• Zoja

    Fler med körrädsla som vill/ska ta körkort?

    Om du är så rädd borde du inte köra. 

    Läs på om körkortsteori så att du kan det och känner dig säker på alla regler, skyltar etc innan du sätter dig i en bil igen. Så behöver du inte vara rädd för den delen i alla fall. Och börja köra på en stor parkeringsplats när det inte står så många bilar där så lär du dig hur bilen fungerar utan att behöva tänka på andra fordon.

    Halkkörningen är inget att vara orolig för, bilen glider lite i kurvorna men det är inget annat som händer.

  • Zoja
    Anonym (Likadan) skrev 2015-03-03 13:48:18 följande:

    Hej!

    Förstår inte de svar du fått? Jag har alltid varit rädd för att köra, är det lite fortfarande ärligt, fast det gått 8 år. Jag kör jättebra, har inte m saken att göra. Jag tror bara att jag tar in alla intryck hela tiden och har lite "livlig fantasi", alltså ser saker som skulle kunna hända. Tycker mest att andra kör som galningar nu .

    Det gäller att köra mycket bara, de perioder jag gjort det blir jag lugnare.

    Kommer säkert gå bra! Lyssna på din körskollärare!


    TS skriver "jag är själv väldigt rädd för att köra bil, rädd för att göra fel och orsaka en olycka, " och "Jag tycker det är så mycket att hålla koll på, både hur man kör och sedan trafiken och alla cyklister och skyltarna. Har redan ångest över halkkörningen, jag är verkligen rädd för att tappa kontrollen över bilen" 

    Är man så rädd ska man inte köra bil bland andra fordon. Det bättre att bli säker på de delar hon är rädd för innan hon kör mer. Så att hen inte blir en trafikfara för andra genom att bland annat köra överdrivet försiktigt och långsamt.
  • Zoja
    Anonym (Bella) skrev 2015-03-04 22:28:05 följande:

    Jag var väldigt rädd och osäker innan jag började övningsköra hemma vid 16 års ålder och den där rädslan släppte först ca 1,5 år senare. Jag tog körkort några veckor efter min 18 års dag och idag är jag inte rädd när jag kör. Det hela är ju en ny sak, någonting man aldrig gjort förut och det är klart att man kan bli osäker och rädd! Det är inte alls konstigt! Det vore snarare konstigt om man inte var osäker alls utan istället gick in med föreställningen om att man kan och vet allt med att köra bil. DÅ tycker jag att man är en fara i trafiken, för alla kan göra misstag och ingen är odödlig.


    Men det är skillnad på att vara nervös/osäker och att vara riktigt rädd. TS beskriver att hon är rädd för allt som har med bilkörning att göra, då ska man inte ut i trafiken direkt. 

    Att veta sina gränser och respektera de faror som finns när man kör ska man absolut göra.
Svar på tråden Fler med körrädsla som vill/ska ta körkort?