Inlägg från: Anonym (Irriterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Irriterad)

    Så förbannat trött på allt jämställdhetssnack!

    LO ordförande Karl-Petter sitter i morgonsoffan och pratar om hur synd det är om kvinnor som inte får jobba heltid, för enligt honom vill alla kvinnor göra det. Jobbar män heltid ska kvinnorna också göra det bla, bla, bla.....Det klassiska jämställdhets(skit)snacket.

    Jag blir så irriterad på att han inte kan fatta att en del kvinnor väljer själva att jobba halvtid för att de vill. Många kvinnor vill ha mer tid till familj och hem. Alla mammor vill inte ut och jobba heltid så fort barnet är 1 år.

    Jag har själv valt att jobba halvtid för att jag ville ha mer tid till mina barn, har också vänner som gjort samma val.

    Om han bara kunde lägga ner sitt skitsnack, saker som han inte har en aning om.

  • Svar på tråden Så förbannat trött på allt jämställdhetssnack!
  • Anonym (Irriterad)
    Har gjort det skrev 2015-03-04 10:10:08 följande:

    Man så kan du ju inte tänka! Det går ju emot hela den socialistiska tanken på att alla måste tycka likadant hela tiden. Att vilja vara hemma med barnen är förmodligen osolidariskt dessutom!


    Jag är för valfrihet och det betyder att jag är så långt ifrån socialist man kan bli!
    Han drar alla kvinnor över en kam, alla ska vilja lika, typiskt socialistiskt skitsnack.
  • Anonym (Irriterad)
    Flizus skrev 2015-03-04 10:14:35 följande:
    Du kanske ska flytta till Saudiarabien?
    Du kan göra det! Och kommunisterna kan flytta till Nordkorea.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Val) skrev 2015-03-04 10:36:16 följande:
    Är det då inte bra om varje människa själv kan VÄLJA om de vill arbeta hel- eller deltid?
    Ja men på honom o alla de andra röda med förresten låter det som att alla kvinnor vill det och att det nästan blir något onormalt att vilja jobba halvtid, för att istället ägna sig åt sina barn o så vidare.
  • Anonym (Irriterad)
    got skrev 2015-03-04 11:57:39 följande:
    Fast så uppfattar inte jag denna debatten. Jag uppfattar att de vill att alla ska ha möjlighet att ha 100% i botten för att kunna ha rätt att gå upp i tid när barnen är stora eller om något händer i familjen som gör att man behöver ändra sin inkomst. Det är väl aldrig någon som pratat om att man vill ta bort möjligheten för småbarnsföräldrar att gå ner i tjänst? 

    Istället för att se det som pekpinnar kan du väl se det som omsorg för att du ska kunna försörja dig och dina barn ifall något oförutsett händer (skilsmässa/ sjukdom/död). Det är inte bara att stega upp till sin arbetsgivare och meddela att man numera behöver arbeta 100% för att få ekonomin att gå ihop om man tidigare arbetat t ex 50%.
    Man kan klara sig med att "bara" arbeta 75%, många av mina vänner gör det och det går. Det är ju så som alla vet att kvinnorna drar det tyngsta lasset hemma så de allra flesta skulle nog tycka att arbetsbördan lättade om de kunde arbeta mindre. Det är synd att pengar ska vara så avgörande i denna fråga, istället blir det väl att ensamstående arbetar slut på sig och då kommer det kostnader för sjukskrivning och sjukvård etc.

    Sedan hur det ska bli jämställt på hemmaplan med arbetet där, det får ju varje familj ta ansvar för att lösa, inget politiker ska lägga sig i.
  • Anonym (Irriterad)
    Flizus skrev 2015-03-04 12:51:19 följande:
    Vilka är "man"? Ensamstående, lågavlönade kvinnor? Ja, det kanske går om det aldrig gör några roliga utflykter på fritiden, aldrig köper nya kläder utan bara begagnade, barnen aldrig får ha kalas, barnen aldrig får gå på andras kalas eftersom dom inte har råd med present att ta med, aldrig handlar någon god mat utan bara äter makaroner. Och naturligtvis så finns semesterresor inte ens i medvetandet.
    Så du menar att man ska sitta hemma och glo bara för att man inte jobbar heltid?

    Present som kostar 30-40:- har nog även en deltidsarbetande råd med. Det finns ingen anledning att överdriva. 

