• Fundersam02

    Min fru slår mig

    Det här måste få ett slut. Så här kan du inte ha det. Du är värd nåt bättre.

    Har du försökt prata med henne när hon inte är arg? Kräv att hon söker hjälp för sitt problem. Bryt upp för din egen skull.

  • Fundersam02
    Anonym (Man) skrev 2015-02-10 17:16:15 följande:

    Jag har läst alla era inlägg. Uppskattar ert stöd ni ger mig.

    Många har undrar om inte jag har försökt prata med henne. Det har jag, men utan framgång. Med tiden har jag bara accepterat hennes beteende utan att säga emot henne när hon gör så mot mig.

    Någon undrade dessutom om jag är rädd för smärtan att behöva separera. Svaret är ja. Jag älskar henne, även om det låter rör galet. Men som sagt, jag kan inte rå för mina känslor. Jag kan däremot bestämma om jag ska lämna henne, men känslorna dödar mitt initiativ att ta ett sådant beslut.

    En annan sak som hindrar mig från att agera är skammen. Jag skäms för det hon gör. Jag skulle skämmas att tala om för folk att jag separerar på grund av misshandel. Jag försökte föreställa mig situationen att jag kontaktar utomstående hjälp såsom mansjouren etc (som någon föreslog), men hur tar jag ett sådant initiativ när jag skäms så mycket? Jag vet att de finns där för att hjälpa men asså det tar emot så jäkla mycket att våga ta steget!


    Du har ingenting att skämmas för. Det är ju hon som beter sig kärlekslöst och våldsamt. Släpp skamkänslan om du kan. Men om du inte kan släppa den känslan så låt den inte hindra dig från att bryta med henne. Om du lever kvar i ett sånt här destruktivt förhållande och lyckas ta dig loss om 10 år så kommer du säkert att ångra att du inte gjorde det tidigare utan slösade bort så många år på nåt som du inte mådde bra av.

    Du tror att du älskar henne, men om du flyttar ifrån henne och får perspektiv på allt som har varit så kommer du kanske fram till en annan syn på det hela. Jag tror att avstånd är nödvändigt för att du ska kunna se klart på din situation. Just nu är du så insnärjd i det här destruktiva förhållandet att du har svårt att se hur illa det verkligen är.

    Du behöver förstås inte redovisa för andra varför du avslutar förhållandet. Säg att ni har vuxit ifrån varandra eller nåt liknande.
Svar på tråden Min fru slår mig