Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Vill ha tips på frukost lunch middag

    Å andra sidan är kolhydraterna ofta det energigivande näringsämnet som är lättast att minska ner rejält på utan att få i sig för lite av det som kroppen behöver.

    TS. Vad äter du nu och vad gillar du? Om du beskriver det kanske vi kan modifiera det.Jag skulle kunna skriva vad jag äter men det behöver ju inte alls passa dig.

  • Jennie med ie

    Jag vet inte hur livsmedelsverkets rekommendationer ser ut just nu, bryr mig inte nämnvärt heller , men för några år sedan rekommenderade de i alla fall ca 65% av energin från kolhydrater. Och det är rejält det. För en person som t ex får i sig 2200 kcal/dag innebär det ca 1400 kcal vilket motsvarar drygt 300 g. Kolhydrater alltså. Man kan få både näringsrik, mättande, god (om man inte är extremt kräsen) och varierande mat med halva den mängden kolisar och därmed tämligen enkelt få ner energimängden. Men givetvis är det inte då främst morötterna och kålväxterna och bönorna m.m. som ska bort men det har jag heller inte påstått utan det handlade om vilket av de tre energigivande näringsämnena det är "lättast" att minska rejält på.

    Hoppas TS är kvar och inte skrämts bort av sidodiskussionen.

  • Jennie med ie

    Bl a jag. Det är svårt att steka i lax eller avokado


    Tow2Mater skrev 2015-02-02 02:43:14 följande:

    Men vem äter olja om man vill gå ner i vikt...?


  • Jennie med ie
    K grrl skrev 2015-02-02 21:47:31 följande:
    Ja, och fullständigt onödigt att steka i mycket olja...
    Nämndes någon mängd? Jag använder inte mer än vad som behövs.
  • Jennie med ie

    Frågar du mig?

    Du frågade vem som äter olja när man vill gå ner i vikt. Jag svarade att bl a jag gör det (främst att steka i, där det ju inte går att använda t ex avokado i stället). K bemötte det med att påpeka onödigheten i att steka i mycket olja, varvid jag svarade att någon mängd inte nämnts (apropå _mycket_ som varken din fråga eller mitt svar innehöll)och att jag bara använder den mängd som behövs. Något oklart?

    Kan tillägga att jag med vissa saker föredrar rapsolja+smör och inte äter lax alls. Däremot avokado ;)

    Och minskat 11 kg i år (har typ det dubbla kvar)


    Tow2Mater skrev 2015-02-03 02:42:30 följande:

    Orden "man får mycket "på köpet" om man äter lax eller avokado snarare än olja" läser jag som att lax och avacado står i motsats till olja, dvs att man äter lax och avacado istället for olja. Inte att man steker lax (och avacado) i lite olja i pannan. Men det var kanske inte det du menade.


Svar på tråden Vill ha tips på frukost lunch middag