Inlägg från: Anonym (dubbelfel?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dubbelfel?)

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    Jag håller med om att det nog ligger annat bakom än diskmaskinen. Du låter slutkörd, din man är det kanske också? Mitt tips är att öva på att tänka det bästa om varandra innan man far ut med kritik eller anklagelser.

    Hans första kommentar får mig att gissa att du kanske också har inlett med något anklagande...? "Men jag SA ju att diskmaskinen var ren, varför kör du den igen?". Visst kan man bli irriterad, men han kör ju inte igång diskmaskinen för att reta dig, utan för att han inte såg att den var ren. Samma sak för din del, du låter inte den rena disken stå kvar för att reta honom, utan för att du inte hinner tömma!

    Bägge delarna är sådant man borde kunna låta passera i ett förhållande - det är ju faktiskt inte hela världen att en maskin körs två gånger - men det är inte alltid så lätt om man saknar energi och mentala resurser. 

    En dialog där man försöker tänka det bästa om varandra kan låta såhär:

    "Oj, älskling, glömde jag säga att maskinen var ren?" (du vet att du har sagt det, men tydligen har han inte hört, eller glömt bort det, vilket är mänskligt så det väljer du att låta passera). 

    "Det sa du kanske? Jag missade nog det i så fall. Sorry. Då blir det extra ren disk idag ". 

    End of discussion. Hoppas ni kan dra ett streck över detta. Annars, om detta med disken är ett återkommande problem, så tror jag att det finns vändbara magneter där det står "ren" och "smutsig" på eller liknande. 

  • Anonym (dubbelfel?)
    nymedlem skrev 2015-01-28 21:18:28 följande:
    Drygt 1 år som ensamstående med noll avlastning!
    Tja barn är ju olika om du inte visste det. Vissa barn är mer krävande än andra. Härligt att du klarar dig utan avlastning och känner att du fixar med vardagen också, men för andra kanske det inte är en realistisk möjlighet att hinna fixa och dona i hemmet samtidigt med att man har en bebis. 
  • Anonym (dubbelfel?)
    DenEkonomiske skrev 2015-01-28 22:14:35 följande:
    Man ska inte skölja disken innan.
    Jag har också hört den, men faktum kvarstår, det blir inte rent om man inte sköljer bort det värsta. 
  • Anonym (dubbelfel?)
    AnnaKG skrev 2015-01-28 22:38:14 följande:
    Med vår maskin ska man inte skölja innan.. Då försvinner ju hela grejen med att diska "eko"

    Ska man först slösa vatten för att sedan slösa mer vatten?

    Maskinen vi hade innan var jätte kass! Lät som en skördetröska och de hade inte spelat roll om ja blestrat disken innan... Lika skitigt ändå!
    Grejen med att diska "eko" försvinner lite, ja, men det är ju inte huvudanledningen till att man använder diskmaskin, inte hos oss i alla fall. 
  • Anonym (dubbelfel?)
    Madmoiselle skrev 2015-01-29 04:00:07 följande:
    Isåfall packar du den fel eller använder ett väldigt dåligt diskmedel.
    Packa fel har jag svårt att tro. Provade senast idag och fick handdiska några bestick som inte blivit rena, de ligger överst i en bestickhylla och där går det ju i princip bara att packa på ett sätt. Använder iofs ett billigt diskmedel, kanske ska prova om ett dyrare gör det bättre. 
Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"