Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    500 miljoner till akutvård/svältande flyktingar/byggen i Palestina?

    Bistånd är ju just avsatt till bistånd.

    Då menar du att man ska minska biståndsbudgeten och ge pengarna till ett svenskt sjukhus istället?
    .

    Sedan är just bistånd till palestinier lite speciellt eftersom det fortfarande pågår ett krig därnere.

    Jag har all respekt för att situationen är svår, till och med akut, på ex Gaza-remsan men samtidigt är det i praktiken att kasta pengarna i sjön att gång på gång skicka tiotals/hundratals miljoner till att bygga exempelvis reningsverk när dessa ändå gång på gång blir sönderbombade inom någon månad efter färdigställandet - om det ens tar så lång tid.

    http://www.omvarlden.se/Branschnytt/svenska-bistandsinsatser-bombade-i-gaza/

  • Flash Gordon
    Esma Sultan skrev 2015-04-08 23:47:56 följande:
    Det är inte ett krig. Det är en ockupation av Palestina. Delvis totalt olaglig. Där av ett motstånd från de ursprungliga invånarna. Israel som är skapat av och för sionister med stöd från bla. Tyskland, USA och England har idag ett av världens framstående försvar ockuperar, terroriserar och attackerar människor (palestinier) som inte har mer än några hemmagjorda raketer - inget flygvapen, ingen marin och ingen arme´.

    Om Miriam och Said och deras 4 barn och 100 000 till kan få tvätta sig, äta ordentligt, sova tryggt och leva i en säker miljö så är det fan inte att kasta pengarna i sjön.
    Tomejto - Tomaato.

    Ockupationer är normalt sett en del av krig.

    Kalla det vad du vill. Faktum kvartstår: bygger Sverige upp någonting där bombas det sönder inom ett halvår igen - om inte materialet stulits av folket på plats redan under byggtiden.

    Att hålla på med den typen va bistånd i en krigszon är inte ett bra sätt att hantera resurserna. 

    För att det ska vara meningsfullt med större infrastruktur-bistånd måste parterna först skapa en varaktig fred. Sedan kan man börja lasta in resurser för att återuppbygga samhället.
  • Flash Gordon

    Först måste det bli fred i området och det kan bara de inblandade parterna ordna. Sedan kan vi börja den typen av verklig återuppbyggnad som behövs.

    Det är ingen vits att bygga upp nåt som ändå kommer att bli sönderbombat så fort det börjar skjutas fram och tillbaka igen.

    Det går heller inte att skicka in byggmaterial om man inte kan säkerställa att det inte stjäls av myndigheterna för att bygga ex de berömda tunnlarna som används i krigföringen.

    Först fred. Men det lär nog ta sin tid.

    Tyvärr, för många som lider.

  • Flash Gordon
    Esma Sultan skrev 2015-05-12 00:47:09 följande:
    För att det ska bli fred krävs det att Israel är med på noterna men varje gång man ens har närmat sig en fredslösning har Israel attackerat Gaza och utfört sina experiment med sina kemiska vapen för att kunna sälja de vidare sedan. Israel har inget intresse av att skapa fred utan vill ha sitt status quo och fortsätta tjäna massor av pengar av vapenexport, med USAs stöd.
    Ingen ifrågasätter varför Israel attackerar Gaza på det vis det gör och med den vapenmakt det har då Gaza inte har likvärdiga vapen. Gaza har inte vapenskydd från luften, maken eller havet. Ingen "Iron Dome". Döds siffrorna i Israel är inte ens i närheten av dödssiffrorna i Gaza. Även om Israels lobby försöker få det att framstå som annat. tips: gå in på @ifamericansknew
    Den där freden få parterna fixa själva. Bägge två. De har varandra i varsitt pung-grepp och ingendera parten kommer att få leva ifred innan de själva VILL leva i fred.

    Israel kan skjuta raketer från attack-helikoptrar mot Gaza och palestinierna kan skicka sina självmordsbombare till busstationer i Tel Aviv och Ashdod. Kriget rullar vidare och ingen kommer att kunna vinna militärt.

    Fred blir det först när parterna ger upp tanken på krig och DÅ kan vi var med och hjälpa till med återuppbyggnad.
Svar på tråden 500 miljoner till akutvård/svältande flyktingar/byggen i Palestina?