• Daz

    Imorgon ska jag börja med 5:2

    Hej!
    Imorgon är det dag. Då ska jag starta min 5:2 diet. Vill tappa 5 kilo, fast helst 10 och jag har verkligen prövat allt. Nu tänker jag ge mig på den här nya varianten med fasta två dagar i veckan. Jag har valt måndag och onsdag som fastedagar. 

    Finns det någon som kan inspirera mig och delge framgångshistorier? Har ni lyckats med 5:2? svårt, lätt, snabbt? Bästa tipsen? 

    Tacksam för att ni vill dela med er

  • Svar på tråden Imorgon ska jag börja med 5:2
  • Daz

    å, det låter som en dröm att gå ner 10 kg! Hoppas att min kropp svarar bra på det här. 

    Japp, började med en ätardag, imorgon ons blir alltså första dagen med 500kcl. Följer Lifesums upplägg på 5:2. Enligt den appen ska jag äta ca 2200 kcl på ätardagarna och 500kcl på fastedagarna. 

    Läste lite på nätet och det står att det är vanlligt att gå ner ca 5 kg på 4-5 veckor. Låter perfekt tycker jag. Hoppas verkligen att detta funkar!

  • Daz

    Nu har jag ätit enligt 5:2 i en månad och jag tycker att det funkar bra. fastedagarna känner jag mig full av energi och har lite svårt att sova på kvällen. Har inte tappat i vikt nämnvärt, kanske ett kilo. Men att kunna äta som vanligt 5 dagar gör det värt att fasta 2. 

    Känner mig aldrig hungrig, har inte dåligt samvete som jag hade med tex viktväktarna, för att man fuskade när man blev hungrig och pointsen var slut.

    Det känns som att den här kosthållningen gör att jag får ett sundare förhållande till mat. En vinst för mig bara det!

Svar på tråden Imorgon ska jag börja med 5:2