• Anonym (Undrar)

    Ta någon annans bröllopstid?

    Under sommaren 2015 kommer en anhörig till oss(kusin) att gifta sig och detta bröllop har varít planerat sedan ca ett år tillbaka. De har varit förlovade i 1,5 år och de förlovade sig ett halvår efter oss. Vi är båda 22 år och kusinen är 30 år.

    Vi har nu hamnat i ett dilemma vad gäller vårt eget giftemål och hade velat få råd från er. Vi hade också planerat att gifta oss till sommaren men har/hade inte berättat detta för någon innan kusinen avslöjade sina planer. De skall gifta sig i juli och vi undrar nu om det är elakt för oss att gifta oss i början av sommaren. Vi vill ju inte stjäla uppmärksamhet från deras bröllop.

    Anmärkning är också att vi båda studerar på heltid och därmed inte kan gifta oss under annan tid än på sommaren. Vi tycker redan att vi har väntat länge och vill helst inte vänta ett år till.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-02-02 01:49
    Även tilläggas att min farmor som är 92 år troligen inte kommer att klara sig ett år till och att jag väldigt gärna velat att farmor skulle få se när hennes enda barnbarn gifter sig. Vet att det betyder mycket för henne.

  • Svar på tråden Ta någon annans bröllopstid?
  • Anonym (Hmmm)
    Presidentens son skrev 2015-02-02 02:44:01 följande:

    Men om de gifter sig i juli, varför skulle det vara fel om ni gifte er i juni eller augusti? Så bara för att de ska gifta sig under en dag på sommaren så innebär det att de har paxat hela sommaren och infört bröllopsförbud för resterande släkt under hela sommaren? Herregud asså...


    Håller med!
  • Dixie
    Anonym (Hmmm) skrev 2015-02-02 08:56:06 följande:

    Det beror ju på. Jag umgås inte med mina kusiner. Vi är inte ovänner. De är bara för många att hålla reda på. De har inte bjudit mig på sina bröllop och jag har inte bjudit dem på mitt. Där hade det inte varit något problem.


    Men om TS inte hade umgåtts med sina kusiner eller planerat att bjuda dem hade det väl knappast varit ett problem värt att skriva ett inlägg om?! 
  • Rainbow gg

    Klart ni kan gifta er samma sommar. Jag trodde det var samma DAG du menade med rubriken. Ha några veckor mellan bara.

  • Kim Possible

    Jösses, man kan väl inte boka upp en hel sommar och sen kräva att ingen annan i familjen eller vänkretsen ska gifta sig under den perioden. Låter helt galet. 

    Att prata ihop sig om man är släkt (som umgås och bjuds på varandras tillställningar) eller nära vänner och försöka se till så att inte bröllopen krockar helt i tid är en sak, men att säga "Vi var först, nu får ni vänta ett år eller två om ni vill gifta er på sommaren" är ju vrickat. 

  • Olympia

    Jag förstår inte ens frågeställningen.


    Varför skulle man inte kunna gifta sig samma sommar som en släkting?

  • Anonym (Yoyoyo)

    Fattar inte varför ni inte skulle kunna gifta er när som helst på året? Är ni inte lediga på helgerna? Har ni ens tid att vänta till sommaren.. Farmor kanske hinner gå bort tills dess eller hur?

  • Anonym (Undrar)

    Tack så mycket alla som har svarat. Jag ber om ursäkt för den lite missvisande rubriken. Självklart handlar det inte om samma datumGlad


    BeanBag skrev 2015-02-02 08:56:27 följande:
    Ta har varit förlovad med sin partner i 2 år. Gissar att de kände varandra en stund innan de förlovade sig...
    Och på detta kan jag svara att vi har varit tillsammans i 6 år utan några avbrott. Och gällande vår unga ålder så ser vi inte detta som ett problem, liksom att vi inte tycker att det är konstigt ifall man vill vänta tills man blir äldre. Vi tycker att detta är upp till varje människa/par och 6 år är en ganska lång tidFlört
Svar på tråden Ta någon annans bröllopstid?