Inlägg från: Anonym (egen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (egen)

    Tänker du nåt särskilt om du får veta att en kvinna på 36 inte har barn?

    36 känns inte som någon ålder direkt. Vid 40 drar jag min "gräns".

    Om man väljer bort barn tänker jag att man är lite av en egoist. Ensambarn själv. Lite egen kanske. En sån som aldrig slutade vara "hästtjej". Eller att hon lider av någon typ av psykisk ohälsa och inte vill föra det vidare till något barn.

    Observera att detta är mina högst personliga tankar utifrån de jag träffat hittills. Vilka inte är så många så att jag kan säga att jag har något statistiskt underlag för mina påståenden :). Detta är heller ingenting jag brukar prata högt om, utan bara tankar jag inte kan låta bli att ha för mig själv.

  • Anonym (egen)
    Anonym (ingenting) skrev 2015-01-29 08:23:35 följande:
    Att skaffa barn är väl i så fall minst lika egoistiskt, hur många skaffar barn för barnets skull? Det finns många som skaffar barn och blir urusla föräldrar, där kan vi tala om egoism! Om någon låter bli att skaffa barn drabbas ingen annan.
    Att skaffa barn är ju en egoistisk handling. Helt klart. Man gör ju inte det för barnet skull, för finns inte barnet vet den ju inte att den skulle ha funnits.
    Det jag menar med egoistisk är ute i övriga samhället. Inte samma känsla att bry sig om/ta hand om andra människor. 

    De jag har träffat är lite egna (inte lustiga, utan mer egoistiska så som jag tolkar ordet) och rätt ensamma när de blir äldre. Och då inbillar jag mig att det handlar om att de inte vårdat sina relationer. Därför ser jag också en skillnad på de som inte kunnat få barn och de som valt bort. De som inte kunnat få har ändå den där empatiska biten som jag kan tycka saknas hos de som "valt bort". 

    Förtydligar igen att detta är de reflektioner jag gjort i min omgivning och inte något jag forskat kring direkt :).
  • Anonym (egen)
    Anonym (K) skrev 2015-01-29 09:06:10 följande:
    Hur definierar du "valt bort"? Vissa kan ju anse att man har valt bort barn om man inte hittat en partner fast man vill ha barn, bara för att man helt enkelt inte varit så desperat att man såg till att bli på smällen med ett ONS eller motsvarande. Eller menar du valt bort som i aktivt ta avstånd ifrån?
    De jag tänker på är de som inte vill ha barn överhuvudtaget. De som oftast säger: "Jag vill inte ha barn, för jag tycker inte om barn" alternativt "Jag vill inte ha barn för jag vill inte ha något som begränsar mig i mitt liv och det jag vill göra". Inte de som inte hittat rätt eller inte kan få.
    Anonym (ingenting) skrev 2015-01-29 09:07:49 följande:
    Att välja bort barn för att man inte skulle bli en bra förälder ser jag tvärtom som att man bryr sig om andra människor. Många skaffar barn bara för att få en liten kopia av sig själv eller som statussymbol som man "ska ha" och som ska förverkliga ens egna drömmer, på vilket sätt är det att bry sig om andra?

    Vad är det för fel på att vara ensam som äldre, vissa är introverta och gillar att vara ensamma. Att skaffa barn för att de ska ta hand om en när man blir äldre är ett av de mest egoistiska skälen som finns till att skaffa barn. Det är skrattretande att det tas upp som skäl till att skaffa barn av samma människor som tycker att det är egoistiskt att vara barnfri.
    Att ha en syn på de som aktivt väljer bort barn betyder inte att man tycker att alla borde ha barn heller.

    Man behöver inte vara ensam som äldre bara för att man inte har barn. Jag pratar främst om min syn på de som aktivt valt bort barn. Har dock svårt att tro att merparten av de som valt bort barn är introverta och gillar att vara ensamma.
Svar på tråden Tänker du nåt särskilt om du får veta att en kvinna på 36 inte har barn?