• tessan27

    Kvinna! Adhd diagnos i vuxen ålder!

    Jag håller på med utredning nu. Är 37 år och det är ingen som skulle tro att jag har adhd. Nu tror jag själv mer på Add dock. Jag är också oftast orkeslös och glömmer saker. Är delvis sjukskriven, men klarar av mitt jobb bra. Men blir ofta disträ. Med min utredning så hoppas jag få mer förståelse från både mig själv och personer i min närhet.

  • tessan27

    Jag har jättesvårt att komma igång med saker, är väldigt rörig och det blir stökigt bara jag kommer innanför dörren här hemma. Jättesvårt att strukturera. Gör alltid allt i sista minuten. Jag vet oftast långt innan vad jag ska göra men jag kan inte börja. Jag har också en depression. Utmattnings depression.

    På tisdag ska jag på mitt 3:e möte med psykologen som gör min utredning.

    Är även i startgroparna för en utredning på min 9 åriga dotter också. Så det är lite mycket just nu. Samtidigt som vi utreder eventuell immunbrist hos sonen som är 4 år. Dottern har redan det. Så det är någonting hela tiden så inte så konstigt att man blir utmattad.

  • tessan27

    Jag vände mig till VC och berättade om mina misstankar och bad om en remiss till psykiatrin. Det fixade läkaren på en gång.

  • tessan27

    Var till psykologen för del 3 av min utredning idag. Vilka tester... kände mig förvirrad av alla frågor och grejer som jag fick göra. Var mycket inlärnings tester idag. Kände mig sådär lagom smart och lagom dum idag. Ibland känns det verkligen som att jag inte kommer att få någon diagnos. Idag tyckte hon att det verkade som att jag hade dåligt självförtroende vilket stämmer väldigt bra.

    Ni dom gjort utredningen redan. Hur var den för er och hur många gånger träffade ni psykologen.

  • tessan27

    Jag har sambo sedan 14 år och 2 barn 9 och 4. Känner mig nästan dagligen lat och otillräcklig här hemma när jag inte orkar ta tag i saker. Nu är vi i och för sig sjuka här hemma just nu. Sonen har varit riktigt dålig, och när barnen är sjuka så funkar jag ännu sämre. Det blir om möjligt ännu mindre gjort. Jag blir lixom helt handlingsförlamad.

  • tessan27

    Hade glömt bort den här tråden. Jag har nu fått min diagnos. Adhd blev det inte Add som jag trodde. Och depression också. Känner mig halv död största delen av dygnet och har nu blivit sjukskriven 50 %. Känns riktigt bra att utredningen och väntan på svar är över. Ska få träffa läkare om 2 veckor så får vi se vad han säger om tex medicinering. Ska även få gå 3 gånger hos en arbetsterapeut. Hoppas på att få lite bra verktyg för att kunna hantera detta bättre.

    Det känns som att depressionen blivit värre dock.

Svar på tråden Kvinna! Adhd diagnos i vuxen ålder!