    "man" är för mig min kompis om lever ensam med sin son, hon har jobbat 75% länge, hon är väl duktig på att spara och placera då, för de äter inte makroner varje dag. En annan familj där bara hon i familjen jobbar, 75%, hennes man har varit arbetslös i 8 år och har ingen inkomst nu. De har hus och det verkar funka.
  • Anonym (Irriterad)
    got skrev 2015-03-04 13:45:36 följande:
    Det där med att leva på 75% och ha hus beror ju, åter igen, på vad man har för inkomst. Det beror också på var man har sitt hus. Hur man "fick" det, köpte, arv, vinst från annat boende? Visst finns det gott om exempel på människor som klarar av det. Min syster jobbarn 80% med två barn varannan vecka. De äter inte heller makaroner varje vecka. Men du måste öppna ögonen och se att alla har det inte så. Bara för att det är sant för dig behöver det inte vara det för alla.

    Åter igen, vad är problemet med att ha en 100% tjänst i botten och sedan gå ner och jobba 75. Varför är det så viktigt att tjänsten är just på 75%?
    Det är väl inga problem med att ha det. Jag tänker nog mer att det kan bli en press för dagens kvinnor, framförallt från politiker, som till stor del formar hur samhället ska vara. Utöver hemmet och barn ska de också nu kunna jobba heltid för att vara superwoman. Sedan finns det såklart de kvinnor som tycker om att jobba heltid, och då är det nemas problemas.

    Tänkte inte så mycket på det ekonomiska när jag skrev detta inlägg.


  • Anonym (Irriterad)
    SpanskaFlugan skrev 2015-03-04 15:21:15 följande:
    Rent spontant tror jag han har bättre koll än dig med din anekdotiska bevisföring.... Du och dina vänner representerar långt ifrån Sveriges alla kvinnor. Ni är inte ens en statistisk säker kontrollgrupp.
    Sossar har inte koll på någonting.
  • Anonym (Irriterad)
    manmanne skrev 2015-03-04 15:51:54 följande:
    Finns det människor som inte får arbeta 100% om de vill?
    Finns gör det ju, men de är nog få. Min kusin som jobbar inom vården har i flera år arbetat 75%, nu ville hon upp till 100% och det var inga problem.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (C) skrev 2015-03-04 16:16:07 följande:

    Kollade precis i platsbanken och första annonsen var ett företag som öppnar nytt äldreboende så de söker 30 undersköterskor för lika många DELTIDSTJÄNSTER! Det är det normala inom den branschen. Det är problematiskt och behöver verkligen ändras.


    Om undersköterskebranschen hade varit mansdominerad, hade det sett annorlunda ut då?
  • Anonym (Irriterad)
    asdqwe skrev 2015-03-05 20:05:46 följande:

    Instämmer. Dessutom blir jag irriterad på allt snack om att kvinnor är minst lika intresserade av att satsa på sin karriär som män och att det är ett tecken på diskriminering när könsfördelningen bland höga poster inte är 50% mellan könen eller att kvinnor tjänar mindre än män. Faktum är att det finns en utbredd anti-karriärkultur bland de flesta kvinnor, som gör att de oftare tänker på barn och fritid istället för att jobba. På samma sätt som att det finns en anti-pluggkultur hos pojkar. Ingen skulle dock komma på tanken att kvotera skolbetyg.


    Idag har kvinnor all möjlighet att plugga vidare på högskola, ändå så väljer de sådana jobb inom tex vården där de här problemen finns.
     Ansvaret ligger till största del hos de själva. Jag pluggade själv vidare och har idag ett bra jobb. Varför tar de inte ett jobb inom industrin istället? Där kan jag säga att de flesta tjänar som männen trots att de oftast har förmånen att få lättare jobb än männen.

    Som sagt valet är fritt, och då går det inte att skylla sin arbetssituation på att det inte är jämställt.

    Det gör mig irriterad!
  • Anonym (Irriterad)
    suziz skrev 2015-03-06 10:59:08 följande:
    Flickor fostras i omhändertagande från de är pyttesmå, varför tror du att de väljer att jobba inom vården? Valet är fritt men våra val formas av våran uppväxt och de förväntningar som läggs på oss.

