• Anonym (Desperat)

    Biter sig kvar i huset, jag kommer inte vidare

    Hej, har snart helt slut på krafter känner jag och behöver tips och stöd från er som kanske varit i liknande situation?

    Vi kom gemensamt fram till under julhelgerna att vi borde gå skilda vägar efter lång tid av icke fungerande relation. Sedemera har detta byts till att det är jag som är boven i dramat, jag är den som vill lämna, det är jag som är syndabocken.

    Alla medel att hitta nya boenden och "komma vidare" är upplåsta i huset. Ingen av oss kan leta nya boenden förrän huset är sålt.

    Jag vill hålla en fortsatt god relation för våra barns skull men känner att det börjar bli svårt då "mitt ex" säger att hon tänker bo kvar till hon känner sig redo, det kan dröja ett år...?!!? vem vet säger hon.

    Att sälja hus och hitta nya boenden kan vara en lång process och jag känner mig extremt stressad av situationen och vill börja ta tag i detta NU, men kommer inte framåt.

    Vet inte om jag ska forcera detta medan jag fortfarande har krafter kvar eller vilka alternativ som finns. I begreppet forcera tänker jag att boka tid hos medlare/familjerådgivare ingår.

    Någon med erfarenhet som jag vara ett stöd?

    mvh pappan

  • Svar på tråden Biter sig kvar i huset, jag kommer inte vidare
  • Anonym (Desperat)

    Ingen av oss har tyvärr råd att köpa ut den andre. Jag vill till varje pris sköta detta snyggt så vi kan ha en fungerande relation resten av livet för barnens skull, och kanske även för vår skull också.... jag vet inte, skuldkänslorna över att vara den som bryter sönder familjen är nästan övermäktiga... men jag har inte gjort nåt ont, förutom insett att jag inte har några känslor kvar.

Svar på tråden Biter sig kvar i huset, jag kommer inte vidare