Inlägg från: Anonym (mimmi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mimmi)

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    Vad exakt sa du när du såg att maskinen med den rena disken var på igen ? Kan han ha uppfattat det som kritik och bara velat försvara att han gjorde misstaget att sätta på den igen ? Det låter inte som något att bråka om.

    Men du verkar vara stressad och blir därför irriterad. Sluta spring som en iller. Städa kan ni göra på helgen om du inte hinner, köp barnmatspureer på burk ibland , laga middag för fler portioner på helgen så ni har nån kväll , sov middag eller ta en fika i lugn och ro när barnet sover om du är trött.

    Kort sagt styr upp ert liv så du slipper springa runt hela dagen och stressa redan som föräldraledig för då går du under när du ska arbeta också.

  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Amalia Jisses) skrev 2015-01-31 11:14:16 följande:

    Är det ngt jag avskyr så är det hur den frånvarande hemmet yrkesarbetande ska "slippa" det obetalda arbetet hemma med argumentet att hen jobbar...


    Men nog hinner man sätta på diskmaskinen , tvätta och städa nån gång i veckan när man ändå är hemma. Man spar ju 8 timmar på att inte jobba. Hos oss har den som varit hemma hållt undan det mesta så länge barnet var friskt. Det funkar kanske inte alla dagar men man behöver inte städa och tvätta alla dagar heller.
  • Anonym (mimmi)

    Jag har varit hemma med bebis och hjälpsam treåring , ja. Länge. Men jag har inte klockat tider nej.

    Det var väl inte så bråttom att plocka ur diskmaskinen?

    Jag håller absolut med om att en dålig dag med sjukt barn eller en bra dag med utflykt då blev den inte urplockad. Men då gjorde min man eller jag det på kvällen eller nästa dag.

    Jag håller också med om att allt tar längre tid. Men eftersom man spar åtta timmar på att inte jobba så har man ju den tiden. Det tar längre tid att äta med en ettåring , absolut , men barnet ska ändå öva på att äta själv , det är inte bortkastad tid.

    Hur det kan ta tio gånger längre tid att dammsuga förstår jag inte riktigt men men alla barn är olika.

  • Anonym (mimmi)

    lövet2 skrev 2015-01-31 18:19:48 följande:[/quote-nick]1-åringen måste ju rida på dammsugaren förstås! Det går inte så fort då ...[/quote]

    Aha... men det låter roligt

  • Anonym (mimmi)

    Min poäng är alltså inte att man ska göra saker snabbt utan att det är ok att det tar längre tid eller blir överhoppat vid sjukdom. Man gör det man hinner de dagar det funkar. Både den som är hemma och den som har jobbat är trötta och behöver koppla av nån gång.

    Barnmat på burk, diskmaskin , lånade en massa begagnade barnkläder av vänner så vi slapp tvätta så ofta var några av våra lösningar.

    Jag tror inte att just mina lösningar passar alla men jag är övertygad om att alla kan få en lugnare vardag med planering och lagom satt ribba. Är båda föräldrarna helt slut efter att ha varit hemma resp arbetat och har sömnbrist så blir det lätt bråk och krig om vem som haft det jobbigast. Eller vem som inte tömt diskmaskinen.

Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"