Inlägg från: pannkakan87 |Visa alla inlägg
  • pannkakan87

    Östgötar som planerar barn 2016

    Nu tar jag tjuren vid hornen och göra en egen tråd för oss från Östergötland som vill följas åt till pluset under 2016. Även ni som börjar försöka 2015 är självklart välkomna. Glad 

    Ni får jättegärna presentera er lite, berätta hur många barn ni ev. har sedan tidigare, när ni tänkt försöka börja planera, varför ni väntar, jobb/studier osv.

    Hoppas att vi kan följas åt när alla plusar och att det kanske även kan leda till någon träff sen i framtiden med alla bebisar! TystPlus

    Välkomna!!

  • Svar på tråden Östgötar som planerar barn 2016
  • pannkakan87
    skatergirl81 skrev 2015-02-22 22:48:03 följande:

    Bra initiativ!

    Det är jag som är "anonym gammal" från den andra tråden.

    Ska börja försöka i Jan-Feb 2016, så inte säkert det blir en bebis -16 då det kan ta sin lilla tid men förhoppningsvis går det fort.

    Vi vill vänta tills vi har gift oss i Jan.

    Jag fyller 34 om en månad och min sambo fyller 41, han ville inte ha barn förut men nu vill han. Vi vill ha ett barn bara och helst en flicka om man finge önska


    välkommen! :)

    Tråden är tänkt för oss börjar försöka skaffa barn under 2016! Så det kan mycket säkert vara så att man föder i 2017. Drömmer
  • pannkakan87

    Tänkte jag skulle skriva lite om mig själv här också:

    Jag är 87a från Norrköping, min barnlängtan började för två år sedan och har kommit i vågor sedan dess. Ibland starkare ibland lite mindre påtaglig men alltid närvarande.

    Min sambo och jag planerar att starta bebisverkstaden sista äl i januari eller första i februari - 2016 efter min examen. Jag behöver arbeta de 240 dagar (8mån) för att få en föräldrapenning som är baserad på min nya lön. Annars skulle jag få lägsta fp och det vill vi inte efter att jag bara haft csn i fyra års tid. Obestämd Jag planerar med andra ord att bli gravid direkt med nytt jobb. Lite läskigt beroende på hur chef/kollegor reagerar men känner inte för att vänta längre pga vad andra tycker.

    Jag slutade med p-piller för 1,5 år sen ca. Använder kondom samt säkra perioder som det ser ut nu. Har en väldigt regelbunden menscykel och känner av min ägglossning väldigt väl så hoppas att det kan vara ett tecken på att det inte blir några problem att bli gravid så småningom.Tyst

    Jag ser mig själv som en pojkmamma, vet inte om det är pga att jag helst vill ha en liten flicka och liksom "garderar" mig själv med att ställa in mig på att få en pojke sen. Jag vet dock utan tvekan att jag blivit lika glad för vilket som. Bara barnet är friskt. Men så här inne så spekulerar man ju lite. Drömmer

  • pannkakan87
    marol skrev 2015-02-23 00:32:28 följande:

    Här är jag:

    Född 1989.

    Bor i Linköping.

    Gifter mig i slutet på maj 2015 och planerar att försöka bli gravid med första barnet i samband med det. Antingen gör vi första försöket i början på maj eller i början på juni efter vårt bröllop.

    Har inte använt preventivmedel på 1,5 år när vi ska börja försöka så min kropp lär vara naturlig och i fas i den bemärkelsen iaf. Sen finns det ju såklart andra faktorer som ska stämma, är ju en hel vetenskap tydligen vilket man förstått först som vuxen ;)

    Tycker det känns mer "verkligt/på riktigt" och närmare kontakt att vi boende i Östergötland kan snicksnacka här, man får liksom upp ögonen för att andra i ens närhet faktiskt också planerar, drömmer och längtar - man är inte ensam i denna stad/region :)

    Oavsett om vi är olika gamla och ska börja om olika lång tid så har vi ju den gemensamma nämnaren att vi alla bor i Östergötland. På sistone när jag sitter på bussen eller bara går runt på stan och ser vissa kvinnor så kan jag tänka: Är det där en familjelivare? Kanske delar vi samma dröm om barn och kanske försöker den personen bli gravid? Kanske står den inför samma resa som mig men det syns eller märks inte utanpå. Så har man aldrig reflekterat förut...


    Ja men visst är det spännande! Sen känner jag att det vore väldigt roligt att ha kontakt senare också. Jag menar en fika eller träff med flera familjelivare hade jag tyckt varit jättekul! Jag är inte främmande för att träffa nya kompisar över nätet. Har faktiskt gjort det flera gånger förut (tjejer) och har en nära relation med alla idag. :)

    Vad kul att du ville vara med i tråden! :) Hoppas att vi blir några stycken som kan vara här inne och diskutera från östergötland.

    Hur känner du kring att vara gravid på ditt bröllop? Du kan inte dricka osv men det kanske inte är så viktigt för dig? Jag har ju liknande situation i och med min examen. Jag tänker vänta en extra äl så att jag kan dricka på min examen - fira ordentligt :P Men jag vill inte riskera att skada fostret på något sätt. Det är många som säger att gulkroppen ger barnet näring och alkohol inte påverkar något men det stämmer inte. Fostret kan visst ta skada även om man dricker innan ägget blivit "befruktat". Skadorna kan visa sig när barnet är flera år gammalt till och med. Jag känner att om jag nu planerar att bli gravid så vore det oansvarigt av mig att dricka under tiden. Jag tar examen i början av januari så jag kommer att försöka då i början av februari ungefär. Ägglossningen som sker efteråt med andra ord. :) *längtar*

    Sen är jag lite en sån person som gärna vill njuta maximalt av olika "fenomen" i vardagen. Ex så vill jag bara ha examen i huvudet när det väl är dags för det. Sen när det är över så kan jag börja njuta av bebisverkstaden utan att blanda dessa två. :P På det sättet har jag man nästan alltid något att längta och glädjas åt. Hihi.

