Inlägg från: Acinorev |Visa alla inlägg
  • Acinorev

    Min son vill inte vara hos mig

    Hej. Först och främst - hur gammal är din son?

    Det är nog en fullt naturlig känsla hos barnet och har nog inte med dig som pappa att göra egentligen. Men visst svider det oavsett.

    Sonen går igenom en sorgeprocess han med. Alla barns önskan är nog ändå att ha föräldrarna tillsammans.

    Ta det med ro och ha tillit till att framtiden kommer bli bra.

    Det bästa hade nog varit om ni satte er ner tillsammans med sonen och pratade med honom på ett plan som han förstår. Få honom att bli trygg i den nya konstellationen och skynda långsamt. Det blir bättre.

  • Acinorev
    21gram skrev 2015-03-03 08:16:52 följande:

    Han är fyra år.

    När vi pratade med honom i helgen så var han eld och lågor. Jag förstår att han behöver bearbeta, men det gör ont att han ratar mig även om det inte är medvetet. :/


    - there is no try, only do -
    Som någon annan skrev så är det väldigt bra att du och mamman har en god kommunikation och kan ta er igenom detta tillsammans.

    Och som tidigare sagt - ge det tid. Jag förstår att det gör ont, men det blir bättre.

    Sätt er ner tillsammans igen och låt honom få uttrycka sina känslor samtidigt som ni visar att detta är något bra. För det kan det vara om man tillåter det vara så.
  • Acinorev
    tankfull skrev 2015-03-03 09:15:06 följande:

    Det är ett ganska litet barn du har och han/hon känner säkert trygghet i den "vanliga situationen", att bo på ett visst ställe och där finns mamma alltid och du också fast inte lika ofta. Jag tror precis som de andra sagt att det inte är för att rata dig. Men jag kan verkligen förstå att det gör ont i dig just nu. Men om du kan låta bli att visa alltför mycket känslor för barnet är det bäst - visa dem för andra vuxna istället! Och det kanske blir tufft ett tag framöver med ett ledset barn. Jag förstår att man inte bara åker sådär långt för att stanna en stund, men om barnet inte är alls vant att vara själv med dig längre stunder(??) så tänker jag att om det skulle gå att lösa på något sätt kunde du stanna över på mammans ort och börja med att ha barnet själv där. Men det kanske är för krångligt, vad vet jag.


    Klokt!
Svar på tråden Min son vill inte vara hos mig