Inlägg från: Lillaloppa |Visa alla inlägg
  • Lillaloppa

    10 månaders vill nästan bara amma..

    Har varit i samma situation, sonen är idag 18 månader och äter bra! Blev jättestressad av att han inte åt, tyckte jag provade allt! Men han var helt enkelt inte redo. BVC rådde mig att sluta amma på natten, men det var inte det som var problemet (jag slutade inte). Han har hållit sin kurva, men är knappast någon tungviktare. Han ammade mestadels tills han blev 10-11 månader och började äta bra vid ca 14-15 månader.

    Fortsätt erbjuda olika saker. Min son har aldrig tyckt om burkmat, gröt eller välling. Han tar inte flaska eller napp. Han blev mer intresserad när han fick vår mat, med mer smak! Kryddor och tom vitlök gick hem! Smoothies i klämpåse har också varit en räddning.

    Idag är han väl fortfarande ganska kräsen, men provar mer och mer och äter jättebra av det han gillar. Dock kan vi fortfarande behöva roa honom vid matbordet, trots att det sägs att det är dumt. Vad gör man inte? Han har helt enkelt inte ro att sitta stilla och äta, men läser vi en bok samtidigt går det jättebra. Han äter själv tills han tröttnar och så hjälper vi till med det sista. Vi brukar tända ljus på bordet också, så att han har något att titta på. Sedan är det alltid trassel med maten då han är sjuk eller får tänder, men det är ju förståeligt!

    Slutligen, gör det aldrig till en kamp, även om det är lättare sagt än gjort! Barn kan använda maten som ett maktmedel, eftersom det är något de kan kontrollera. Matsituationen ska vara en positiv upplevelse! Lycka till och ha tålamod!

  • Lillaloppa
    SweetJune skrev 2015-03-01 07:47:41 följande:

    Ni som var varit med om samma situation, ni var inte oroliga att era barn skulle ha järnbrist? Om järn nu är så viktigt varför kollar BVC inte upp det, dvs om ens barn har järnbrist. Man tar inte prov på så små barn..men de får d-droppar för de behöver d-vitamin.


    Det var aldrig någon som pratade om järn eller annan vitamin/mineralbrist med oss, men sonen höll ju sin kurva. Har försökt se till att laga järnrik mat eftersom han inte heller äter de berikade produkterna som gröt och välling.
Svar på tråden 10 månaders vill nästan bara amma..