    Vi vill väl att de människor som är lämpade att jobba inom vården jobbar där, troligtvis är kvinnor generellt bättre på omvårdnad än män (biologiskt). Men det är inte det som är problemet, problemet är ju att kvinnliga intressen och yrken inte anses vara lika mycket värda som traditionella manliga.

    Sjuksköterskor har väl visst pluggat vidare, varför är inte deras utbildning lika mycket värd som en teknikutbildning?

    Jag läste en intressant artikel om var alla kvinnor inom datorteknik tog vägen, för det var tydligen kvinnor som dominerade det området innan hemdatorerna kom. Det som hände vara att föräldrar köpte datorer till sina söner inte döttrar, pojkarna låg därmed långt före flickorna när utbildningen startade och flickorna gav upp helt enkelt eftersom de låg så långt efter.
    http://www.npr.org/blogs/money/2014/10/21/357629765/when-women-stopped-coding

    Det värsta jag gjort i hela mitt liv var ett sommarjobb på en demensavdelning. Jag beundrar verkligen de som jobbar inom vården, varför kan inte deras jobb värderas högre istället för att de som passar inom vården måste söka sig till andra jobb för att få chansen att jobba heltid?

    Alla som jobbar inom vården har faktiskt inte småbarn så de vill jobba deltid.
    Jo men då ska man heller inte välja att plugga till sjuksköterska. Om fler väljer att inte utbildar sig till det så kanske det kan börja hända saker inom det området och att en förändring är ett måste. Så fortfarande har man ett val.
  • Anonym (Irriterad)
    Sneeze skrev 2015-03-06 11:20:23 följande:
    Nu pratade han ju inte om de kvinnor som själva valt att arbeta deltid. Han pratar om alla de kvinnor som VILL jobba heltid, men inte får det eftersom de bara erbjuds deltider. Det är en väsentlig skillnad.
    Bara för att du valt att arbeta deltid betyder det inte att alla andra kvinnor vill göra det, barn eller inte.

    Jag skulle vilja påstå att han vet betydligt mer om kvinnors villkor på arbetsmarknaden än vad du gör.
    En vacker dag är dina barn så stora att du kanske vill jobba heltid igen. Då kanske du ser saken från en annan synvinkel.
    Och det beror ju till stor del på att kvinnor väljer jobb där det är svårt att få heltid. Man kanske ska ta sig en funderare på om det verkligen är det man vill jobba med eller om man kan tänka sig att söka till en annan bransch.
  • Anonym (Irriterad)
    Kim Possible skrev 2015-03-06 13:00:28 följande:

    Men jag förstår fortfarande inte hur man kan bli irriterad på att andra kvinnor vill ha rätt att arbeta heltid, hur kan det bli en så stor sten i skon? 

    Visst kan man uppmuntra kvinnor till att inte bara rent slentrianmässigt välja arbeten inom vård och omsorg, utan mer efter intresse, men det förändrar ju inte saken för de som ändå väljer de yrkeskategorierna. Oavsett om de är kvinnor eller män. 

    Förmodligen finns det en hel del män inom vård och äldreomsorg t ex som även de skulle vilja ha en heltidstjänst, men som inte får det. Är det ok att _de_ vill arbeta heltid? 

    Som jag skrev i första inlägget så blir det lätt ett moment 22 med deltidsanställningar. För att få vidareutbildning/fortbildning och kurser så krävs att du har en heltids tillsvidareanställning, det är inget (oftast) som ges till deltidare eller timanställda. Men för att få en heltidsanställning krävs i många fall just att du har de där fortbildningarna och kurserna. Som du då inte får pga att du enbart har en deltidsanställning. Osv osv osv.


    En man som jobbar inom vård och äldreomsorgen ska ha samma villkor som en kvinna med det yrket. Lika jobb ska ha samma betalt. Ville han ha en heltidstjänst så skulle han valt ett annat jobb, precis som alla kvinnor skulle gjort som jobbar med inom hemtjänsten o vården.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Ll) skrev 2015-03-06 13:28:01 följande:
    Ja, kanske skulle INGEN jobba inom vården istället. Gu' va bra det skulle va'! .............
    Det kanske är det som måste till, för att politiker ska få upp ögonen. Det är år 2015 och än så länge har det inte skett någon förbättring. Varför inte bara acceptera att vissa jobb är så och väljer man ett sådant jobb så finns de ingen anledning att börja klaga.
Svar på tråden Så förbannat trött på allt jämställdhetssnack!