    Vad roligt förresten att du ska börja försöka snart! Du kommer att som det ser ut nu, vara först ut i denna tråd ^^
  • pannkakan87
    marol skrev 2015-02-23 11:01:03 följande:
    Då kanske jag är lite fel ute med att hänga här, trodde denna skulle vara en förlängning av den andra tråden :)
    Nej nej det är alltså för de som föder i 2016 och de som försöker i 2016 ^^ Alla är välkomna! Själv vet jag inte om det blir bebis i 2016 eller 17. Det beror ju på hur snabbt det tar sig!
  • pannkakan87

    Vad roligt att vi är så blandade när det kommer till starten på bebisförsöken. Som det ser ut nu så kommer de som börjar först, fortfarande att vara gravida när vi som börjar sist ska köra igång.^^ Kul att kunna utbyta erfarenheter och tankar!

    Är det någon förresten som funderat kring att gå till bm privat? Jag vet om att det finns något som heter Lovisakliniken (tror jag) här i Norrköping g som ska vara bra. Ge en mer tid vid ultraljud och mer familjär känsla. Men vet inte riktigt, bara vad jag hört. :)

  • pannkakan87

    Jag var helt inne på kejsarsnitt för ett tag sen men har helt vänt i tankarna. Jag vill föda vaginalt om det går, men kommer att vara MYCKET noga med att de ska hålla emot när bebisen ska krystas ut för att minska sprickning. Dock känner jag ingen rädsla över kejsarsnitt om det skulle komma dit heller. Känner mig ganska lugn men nu har ju inte jag nån bebis i magen ännu som inte har nån annan väg ut än genom fiffi eller magen. Tungan ute

    Igår när jag och sambon var och handlade så pekade han på bebisavdelningen (med blöjor nappflaskor och sånt) och sa "tänk när vi ska handla här" och gav mig världens leende. Hjärta Längtar som en tokig!

  • pannkakan87
    skatergirl81 skrev 2015-02-25 22:43:21 följande:
    Jag har varit på Lovisakliniken till gynekolog men tyckte inte det var så bra...han tittade typ i fem sekunder sa att allt såg bra ut och tog betalt ....varje gång var det så...så kändes inte som att de tog mina besvär på allvar. Visade sig att det berodde på p-piller sen. Nu kör vi bara med avbrutet och det har funkat bra så är dessutom kroppen redo att göra bebis när det väl är dags.

    Men de kanske är bra på bm grejen....är inte det kostnadsfritt annars men då betalar man om man går privat? Och allt utöver det normala måste de skriva remisser på för de får inte göra någonting tror jag så känns som man lika gärna kan gå på vrinnevi då.

    Jag undrar om det kommer gå att få kejsarsnitt...är så himla rädd att föda. Det är något jag tänker på mycket.
    Tråkigt! Men då kanske det är lika bra att köra vrinnevi då. Det är ju ändå där man ska föda sen. Eventuellt så kan man ju ta ett tidigt ul på Lovisa i alla fall. Det får man ju inte på vrinnevi om man inte har särskilda omständigheter.
  • pannkakan87
    Usagi skrev 2015-03-06 07:01:33 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här med. Vi hade tänkt starta bebisverkstaden i april nästa år. Kanske tidigare då längtan efter syskon kommer smygande. Vi är 27 år och har en dotter på 11 månader.

    Såg att ni som bor i Norrköping undra om Lovisa kliniken. Jag gick hos bm Margareta och är mer än nöjd. Supernoga och väldigt omtänksam och rar. Gjorde ett vul i vecka 8 och gynekologen är väldigt snabb och inte särskilt social. Darja som utför UL är enormt duktig. Tar tid på sig och förklarar allt man ser på skärmen. Kan inte annat än rekommendera Lovisa.


    Å vad spännande! Kul att du skrev om det. Kunde du se fostret i v8? Kan man se att allt ser bra ut då?
    Jag kommer garanterat att göra ett tidigt vul om det gör en lugnare och de kan se redan där om något är fel, begynnande missfall osv.
  • pannkakan87
    Usagi skrev 2015-03-06 07:01:33 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här med. Vi hade tänkt starta bebisverkstaden i april nästa år. Kanske tidigare då längtan efter syskon kommer smygande. Vi är 27 år och har en dotter på 11 månader.

    Såg att ni som bor i Norrköping undra om Lovisa kliniken. Jag gick hos bm Margareta och är mer än nöjd. Supernoga och väldigt omtänksam och rar. Gjorde ett vul i vecka 8 och gynekologen är väldigt snabb och inte särskilt social. Darja som utför UL är enormt duktig. Tar tid på sig och förklarar allt man ser på skärmen. Kan inte annat än rekommendera Lovisa.


    Förresten så är jag också 27 år och tänker starta bebisverkstaden januari/februari nästa år. Bor också i Norrköping!
Svar på tråden Östgötar som planerar barn 2016