• Anonym (!!!)

    Biomamman springer här som om hon bodde här!!!

    Min sambo har en son som vi har vv. Rätt som det är klampar hans mamma in utan att ens ringa på! Vad gör man?!

  • Svar på tråden Biomamman springer här som om hon bodde här!!!
  • Anonym (samma här)

    Hade samma problem med mitt bonusbarns mamma också, för nått år sen. I början gick hon bara in och ropade "Hallå!" i hallen och klampade sen igenom lägenheten till sin dotterns rum, innan man ens hunnit svara. 

    Efter att min pojkvän började säga till henne klampade hon istället in i dotterns rum EFTER att vi hade svarat..

    Efter rejält med skäll från min pojkvän började hon komma när bara dottern var hemma, och övertalade henne att släppa in henne. Eller så kom hon tillsammans med dottern (som hade hemnyckel) och lät dottern gå in först och kontrollera att ingen annan var hemma, innan hon klev in. Kom på henne med det när jag var hemma sjuk en gång.

    Ja, efter varje gång detta har skett bakom ryggen på oss har pojkvännen ringt och skällt och skrikit åt henne i telefonen. Inte så pedagogiskt, men hon lyssnar ju inte annars.. Efter det slapp vi henne inne i lägenheten.

    Nu har vi fixat så att dottern har ett rum med egen entré till hallen, av helt andra skäl, så nu går mamman in utan att knacka på. Men då är det bara i dotterns rum och inte resten av lägenheten i alla fall.

  • Anonym (Välj själv)
    Anonym (håll i hatten) skrev 2015-02-26 12:36:53 följande:
    Funkar det inte fint med mamma och bonusmamma?
    Bonusmamma? Vad är det för wt uttryck. Heter väl för tusan styvmor och inget annat......
  • BioBonus
    Anonym (Välj själv) skrev 2015-02-27 07:48:54 följande:
    Bonusmamma? Vad är det för wt uttryck. Heter väl för tusan styvmor och inget annat......
    Well - det finns flera ord för samma roll :)
  • Ess
    Anonym (Välj själv) skrev 2015-02-27 07:48:54 följande:
    Bonusmamma? Vad är det för wt uttryck. Heter väl för tusan styvmor och inget annat......
    Dom kan även ta det ordet och stoppa där solen inte lyser. Förstår inte meningen att det ska låtsas va en sk kärnfamilj när det aldrig ens kommer i närheten.

    Barnen har en mamma och en pappa och det är deras sak att ansvara för barnen, sen kan det kallas bonus/styvmamma hur mycket som helst, rättigheterna och skyldigheterna ökar inte något för det.
  • Anonym (Inte ok)

    Var står din sambo i detta? Tycker han att det är ok? Jag skulle aldrig tillåta det hemma hos oss men vet också att även min sambo skulle bli galen om hon bara klev in. I början var vi oroliga att hon skulle gå in när inte vi var hemma. Vi vet inte om det någonsin har skett men i så fall hade vi polisanmält henne för hemfridsbrott. 

  • sextiotalist
    Anonym (Välj själv) skrev 2015-02-27 07:48:54 följande:
    Bonusmamma? Vad är det för wt uttryck. Heter väl för tusan styvmor och inget annat......
    Styvmamma är det väl ingen som säger nuförtiden.
  • Kasperina

    Jag tycker inte det är ok, och begriper inte hur folk kan bete sig så.
    Mitt ex och jag byggde ett hus tillsammans som han bor kvar i. Han är singel. Den dag jag flyttade ut började jag ringa på när jag kom dit för att hälsa på, eller för att överlämna vårt barn. Det är inte mitt hem längre, alltså är jag besökare, och besökare ringer/knackar på dörren.

  • Gladhannapanna

    Jag brukar ringa på dörren och sedan gå in hemma hos mina föräldrar men inte till mina syskon. Samma hos makens föräldrar, där går han rakt in. Det är ingen som går rakt in hos oss, det hör till vanligt hyfs att man inte går in objuden till andra! Hos oss passerar man oftast vardagsrumsfönstret när man går till ytterdörren och om mina syskon eller föräldrar får ögonkontakt med oss genom rutan händer det att de kliver in, men inte annars!

    Om min man hade barn sedan innan skulle jag tycka att det var jobbigt om dess mamma klev rakt in! 

    Har hänt att jag lämna hem kompisar till barnen och då har ju de gått rakt in hemma hos sig själva, då har jag stått i hallen och ropat "hallå, nu lämnar jag in Lisa" Känns som om man vill lämna över barnet, men känns inte helt ok att bara gå in. Har gällt små barn, nu ser man bara till att barnet öppnar dörren innan man går. 

  • Anonym (herregud)

    Ställen är det visst gott om. Ni har vv .(punkt).

    såg du punkten?

    Det är fint och bra att föräldrar är en del av barnen även på den andres vecka. Men det finns något som heter hyfs. Det är ditt hem 100% och barnets 50%

    Hemma hos dej gäller dina regler. Ok att du kanske måste anpassa och ni måste samarbeta en del runt barnet. Men i ditt hem klampas det inte in. Du som reagerar måste förklara för henne att det inte är ok och hur du vill att hon gör istället. Inte sambon. Det är ditt hem och din irritation. om han ska säga ifrån åt dej kan hon uppfatta det helt fel. Så det är bättre om du gör det själv.

    Ex. Personer har inte fri tillgång till barnens hem. De får inte gå in och ta för sej hämta kläder och dyl bara för att barnet kan öppna dörren.

    Jag är så förbannad så nästa gång mitt ex går in här så kommer jag att gå in till honom och gömma räkor i gardiner och i möbler och ta mej fan överallt.

    Skärpning alla ex. Uppför er som folk eller hämnden är ljuv.

Svar på tråden Biomamman springer här som om hon bodde här!!!