasist om man försöker freda sig mot en våldtäktsman av utländsk härkomst. Ingen tycker det vad jag vet.
  • suziz

    Jag har under en veckas tid bevittnat en man som varje morgon i väntan på bussen kladdade på en kvinna (det föregick nog långt innan och långt efter men jag åkte med den aktuella bussen under en veckas tid). Kvinnan försökte diskret undvika kladdandet, gick undan och flyttade på sig när han kom nära. Har alltid undrat varför hon inte sa till (vilket hon kanske gjort tidigare vad vet jag), varför ingen ingrep (ja, jag var som liten späd 15-åring tyvärr inte modig nog att ingripa), varför han bara fick fortsätta dag efter dag...

    Men, det var ju ingen invandrare, utan han var en svensk man med en synlig utvecklingsstörning...

    Jag är inte rädd för invandrare, inte räddare än för en svensk man. Det är en liten, liten del av alla invandrare som är våldsamma/våldtäktsmän de flesta är det inte.

    De män som jag mött i mitt liv som varit våldsamma/våldtäktsmän har varit svenska män och tyvärr har det varit en relativt hög andel svenska män i mitt liv som visat sig vara våldsamma (inte mot mig dock men mot nära och kära).

    Jag har i mitt jobb kontakt med män från andra kulturer, andra länder (afrika, medelhavet, asien, mellanöstern). De är inte mer skrämmande för mig än de svenska kollegorna.

  • Utflykt i verkligheten
    FrihetOchMod skrev 2015-01-29 11:17:18 följande:
    Det är ändå värt att nämnas.
    Man är inte rasist om man bekräftar och talar om den sanna verkligheten.
    Bara om syftet är att komma fram till varför det är så, och vilken typ av lösning som är lämplig. Vilka aspekter är värt att ta i beaktande? Att enbart häva ur sig ett "jag vet minsann" som egentligen inte har med grundfrågan att göra är ju onödigt.

    Annars känns det som att din enda poäng med det inlägget är att få fram ett "Jag är inte rasist, men ut med dom jävlarna!"

    Det gäller att se samband och helheter.
Svar på tråden Går svenska kvinnor med på att bli våldtagna av rädsla för att bli kallade rasister?