Inlägg från: Eivie |Visa alla inlägg
  • Eivie

    Student behöver akut hjälp

    Vad är det du vill ha hjälp med exakt?

    Grammatik? Stavning? Synpunkter på innehåll? Retoriktips?

    Generellt sett tycker jag att din text är svårläst. Den flyter inte och är såpass inkorrekt att den blir svår att förstå.

    Av det jag förstod av din text så tycker jag att ditt budskap är onyanserat och att du som författare känns osympatisk. Vem är du att döma människor som brutit kontakt med en förälder? Det kan finnas alla möjliga förklaringar till ett sådant beslut - mer välgrundade förklaringar än de ganska barnsliga du anger i texten.

    Är det ett tilldelat ämne eller har ni fått välja fritt? Är tanken med uppgiften att ni ska debattera mot varandra i klassen eller helt enkelt hålla ett argumenterande tal?

  • Eivie
    Adel85 skrev 2015-03-04 11:32:12 följande:
    Allt möjligt

    Jag har inte skrivit att jag ska döma människor. Jag vill ha att staten stiftar en ny lag att skydda om föräldrarna. Kan du förklara till mig varför tycker du att mina förklaringar är ganska barnsliga. Det är informerande tal

    Landet som jag kommer ifrån bestraffar de som slutit kontakt med sina föräldrar med böter eller fängelse.
    Det du har skrivit är en argumenterande text där du presenterar dina åsikter. Du har fått kommentarer tidigare på vad ett informerande tal borde innehålla.

    De åsikter du presenterar i denna text tolkar jag som att du dömer dessa människor. Det spelar ingen roll om du skriver att du dömer dem eller ej.

    En sådan lag vore absurd. "Barn" som betalar skatt under sitt liv bidrar till att ta hand om sina gamla föräldrar, mer än så har de absolut ingen skyldighet till.

    Du anger skäl i stil med att barnen inte har lust att ta hand om föräldrarna och därför ska straffas. Det är ett barnsligt sätt att resonera. Av min erfarenhet ligger mycket mer till grund för att man ska ta ett sådant stort beslut som att bryta kontakten med en förälder såsom exempelvis försummelse, misshandel osv. En kärleksfull relation innebär osannolikt ett avståndstagande. Även om så är fallet att man helt enkelt inte vill ta hand om sina föräldrar så räcker det också som skäl enligt mig. Föräldrar har valt att skaffa barn, inte tvärtom. Det innebär inte någon livslång skuld till föräldrarna att ha blivit född.
Svar på tråden Student behöver akut hjälp