• Isasnell

    orolig! Så blek trött tjej

    Jag vill fråga här om någon känner igen sig. Min dotter nyss 1 år fyllda är så blek och jag tycker att hon sover mest hela tiden. Om jag inte väcker henne så kan hon sova 8 h under dagen delat på två. Hon somnar oftast för natten 19.00 och sover tills jag väcker henne kl 8.

    Är detta inte mycket sömn för en ettåring? Kan inte komma ihåg att äldre dottern sov så mycket!

    När vi leker blir hon lätt andfådd vilket gör mig orolig! Och denna blekhet. Hon är ljus i hyn normalt men ofta är hon riktigt blek, nästan grå i ansikte. Läste någonstans att man ska kolla på öronen och de är om möjligt ännu mer färglösa.

    BVC tycker inte att det är något att oroa sig över då hon är pigg i övrigt och alltid glad när vi är där. Men de ser ju en sån liten del! Om några veckor är det läkarkontroll och jag kommer ta upp detta då. Jag är bara rädd att han ska veva bort min oro. Som mamma känner man ju på sig om något är på tok.

    Har någon här haft bleka trötta barn men allt varit normalt ändå? Jag vill väl bara stilla min oro för idag antar jag...

    tacksam för alla svar!

  • Svar på tråden orolig! Så blek trött tjej
  • Isasnell

    Ja ungefär 21h per dygn blir det ju. Nu väcker jag ju henne för mat (såklart) och lek men det går inte länge förrän hon blir grinig och vill vila igen..

    KCL testade ni för blodbrist?

  • Isasnell

    Tack för era svar.

    Det verkar inte vara helt konstigt att jag känner oro. De gånger vi varit på BVC så har hon ju varit pigg och glad så jag förstår om de tänker " ännu en nojjig mamma" typ :) Nu har vi inte varit där sedan okt-nov och då var det lite mer normalt att sova flera timmar på dagen än nu, kan jag tycka...

    Det jag funderar över är att just blekheten kommer och går. Ibland kan hon se riktigt frisk ut men sedan är hon lika grå igen. Min pappa påpekade även för ett tag sedan hennes kalla händer och fötter. Fötterna kan även bli en aning blå. Jag vet att små spädbarn kan ha det ibland men det känns som att hon borde ha vuxit ifrån det nu. Eller?

    Nej imorgon bitti ringer jag familjeläkaren så får de kolla upp detta!

  • Isasnell

    Vi var hos läkaren idag som lyssnade, klämde och kände på henne. Han tyckte inte att han såg eller hörde något avvikande men höll med om att hon var en aning blek. Han menade dock att det kan vara en ihållande förkylning som inte vill ge sig. Låter väl troligt med tanke på hur mycket baciller storasyster drar med sig hem från skolan. Prover togs ändå som vi får svar på i nästa vecka.

    Blåa fötter kunde barn upp till 2 år ha till och från tydligen. Det var nytt för mig..

    Att hon blir andfådd kunde också hänga ihop med förkylning...

    Ja jag får väl lita på läkaren och vänta på provsvaren.

    återkommer med resultatet på proven.

    trevlig helg alla!

Svar på tråden orolig! Så blek trött tjej