• Michael 310

    När är det okej att sjukanmäla sig?

    Anonym (Near) skrev 2015-03-02 14:50:37 följande:

    Hm, vill inte komma med pekpinnar, men jag tycker fortfarande att det är dålig moral att inte jobba när man är symptomfri. Och jag tycks vara ensam om det, tydligen. Ingen som tycker som jag?

    På min arbetsplats är det "normalt" att gå till jobbet när man är lite krasslig. Några alvedon brukar hjälpa och de flesta brukar inte bli sämre för att de jobbar. Visst har det hänt, en som fick lunginflammation, men det hade förmodligen hänt ändå. Och att kollegan skulle bli sjukare om hon jobbat idag köper jag inte. Alla vi andra hade sannolikt släpat oss dit, till och med om vi hade lite feber, det är bara hon som sticker ut och sjukskriver sig så fort hon är det minsta sjuk.

    Vet att detta kan låta lite extremt men jag tror inte att vi är ensamma om det och det krävs på en arbetsplats med höga krav och ambitionsnivå. Därför blir det problem när hon avviker. Blir nyfiken på var ni jobbar, eftersom det finns utrymme att vara så mycket sjuka. 


    Va bra om den symptomfria kollegan fortfarande smittar och flera andra blir tvungna att vara hemma ett par dagar med... Säkert billigare för arbetsgivaren och mindre arbetsbörda för övriga då.

    På min arbetsplats uppmanar dom oss att vara hemma om vi är minsta lilla sjuk.
Svar på tråden När är det okej att sjukanmäla sig?