Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Leasa bil

    Det är inte billigare än att köpa en bil privat, finns ingen anledning för någon att göra det billigare för kunden. Om du har möjlighet att få en leasingbil från ditt arbete är det en annan sak. Men inte privatleasing, det motsvarar att köpa tvn på avbetalning mer.

  • Studentpappa
    Donum skrev 2015-03-03 16:16:13 följande:
    Låter klokt. De behöver inte vara särskilt gamla för att du ska komma ner väsentligt i pris. Får du dessutom begagnatgaranti så behöver du inte oroa dig för motorras de första åren heller. Plus att du har en inbytesbil när det blir aktuellt med en bil som bättre passar dina ekonomiska förutsättningar.
    Begagnat-garantier ska du inte ha så stora förhoppningar på, jag har en med största omfattningen (från det bolaget) och läser man villkoren så är det i princip ingenting som den täcker. Det är mest friskrivningar även fast det ser ut som guld och gröna skogar i broschyren de delar ut. Då är det bättre att se till att man har en bra försäkring som täcker eventuella skador. Märkesförsäkringen täcker ofta maskinskada till 15000 mil, inte till 100 % så klart men bra mycket bättre än åtminstone min garanti. 
  • Studentpappa
    Donum skrev 2015-03-03 19:54:13 följande:

    Jag är nöjd med villkoren i den begagnatgarantin jag har. Den täcker t ex maskinskada upp till 13 000 mil alt. 1500 mil från köpedatum. Men givetvis ska man ha försäkring också.


    Det står det att min gör också, sen när jag letade reda på villkoren om inte.... Sen en jävla massa om. Sen är det i princip ett lotteri om de godkänner skadan, det görs efter det har blivit lagat av verkstaden. Så om det kan härledas till alla dessa om så får jag betala själv.
  • Studentpappa
    Donum skrev 2015-03-03 21:32:47 följande:

    Det är inte "en jävla massa om" i min. Hur som helst, så är det dyrare för TS att leasa än att köpa en bättre begagnad.


    Ja det säger jag inget om, jag pratar bara skit om min garanti som följde med bilen. Det finns säkert bra garantier.
Svar på tråden Leasa bil