• Anonym (-)

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    Förstår att detta inte handlar om diskmaskinen egentligen, men där måste jag ge din man delvis rätt. Det är väldigt svårt att veta om en disk är ren eller inte (om man har för vana att skölja av disken innan man ställer in den i maskinen). Vi har alltid detta problem och försöker komma fram till en bra lösning, som att sätta en magnet på den när den är ren så att man alltid slipper fråga varandra.
    Vad gäller grundproblemet antar jag att han får ökad förståelse när det är hans tur att vara föräldraledig.

  • Anonym (-)
    nymedlem skrev 2015-01-28 21:08:02 följande:
    Fast jag förstår inte hur du inte kan hinna plocja ur när du är mammaledig? Skulle också störa mig på det faktiskt.
    Och du har varit föräldraledig hur länge?
  • Anonym (-)
    DenEkonomiske skrev 2015-01-28 22:28:55 följande:
    Fel. Disken blir renare om man INTE sköljer den. Ja, om man inte har en gammal diskmaskin från 1800-talet.
    De lite nyare diskmaskinerna har nämligen en sensor som känner av hur pass lortig disken är.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article19593996.ab
    Mmm, men om man inte fyller maskinen varje dag känns det fräschare att ha avsköljda saker stående i maskinen än massa matrester. Jag vet också om att man inte "bör" skölja den, men tänker fortsätta med det i alla fall.
  • Anonym (-)
    Anonym (mor) skrev 2015-01-29 15:46:12 följande:
    Ursäkta att jag lägger mig i men "stenåldern"? Var finns perspektiven? På stenåldern hade man väl tur om man levde tills man blev 30 och varje dag var en kamp om föda, vilda djur och sjukdomar som ingen visste vad de hette eller hur de botades. Kanske kan du bli liiiiiiite mer modern och tänka 1940-50? 
    Men var det verkligen bättre på 40-50 talet? Jag har en känsla av att eftersom hushållssysslorna tog mer tid fanns mindre tid till barnen, vilka fick roa sig själva eller sina syskon. Bra eller dåligt? Finns nog en hel del olika åsikter om detta.
  • Anonym (-)
    Anonym (mor) skrev 2015-01-30 07:10:50 följande:
    Bättre än på stenåldern var väl frågan? Jag tror det var bättre på 40-50-talet än på stenåldern! Lättare att få tag på mat.
    Nej, frågan var om det var bättre än idag. Du hävdar att det var så enkelt för dessa mammor för 60-70 år sedan att sköta både hem och barn, och att dagens mammor mest gnäller och inte ens fixar att tömma en diskmaskin. Jag tror inte det var bättre för varken mammor eller barn i mitten på 1900-talet. I inlägg #48 och #61 tex kan du inte alls förstå att det är stressigt att sköta hem och barn, för att hemarbetande "aldrig haft så lite att göra som nuförtiden". 
  • Anonym (-)
    Anonym (Gubevars) skrev 2015-01-30 19:36:36 följande:
    Då får man verkligen skylla sig själv om det blir bråk hemma. Märkliga problem folk gör sig.
    Det är alltså självklart att det skall bli bråk om jag inte har lust att lägga 10 min på att plocka ur maskinen? Varför är det bara den enes uppgift?
  • Anonym (-)
    Anonym (lite oroväckande) skrev 2015-01-31 10:41:06 följande:
    Hur kan en tråd som handlar om dåligt fördelande av uppgifter i hemmet och en partner som säger åt den andra att dom ska 'passa sig' till att handla om en diskussion om diskmaskiner????

    Kanske man ska ta och starta en tråd om diskamaskiner om man vill diskutera den saken.
    Nu var ju diskmaskinen en väsentlig del i TS inlägg. Nog för att det egentligen handlar om annat, men helt OT är det inte att diskutera olika sätt att använda sin maskin.
    TS verkar för övrigt inte så intresserad av sin tråd längre.
  • Anonym (-)
    Anonym (lite oroväckande) skrev 2015-01-31 11:27:04 följande:
    Hon kanske tröttnade när folk fokuserade på diskmaskinen och hurvida man ska skölja eller inte innan man stoppar in disken *suck*

    Ska man börja diskutera tandläkare också för att ts nämner det också? Pureer till barn, vilken som är godast och hur man bäst värmer upp dom?
    Det är ju uppenbart att ts problem inte var själva diskmaskinen, så återigen starte en ny tråd om diskmaskiner så kan man diskutera tekniker och annat där.
    Faktum är att tandläkaren också har diskuterats... med tips om att man kanske inte måste ta en tid där om det gör att hela dagen blir ett kaos.
    Även pureer har diskuterats, där man nämner att man kanske inte måste laga egna pureer jämt, utan kan värma en barnmatsburk om det nu blir stressigt annars.
    De flesta inser att TS problem inte är diskmaskinen, men frågan är om TS inser det.
  • Anonym (-)
    Anonym (mimmi) skrev 2015-01-31 17:59:46 följande:
    Hur det kan ta tio gånger längre tid att dammsuga förstår jag inte riktigt men men alla barn är olika.
    Dammsuga kunde jag inte göra överhuvudtaget eftersom barnet var totalt livrädd så fort dammsugaren gick igång. Fungerade kanske någon minut då och då om jag samtidigt bar barnet, men det var inte hållbart.
    Barn är olika.
Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"