• Anonym (Ylva)

    Flickan far illa, men socialen lyssnar inte!

    Jag gör en väldigt lång och invecklad historia kort nu;

    En släkting till mig har ett barn som bor med sin mamma på heltid. De har fortfarande delad vårdnad om barnet men så fort min släkting (kan kalla honom Oskar) tar kontakt med mamman så hotar hon honom och skriker att hon ska göra en väldans massa skit om han så mycket som närmar sig. Oskar har backat för att han inte vill att barnet ska må dåligt på något sätt, men samtidigt vet han och alla andra att mamman inte tar hand om barnet.

    De gånger Oskar ringt till mamman för att prata med henne om situationen har han ringt på vardagskvällarna då han tagit för givet att barnet sover. Men trots att klockan har varit 22-23 har barnet varit uppe och mamman stupfull. (Barnet är under 6 år.)

    Mamman dricker väldigt mycket alkohol, nästan varje dag. Hon skriker på sina barn och misshandlar dem psykiskt. Hon är dömd otaliga gånger för olovlig körning, rattfylla, misshandel osv. Hon har även haft ett drogmissbruk.

    I omgångar har olika personer anmält denna mamma till de sociala myndigheterna. Jag är en av de som anmält, flera släktingar har gjort det, grannar, Oskar mf, men ingenting händer! Socialen har bara pratat med mamman i telefon en enda gång, vad vi vet och dessa anmälningar har strömmat in sen över 2 år tillbaka!

    Vad sjutton gör man nu?? Varför gör de sociala myndigheterna inte ens en utredning? Jag hade känt mig lugnare om de utredde saken, men de gör inte ens det. Jag vill inte att barnet far illa och är orolig.

  • Svar på tråden Flickan far illa, men socialen lyssnar inte!
  • Anonym (Ylva)
    Anonym (xx) skrev 2015-03-05 21:29:01 följande:

    Om de har delad vårdnad så har han ju lika stor rätt till tid med barnet som mamman har. Varför åker han inte bara dit och hämtar barnet om det far illa? Sen borde han ju stämma mamman på ensam vårdnad om hon inte kan ta hand om barnet.


    Det går inte att bara åka och kidnappa sitt egna barn.. Mamman till barnet har hotat med att anmäla oskar för misshandel med mera om han så mycket som närmar sig och oskar vill inte riskera någonting sådant och har därför vänt sig till socialen om och om igen..
  • Anonym (Ylva)
    Anonym (.....) skrev 2015-03-06 07:50:10 följande:

    Du har ju faktiskt ingen som helst aning om det pågår en utredning eller ej så lugna ner dig lite!


    Vi har god insikt i vad som sker i barnets liv via människor som träffar barnet regelbundet och därav vet vi med 99% säkerhet att det inte startats någon utredning förutom att socialen pratat med mamman vid enstaka tillfällen och utefter det valt att inte gå vidare.

    Vi har som jag skrev, anmält sen över 2 år tillbaka och än så länge har ingenting hänt. Känns som att en utredning av såpass här grovt innehåll borde ta betydligt kortare tid än 2 år att genomföra. Barnet borde för längesedan ha blivit omplacerat eller flyttat till oskar tills mamman rett ut sina problem.

    Jag växte själv upp i ett hem där misshandel psykiskt och fysiskt fick pågå, med socialens vetskap i 11 års tid. Jag vill inte att detta barn ska behöva lida i så många år som jag själv gjorde. Därför är jag mån om att någonting görs!
Svar på tråden Flickan far illa, men socialen lyssnar inte!