Inlägg från: Anonym (tröttsamt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tröttsamt)

    känner mig som en hushållerska i mitt egna hem

    Är hemma och är föräldraledig med min 3 månaders bebis. Bor tillsammans med sambo som arberar heltid, fysiskt arbete. Han har två barn från tidigare förhållande i lågstadieåldern som bor hos oss 100%. Förut när vi båda arbetade heltid var det aldrig tjafs om hushållsarbetet. Men nu när jag är hemma och "har det gott" som han säger uppstår det lätt konflikter. Han tycker jag ska sköta hela hushållet och barnen. Jag städar, tvättar, lagar mat, handlar, sköter läxläsning, tandborstning, läggning och självklart tar hand om bebisen dag och natt. Jag upplever att jag aldrig får vila! Han förväntar sig sovmorgon på helgen efter att ha gått upp tidigt hela veckan. Men JAG då, har också klivit upp tidigt dels för att bebis vaknar tidigt och dels för att de äldre ska ha frukost mm innnan de ska till skolan.

    Är jag självisk som upplever det såhär? Jag borde ju vara glad och tacksam över det lilla miraklet som kommit till oss..

  • Svar på tråden känner mig som en hushållerska i mitt egna hem
  • Anonym (tröttsamt)
    Penida skrev 2015-01-30 17:54:45 följande:

    Tycker jag inte. Du är föräldraledig, resten kan ni väl hjälpas åt med och älskar man sin partner är det givet för mig i alla fall att man vill se den andre utvilad och välmående.

    Är tanken att det ska se likadant när han är föräldraledig och när och hur länge handlar det om?


    Han ska vara föräldraledig 2 veckor i början av sommaren och då har jag tänkt att arbeta. Men som han sa igår var att han hellre ville att jag var hemma så han kunde ha det skönt. blir så irriterad! Tänker verkligen inte gå med på det. Från början var tanken att han skulle ta huvudansvar för de äldre barnen när han kom hem. Då jag umgåtts med dem hela eftermiddagen. Men detta har inte skett. hur ska jag förklara hur jag känner utan att han blir arg?
  • Anonym (tröttsamt)

    Tack för era råd. Har nu försökt att prata med min sambo. Men detta resulterade enbart i en konflikt. Där han tycker att jag "bossar" med honom när jag ber honom om hjälp. ber att få framföra mina åsikter utan att han blir arg men det får jag inte! Känner att jag skulle kunna ta på mig ytterskorna och lämna han med allt under helgen och se hur länge det dröjer innan han ringer..

  • Anonym (tröttsamt)

    Tack för era råd! Jag och min sambo har pratat under helgen och kommit mer överens. 1-2 dagar i veckan ska de äldre barnen bli hämtade av sin farmor och farfar. Vilket kommer underlätta en hel del. Gällande matlagning mm. Sen ska vi båda bli mer lyhörda gentemot varandra.

    Angående varför de äldre barnen ej är på fritids är att jag ffa tycker det vore konstigt att de ska gå långa dagar på fritids medan jag är hemma. Deras mamma är ej engagerad i deras uppväxt. De träffar henne 1-2ggr i månaden. Har varit deras "mamma" i 4 1/5 år. Sedan de var 3 och 4 år så ser ej någon skillnad på barnen.

    Vi får ta nya tag denna vecka!

Svar på tråden känner mig som en hushållerska i mitt egna hem